• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۸۴۴۱
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۸:۵۳
سیاسی » امنیتی و دفاعی
بن‌بست راهبردی واشینگتن؛

ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟

جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد آمریکا تحت پوشش «محاصره»، به راهزنی دریایی روی بیاورد.

ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری صدا و سیما، رصد تحولات اخیر و واکنش‌های محافل سیاسی واشینگتن به مواضع قاطع جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر‌های دیپلماتیک وزیر امور خارجه به کشور‌های منطقه و روسیه، حاکی از نوعی «سردرگمی راهبردی» در کاخ سفید است. ایران با تکیه بر دو محور «تثبیت حقوق هسته‌ای» و «اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز»، عملاً دولت ترامپ را در برابر انتخابی سخت قرار داده است که هر دو سوی آن برای ایالات متحده شکست محسوب می‌شود.

در حالی که آمریکا میان بازگشت به میز مذاکره (بدون دستاورد) و یا ورود به جنگی پرریسک (با احتمال شکست سنگین مجدد) مردد مانده، راهبرد کنونی خود را بر «محاصره دریایی» و تعرض به شناور‌های ایرانی متمرکز کرده است. با این حال، شواهد نشان می‌دهد که این گزینه نیز به زودی اعتبار خود را از دست خواهد داد.

۱. پایان دوران «ایرانِ قابل پیش‌بینی»

تحولات میدانی و دیپلماتیک نشان داده است که ایالات متحده دیگر با رقیبی دست‌بسته رو‌به‌رو نیست. ایستادگی نیرو‌های مسلح و هدایت قاطعانه رهبری، تمامی گزینه‌های نظامی و سیاسی روی میز واشینگتن را تا به امروز بی‌اثر کرده است. جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد آمریکا تحت پوشش «محاصره»، به راهزنی دریایی روی بیاورد. هشدار‌ها و تهدیدات اخیر قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) به عنوان مرجع فرماندهی جنگ، پیامی روشن دارد: «صبوری راهبردی ایران به پایان خود نزدیک شده و اقدامات تنبیهی در راه است.»

۲. اولتیماتوم به دیپلماسی؛ پایان مهلت به ترامپ

اگر تاکنون نیرو‌های مسلح در پاسخ عملی به تعرضات دریایی در آب‌های بین‌المللی خویشتن‌داری به خرج داده‌اند، این امر صرفاً با هدف فراهم کردن فرصتی برای دیپلماسی بوده است تا طرف مقابل واقعیت‌های جدید منطقه را درک کرده و شروط ایران برای پایان جنگ را بپذیرد. اما چنانچه لجاجت واشینگتن در تداوم توهم «پیروزی از طریق محاصره» ادامه یابد، ایران آماده است تا با اقداماتی متفاوت و عملی، محاسبات دشمن را بر هم بزند. واقعیت این است که زمان برای خروج داوطلبانه آمریکا از این ورطه رو به اتمام است.

۳. تاب‌آوری ملی و خطای محاسباتی دشمن

پاسخ قریب‌الوقوع ایران به دزدی دریایی آمریکا، نه از روی استیصال، بلکه برای جلوگیری از تثبیت یک «خطای محاسباتی» جدید در ذهن دولتمردان کاخ سفید است. آمریکا تصور می‌کند با محاصره می‌تواند ایران را به زانو درآورد، اما چند فاکتور کلیدی این معادله را تغییر داده است:

تجربه انباشته: دهه‌ها تجربه در خنثی‌سازی تحریم‌ها و بهره‌مندی از هزاران کیلومتر مرز خاکی، اثرگذاری حصر دریایی را به حداقل رسانده است.

انسجام داخلی: برخلاف افکار عمومی آمریکا که دولت خود را مقصر هزینه‌های جنگ می‌داند، مردم ایران با آگاهی از ماهیت تجاوزگری دشمن، در کنار حاکمیت ایستاده‌اند که این امر «تاب‌آوری ملی» ایران را به شکلی بی‌سابقه افزایش داده است.

هزینه متقابل: استمرار انسداد تنگه هرمز و درگیری در خطوط کشتیرانی، اگرچه تبعاتی جهانی دارد، اما ضرر راهبردی و اقتصادی آن برای ایالات متحده و ثبات بازار‌های جهانی به مراتب ویرانگرتر از ایران خواهد بود.

طبق تدابیر فرماندهی کل قوا، پاسخ پشیمان‌کننده به تعرضات دریایی آمریکا یک ضرورت است تا این «آخرین برگه» دشمن نیز بی اعتبار شود. واشینگتن باید درک کند که در مختصات جدید قدرت، زورگویی دریایی نه تنها راهگشا نیست، بلکه می‌تواند به کابوسی بزرگتر از شکست‌های قبلی مبدل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)