نمایشگاه هنر ایرانی اسلامی در دهلی نو
نمایشگاه هنر ایرانی- اسلامی در دانشگاه ملیه اسلامیه دهلی نو پایتخت هند دایر شده است.
{$sepehr_old_video_90774}
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو ، در این نمایشگاه آثار هنرمندان خوشنویس هند به سبک های نستعلیق ، شکسته نستعلیق ، ثلث ، کوفی و دیوانی در معرض دید علاقمندان و دانشجویان قرار گرفته است.
در این نمایشگاه که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گشایش یافته یک صفحه از بزرگترین قرآن جهان در ابعاد سه در پنج متر و کتابت های مختلف از قرآن کریم و آیات مختلف و بسم الله الرحمن الرحیم بر روی پارچه ، پوست و کاغذ ارائه شده است.
خواجه پیری مدیر مرکز بین المللی میکرو فیلم نور که کار مرمت آثار هنر ایرانی اسلامی و نسخ خطی در هند و احیا این هنر را در این کشور برعهده دارد ، گفت: در قرون گذشته هنرمندان ایرانی در دوران حکومت های اسلامی با سفر به هند آثار ارزشمندی در زمینه خوشنویسی ، تذهیب و معماری به جای گذاشته اند که با کنار رفتن حکومت های اسلامی در این کشور و تسلط انگلیس بر هند این هنر ایرانی - اسلامی در این کشور حمایت نشد.
وی گفت: از سی سال پیش با ایجاد این مرکز و جمع کردن هنرمندان این آثار ، هنر ایرانی اسلامی در هند در حال تقویت است.
«نجمه هیبت الله» وزیر اقلیت های هند هم که در مراسم گشایش این نمایشگاه حضور داشت گفت: هنر خوشنویسی و تذهیب از آسیای مرکزی ، ایران و ترکیه به هند وارد شده و ما تلاش میکنیم این هنر حفظ و ترویج شود.
در این نمایشگاه بیش از 100 تابلوی خوشنویسی و نسخ دستنویس قرآنی ارائه شده است.
آثار ارائه شده در این نمایشگاه برخی جدید و برخی مرمت نسخ خطی گذشته است.