• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۳۳۹۷
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۴
اجتماعی

دسترسی آسان و قیمت پایین موجب افزایش مصرف دخانیات

رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با دخانیات: دسترسی آسان و قیمت پایین؛ مهمترین علت افزایش مصرف دخانیات در کشور است .

{$sepehr_old_video_83397}

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین طلا نماینده مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل سابق شرکت دخانیات با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما و صادق نیت رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با دخانیات، عباس نخعی مدیرکل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قدیمی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران و سیاری معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره راه های مقابله با مصرف محصولات دخانی به ویژه سیگار و جلوگیری از قاچاق این محصولات ، بحث و تبادل نظر کردند.
حسین طلا :  نگاه درستی برای مبارزه با دخانیات وجود ندارد 
حسین طلا گفت: اینکه سیگار و قلیان به جامعه آسیب می زند شکی نیست اما نوع نامناسب نگاه به این کالاها موجب شده است تا ارزیابی و مبارزه درست با این کالاها نداشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که مسئولیت کنترل دخانیات با کیست؟ افزود: تا چند وقت پیش شرکت دخانیات ایران هم وظایف حاکمیتی و هم تصدی گری در این باره داشت اما به استناد قانون اجرای اصل 44 قانون اساسی، شرکتی که کار تولیدی می کرد برای رد دیون دولت به سازمان بازنشستگی فولاد واگذار شد و وظایف حاکمیتی هم شامل مبارزه با قاچاق، ارائه مجوزهای عاملیت های تولیدی و توزیعی و مجوز واردات در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت.
طلا در پاسخ به این پرسش که آیا قبول دارید که برنامه قطع واردات موفق نبوده است گفت: بله ما در اصل واگذاری دچار مشکل شدیم و پس از خصوصی سازی متولی مبارزه با قاچاق که توان اجرایی هم داشت با خلأء مواجه شد و در بازار افزایش کالای قاچاق داشتیم.
وی ادامه داد: تمایل تولید کنندگان برای تولید کالای دخانی در داخل، کم بود زیرا هم هزینه تولید در داخل، بالا و هم ایجاد کارخانه در داخل دچار مشکل بود.
صادق نیت :  بیش از 12 درصد از جمعیت کشور سیگار و قلیان مصرف می کنند
صادق نیت رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با دخانیات در ادامه در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این پرسش که چرا مصرف دخانیات در کشورمان رو به رشد است گفت: یکی از مهمترین علل رشد مصرف سیگار در کشور عرضه و دسترسی آسان آن است.
وی با بیان اینکه آخرین آمار در کشور ما درباره میزان مصرف سیگار مربوط به سال 90 است افزود: بیش از 12 درصد از جمعیت کشور سیگار و قلیان مصرف می کنند.
صادق نیت افزایش رو به رشد مصرف قلیان در میان جوانان و نوجوانان را نگران کننده دانست و گفت: مصرف قلیان در میان دختران و خانواده ها هم در مقایسه با چند سال پیش بیش از 2 برابر افزایش یافته است.
رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با دخانیات قیمت پایین دخانیات را از دیگر علل افزایش مصرف آن در کشور برشمرد و افزود: قیمت سیگارهای تولیدی یک شرکت کره ای در داخل کشورش 14 تا 15 هزار تومان است اما همین شرکت محصولات خود را در کشور ما از 2 تا 4 هزار تومان عرضه می کند.
وی گفت: علت قاچاق دخانیات به علت قیمت پایین محصولات دخانی در کشورمان نیست بلکه 76 کشور دنیا با افزایش مالیات توانستند هم قاچاق و هم مصرف این محصولات را کاهش دادند.
صادق نیت در پاسخ به این پرسش که پشت پرده قاچاق سیگار چیست؟ افزود: قاچاق سیگار نیاز به هماهنگی جدی دارد و اینکه توزیع و قاچاق سیگار در کشور ما منظم و زیاد است نشان از آن دارد که شبکه قدرتمندی پشت آن وجود دارد و برای برخورد با آن هم باید از نیروی قدرتمند استفاده کرد.
حسین طلا : در 5 سال گذشته مصرف سیگار در ایران دو برابر شده است
حسین طلا با اشاره به اینکه آمار دقیقی از مصرف دخانیات در کشور وجود ندارد،گفت: سال 89 و 88 میزان مصرف کالای دخانی در کشورمان حدود 60 میلیارد نخ سیگار بود و پارسال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد در 5 سال گذشته مصرف سیگار در ایران دو برابر شده است.
وی افزود: تا زمانی که آمار دقیقی از مصرف دخانیات در داخل نداشته باشیم نمی توانیم آمار دقیقی از قاچاق داشته باشیم.
طلا ادامه داد: کالای قاچاق به راحتی هم از مبادی رسمی و هم غیررسمی وارد کشور می شود.
