• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۴۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۳
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

تقویت صنایع دستی؛ مهاجرت معکوس به روستاها

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: تخمین زده می شود بیش از یک میلیون نفر درحوزه صنایع دستی فعال باشند؛ اگر صنایع دستی رونق پیدا کند، مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق خواهد افتاد.

بهمن نامور مطلق در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: برای ثبت هنرمندان صنایع دستی سامانه ای وجود دارد که در آن 365 هزار هنرمند به ثبت رسیده است اما گزارش های رسمی حاکی است که فعالان این حوزه بیش از تعداد ثبت شده است.
وی گفت: به عنوان مثال در استان هرمزگان کمتر از 10 هزار هنرمند صنایع دستی در سامانه ثبت شده است اما بیش از 60 هزار هنرمند در این استان در عرصه صنایع دستی فعال هستند.
نامورمطلق با اشاره به اینکه این آمار غیر از برخی حوزه ها مثل هنرمندان فرش، طلا و جواهرات است افزود: بیشترین هنرمندان ما به غیر از فرش در بخش گلیم و پوشاک فعال و کمترین هنرمندان نیز در بخش هنرهای فاخر مشغول هستند که البته با وجود تعداد کم هنرمند دارای گردش مالی زیادی است.
معاون صنایع دستی گفت: زمانی که دولت یازدهم کار را شروع کرد با ریزش کارگاه های صنایع دستی روبرو بودیم طوری که طبق گزارش کارشناسان 40 درصد از کارگاه های صنایع دستی در دو سه سال آخر دولت دهم تعطیل و برخی به انبار کالاهای چینی تبدیل شده بود.
نامورمطلق افزود: سعی ما این بود که از این روند جلوگیری کنیم زیرا ممکن بود صنایع دستی کشور برای همیشه از بین برود بنابراین تدابیری اندیشیده شد و بیش از همه خود هنرمندان همکاری کردند.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر بیشتر از 10 سال گذشته تسهیلات در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار گرفت و هم اکنون در مرحله رشد هستیم.
معاون صنایع دستی گفت: هرکارگاهی که تعطیل شود برای ما رنج آور است و اگر گزارش شود برای جلوگیری از تعطیلی آن اقدام می‌کنیم.
نامورمطلق افزود: آینده کارگاه ها خوب است زیرا در جامعه اقبال به صنایع دستی، کالاها و صنایع فرهنگی بیشتر می شود.
وی گفت: پارسال نخستین بار 100 میلیارد تومان تسهیلات برای هنرمندان صنایع دستی اختصاص یافت که بخش زیادی از آن جذب شد.
معاون صنایع دستی اعطای وام 4 درصدی به هنرمندان صنایع دستی را مربوط به صندوق هایی همچون صندوق کارآفرینی دانست و افزود: این وام ها با شرایطی و تا سقف 100 میلیون تومان پرداخت می شود ضمن آنکه این صندوق ها با ما همکاری خوبی دارند و ما نزدیک به 50 میلیارد تومان از آن ها سهم گرفته ایم.
نامورمطلق ادامه داد: پارسال نزدیک به 400 مورد تسهیلات به کارگاه ها و هنرمندان اعطا شده است که امیدواریم در آینده افزایش پیدا کند.
وی گفت: همچنین سال گذشته 30 میلیارد تومان کمک های فنی اعتباری در اختیار فروشندگان، تجار و کارگاه های بزرگ قرار گرفت که امسال از این تسهیلات به علت کسری بودجه و اعتبارات محروم شدیم.
معاون صنایع دستی ادامه داد: یکی از امتیازاتی که هنرمندان برای فعال شدن در بخش صنایع دستی به آن دلگرم شدند بیمه بود.
نامور مطلق افزود: بیمه باعث شد که دست ما برای اشتغال زایی و پویا کردن حوزه صنایع دستی باز باشد.
وی گفت: بیمه هنرمندان صنایع دستی از دولت قبل شروع شده است و کار بسیار خوبی بود اما دولت فعلی کار را در این حوزه با بدهی هنگفتی به سازمان تأمین اجتماعی تحویل گرفت.
نامور مطلق افزود: سازمان تأمین اجتماعی دیگر توانایی آن را نداشت که با روند سابق پیش برود و دولت هم اعتبار کافی نداشت، البته ما معتقدیم دولت باید در هر صورت این اعتبارات را تأمین کند زیرا حوزه صنایع دستی بخش آسیب دیده ای است و نباید بیش از این آسیب ببیند.
