• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۶۹۵۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۶
اقتصادی » بازاروتجارت

تحریمها ، آمریکا را گرفتار کرده است

سایت الجزیره نوشت طرح تشدید تحریم های ایران ، قوای مقننه و مجریه آمریکا را مقابل هم قرار داده و رابطه آمریکا و اسرائیل را کاهش داده است .

به گزارش واحد مرکزی خبر الجزیره افزوده است اینکه رئیس جمهور آمریکا تهدید کند تحریم های ایران را وتو می کند و اینکه از دیدار با نخست وزیر اسرائیل خودداری کند، اتفاقاتی هستند که هر روز تکرار نمی شوند . سناتور رابرت منندز هم رای گیری سنا درباره لایحه تحریم های ایران را تا بیست و چهار مارس به تاخیر انداخت . باوجود این ، بحث درباره افزایش تحریم ها همچنان ادامه دارد .
سوال این است چرا ابزار تحریم ، اکنون چنین بحث انگیز و اختلاف برانگیز شده است؟
این نگرانی وجود دارد که تحریم های جدید ، موجب از دست رفتن توافق مقدماتی می شود و اهرم پنج بعلاوه یک در برابر ایران را ، از بین می برد . استدلال هواداران تشدید تحریم ها این است که تحریم های بیشتر ایران را پای میز مذاکره نگه می دارد و آن را به تلاش برای رسیدن به توافق در مهلت مقرر، بر می انگیزد. اما نکته قابل توجه این است که زمانی که ایرانی ها اولین بار در 2003 تا 2005 به مذاکره هسته ای آمدند و پیشنهادهای جذابی ارائه کردند، هیچ فشار تحریمی آنها را تهدید نمی کرد .
از سوی دیگر روشن نیست آیا فشار تحریم ها می تواند رفتار ایران را تغییر دهد . اما آنچه روشن است در دروه قبلی تشدید تحریم ها، توسعه برنامه هسته ای این کشور شتاب گرفت .
از سوی دیگر کسانی که با فرهنگ سیاسی جمهوری اسلامی آشنا هستند، می دانند مذاکره کنندگان ایرانی در چنین شرایطی که طرف مقابل  زور بگوید ، کمتر تمایل دارند انعطاف نشان دهند . 
در طرح مشترک اقدام تاکید شده است در زمان مذاکرات از وضع تحریم های هسته ای بیشتر، باید خودداری شود. هوداران لایحه تحریم های بیشتر علیه ایران استدلال می کنند که این امر با مفاد طرح مشترک اقدام منافات ندارد زیرا تحریم ها را در زمانی فعال می کند که ضرب الاجل به پایان رسیده باشد و توافقی حاصل نشده باشد. اما این اقدام نزد ایرانی ها چنین تعبیری ندارد. محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هشدار داد تحریم های تازه هر آنچه را دو طرف تاکنون به دست آورده اند، «از بین می برد.»
از سوی دیگر اگر چنین به نظر برسد که واشنگتن خارج از چارچوب 5 + 1 برای تحریم های ایران عمل می کند، این خطر وجود دارد که روسیه و چین و حتی اتحادیه اروپا، از سیاست آمریکا در این خصوص فاصله بگیرند . وزرای خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان همراه با نمایندگان اتحادیه اروپا، هفته گذشته در این باره به امریکا هشدار دادند .
تصویب این تحریم ها، تردیدهای ایران را به توانایی اوباما برای اجرای تعهدات خود در یک توافق هسته ای افزایش می دهد . 
در حالیکه هواداران تحریم ها می گویند به دنبال تقویت اهرم اوباما هستند، بسیاری در تهران بر این باورند که چنین اقدامی اهرم ایران را تقویت می کند. دویست و پنج عضو مجلس ایران، در اقدامی تلافی جویانه سرگرم آماده کردن لایحه ای هستند که به دولت مجوز می دهد به شدت سطح غنی سازی اورانیوم را در صورت تصویب تحریم های تازه آمریکا افزایش دهد. 
یک درس از تحریم های ایران این است که چطور تحریم های کنگره، مذاکره کنندگان آمریکایی را گرفتار کرده است . اما بعید به نظر می رسد به موقع تغییراتی برای کاستن از چالش آمیخته شدن تحریم ها با دیپلماسی ایران ، شکل گیرد .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معدوم سازی ۵۰۰ کیلوگرم شیرینی تاریخ گذشته
محکم ، حمایت‌ از کودکان دارای ناهنجاری‌های مادرزادی در زنجان
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۴
استقرار اورژانس پیش بیمارستانی در گلزار شهدا
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
مروری بر سه فیلم آماده پخش از قاب تلویزیون
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)