نخعی : مصرف کننده باید مالیات سیگار را بپردازد
عباس نخعی مدیرکل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در ادامه در ارتباط تلفنی با این برنامه شکاف میان عرضه و تقاضا را یکی از علل بروز قاچاق دانست و گفت: کسری تولید داخل باید از طریق واردات تأمین شود.
وی افزود: همیشه 10 تا 20 میلیارد نخ سیگار کسری داریم و در سال 93 برغم افزایش 60 درصدی کشفیات از 240 میلیون نخ به 380 میلیون نخ سیگار اما تولید داخلی ما حدود 100 درصد کاهش داشت و در نتیجه حدود 20 میلیارد نخ در سال 93 کاهش عرضه داشتیم.
نخعی گفت: اگر این کاهش عرضه از مسیر قانونی ، جبران و وارد نشود مسلماً در چرخه قاچاق قرار می گیرد.
وی افزود: کالای دخانی قاچاق به علت اینکه از مبدأ توسط خود شرکت ها خریداری می شود نمی تواند بدون اطلاع آنان وارد شود.
نخعی، تنوع برندهای دخانیات را در کشور از دیگر مشکلات دانست و گفت: بیش از 200 برند محصولات دخانی از شرکت های مختلف در کشور وجود دارد.
مدیرکل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: اجرای دقیق قانون مبارزه با قاچاق کالا و قانون کنترل مصرف دخانیات از بهترین راه های کنترل است اما اکنون همه دکه های مطبوعاتی سیگار می فروشند.
وی گفت: مالیات باید از وارد کننده به مصرف کننده سوق یابد یعنی مصرف کننده باید مالیات سیگار را بپردازد و تنوع برندها را کاهش دهیم و همزمان سطح عرضه را ساماندهی کنیم.
قدیمی :  فروش سیگار را در دکه های مطبوعات ممنوع کردیم
رضا قدیمی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران هم در ادامه در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از ابتدای امسال با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شورای اسلامی شهر تهران فروش سیگار را در دکه های مطبوعات ممنوع کردیم و اردیبهشت امسال حدود  20 دکه را به علت رعایت نکردن این موضوع پلمپ کردیم.
وی با اشاره به اینکه در 22 منطقه تهران 1200 دکه مطبوعاتی داریم افزود: طرح پلمپ دکه های متخلف پس از اخطارهای لازم، اجرا می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: مردم کالاهایی را که قاچاق است و مجوزهای لازم را ندارد نخرند و این یکی از بهترین راه های مبارزه با قاچاق است.
طلا گفت: 48 درصد مصرف کنندگان دخانیات نخستین تجربه مصرف سیگار را در کمتر از 14 سالگی، 30 درصد در 14 تا 17 سالگی و17 درصد در 18 تا 21 و 5 درصد هم از  22 سالگی به بعد دارند. 
وی افزود: اگر می خواهیم در مبارزه با مصرف دخانیات موفق باشیم باید در مدارس و دانشگاه بر روی این موضوع کار کنیم.
سیاری معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: یکی از برندهای سیگار "مارلبورو" است که 3 تا 4 میلیارد نخ از این برند در کشور ما قاچاق می شود و در همه کشور با یک قیمت آن را می فروشند و کسی هم با آنها برخورد نمی کند.
وی افزود: بالاترین حاشیه سود را هم این برند دارد چرا کسی پاسخگو نیست؟
طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این مطلب گفت: حدود یک سال در حال مطرح کردن این موضوع در مجلس هستم.
وی افزود: سیگار مارلبورو نه در داخل تولید  و نه به طور قانونی وارد می شود.
طلا گفت: یکی از علل قاچاق این برند سیگار، اختلاف میان دستگاه هاست که آیا این یک کالای صهیونیستی است یا خیر؟
وی افزود: بر اساس قانونی که در حمایت از مردم فلسطین داشتیم کمیته ای در مجموعه وزارت امورخارجه تشکیل شد تا کالاهایی که به نوعی وابستگی به رژیم صهیونیستی دارند وارد کشور نشوند.
طلا گفت: در آخرین جلسه این کمیته اعلام شد که شرکت "مارلبورو" جزو شرکت های وابسته به رژیم صهیونیستی نیست اما همچنان این موضوع بلاتکلیف مانده است.
وی افزود: اگر اجازه قانونی داده شود که این کالای مورد تقاضا به صورت رسمی در داخل عرضه شود جلوی قاچاق آن گرفته می شود اما هنوز میان دستگاه ها اختلاف است بنابراین سیگار مارلبورو همچنان به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
سیاری معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه  گفت: سازمان جهانی بهداشت معتقد است برای کاهش قاچاق و مصرف باید قیمت کالا را بالا ببریم و ما هم بر همین مبنا لایحه افزایش مالیات را تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم اما کمیسیون تلفیق، افزایش مالیات را قبول نکرد.
طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ گفت: ما باید در کنترل قاچاق موفق باشیم تا راهکار افزایش عوارض و مالیات موفق باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)