وی گفت: با وجود اینکه 350 هزار نفر در سامانه هنرمندان صنایع دستی ثبت شده اند حدود 70 هزار نفر نیازمند بیمه بودند که این تعداد بیمه شده اند.
نامورمطلق افزود: متاسفانه بیمه هنرمندان در سال گذشته با مشکلاتی روبرو شد از جمله اینکه افراد جدیدی بیمه نشدند ولی با پیگیری هایی که انجام شد تا حدودی این مشکل مرتفع شد اما هنوز به صورت قطعی نگرانی هنرمندان برطرف نشده است.
وی گفت: امیدواریم دولت تسهیلاتی در اختیار تامین اجتماعی قرار دهد تا بتوانیم بیمه هنرمندان را ادامه دهیم.
معاون صنایع دستی درباره موانع موجود در راه صادرات صنایع دستی افزود: ما برای صادرات بضاعت هایمان را از دست داده ایم و تجار قوی و صادر کننده بزرگ در این حوزه نداریم.
نامور مطلق گفت: صنایع دستی ما همگام با زیبایی شناسی دنیا تغییر نیافته است و ما اکنون روی طراحی صنایع دستی کار و تلاش می‌کنیم، باید تجار بزرگی را پرورش دهیم یا از حوزه های دیگر جذب کنیم.
وی ادامه داد: همچنین ما هنوز با گمرک ارتباط نهادینه پیدا نکرده ایم و باید در تصمیم گیری های گمرک راجع به حوزه صنایع دستی نظر بدهیم و مشارکت داشته باشیم.
نامور مطلق افزود: مشکل دیگر تحریم های ناعادلانه ای است که برای جمهوری اسلامی ایران وضع شده و در حوزه صادرات صنایع دستی تأثیرگذار بوده است.
وی گفت: بازارهایی که خیلی سخت بدست می آیند بسیار راحت از دست می روند و رقبای قدیمی و تازه نفس آن را اشغال می کنند،بنابراین باید برای بازپس گیری این بازارها تلاش بسیار کنند.
معاون صنایع دستی ابراز امیدواری کرد: تحریم های ناعادلانه و ناجوانمردانه با حفظ اقتدار کشور برداشته شود تا بتوانیم دوباره به بازارهای جهانی بازگردیم و این امکان را به هنرمندانمان بدهیم تا با کشورهای دیگر وارد رقابتی عادلانه شوند.
نامور مطلق افزود: سفارتخانه‌های ما نیز باید برای اعتلای بخش اقتصادی و فرهنگی کشور بسیج شوند.
وی درباره تأمین هدایای دستگاه های دولتی از صنایع دستی کشور گفت: این اتفاق به صورت نسبی افتاده است.
نامور مطلق افزود: بخشنامه ای بوده که دستگاه های دولتی را مکلف به تأمین هدایای خود از صنایع دستی کشور کرده است.
وی گفت: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی و ابلاغ هیئت دولت، دستگاه هایی که این بخشنامه را رعایت نمی کنند بررسی و آن را گزارش می کنیم و از طرف دیگر دستگاه هایی که این موضوع را رعایت می کنند تشویق می کنیم.
معاون صنایع دستی افزود: ما در برنامه روز جهانی صنایع دستی در 20 خرداد از یکی از بانک ها برای تأمین هدایای خود از صنایع دستی تقدیر می کنیم زیرا این بانک در یکی از خریدهای خود نزدیک به 20 میلیارد تومان از صنایع دستی کشور خریداری کرده است که این موضوع به اقتصاد این حوزه کمک می کند.
نامور مطلق ابراز امیدواری کرد: همه بانک ها و وزارتخانه ها بسیج شوند و برای تهیه هدایای خود از صنایع دستی کشور استفاده کنند.
وی گفت: استفاده از صنایع دستی در خانه ها موجب می شود که ما هویت خود را به خانه ها ببریم و فرزندان را با این هویت آشنا کنیم، علاوه بر اینکه این کار ایجاد اشتغال و از خالی شدن روستاها جلوگیری می کند.
نامور مطلق افزود: اگر صنایع دستی رونق پیدا کند مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: ما اکنون در دوران کم آبی به سر می بریم و بسیاری از روستاها به علت کشاورزی محور بودن در حال خالی شدن از سکنه هستند اما می توان با جایگزین کردن صنایع دستی با کشاورزی، روستاها را آباد نگه داریم و از انباشت جمعیت در شهرها جلوگیری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
اعتراف تاریخی ترامپ
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)