• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۱۵۲۴
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴
سیاسی » عمومی

برخی نکات توافق هسته ای مغایر قانون اساسی است

کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی گفت: برخی نکات متن توافق با گروه ۵+۱ با قانون اساسی مغایرت دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدجواد لاریجانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، افزود: از جمله این مغایرت ها موضوع تحقیق و توسعه است که شورای نگهبان باید آن را تعیین تکلیف کند.
وی با بیان اینکه تعهدات بسیار سنگینی از طرف دولت در این متن به طرف غربی داده شده است که مسیر برخی فعالیت های کشورمان را در این زمینه تغییر می دهد گفت: چطور مجلس به این تعهدات سنگین ورود نکند؟
لاریجانی افزود: صحبت، اجازه به دولت است که وارد این تعهدات بشود یا نشود.
وی گفت: بحث تعهدات داوطلبانه ای که به آن اشاره می کنند در صحنه بین المللی به این معناست که این تعهدات زیر توافق حاکم جهانی نبوده است اما معنای آن این نیست که طرف ها تعهد ندارند.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی افزود: اگر مجلس به دولت اجازه بدهد که وارد این تعهدات شود، نکاتی در متن توافق وجود دارد که به منافع ملی آسیب می رساند و مجلس باید آنرا تفسیر و بند دومی را برای راهنمایی دولت در آن قرار دهد.
محمد جواد لاریجانی با بیان اینکه بند دوم به معنای تغییر متن نیست گفت: اکنون غربی ها نیز موضوعاتی را به عنوان تبصره بر توافق مطرح می کنند.
وی افزود: مجلس نباید معطل لایحه دولت در این زمینه شود بلکه می تواند به عنوان طرح «اجازه ورود دولت به این تعهدات»، موضوع متن توافق با 5+1 را در مجلس بررسی کند.
لاریجانی گفت: کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی باید گردنه های آسیب پذیری که سوء استفاده آمریکا را در این متن موجب می شود، سد کند.
وی افزود: مجلس با توجه به سرمایه گذاری رئیس جمهور برای به دست آمدن متن توافق، نظر موافق به آن دهد اما دولت را به رعایت موضوعاتی که موجب آسیب پذیری کشور می شود ملزم کند.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی گفت: اگر این متن در مجلس شورای اسلامی رد شود، اعتبار رئیس جمهور در عرصه جهانی کاهش می یابد.
لاریجانی افزود: مذاکرات با آمریکا ادعاهای بادکنکی که همه مشکلات را در مذاکره با آمریکا حل شده می دانست پاره کرد و مشخص شد درون آن باد است.
وی گفت: ازجمله مهمترین محدودیت هایی که گفته می شود طرف مقابل پذیرفته است برداشتن تحریم هاست اما آیا برداشتن تحریم های ایران، محدودیت برای آنهاست؟
لاریجانی افزود: تحریم ها؛ تجاوز به کشورمان بوده است و ما تجاوز نکردن آنها به ایران را محدودیت برای طرف مقابل اعلام می کنیم.
وی گفت: ازجمله محدودیت های ایران؛ نابودی نیروگاه اراک است که 15 سال طراحی و 15 سال اجرای آن زمان برده است.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی افزود: هدف ساخت این نیروگاه که اکنون 90 درصد آن تکمیل شده است، تولید 40 مگاوات برق با اورانیوم طبیعی بوده است.
لاریجانی گفت: در متن توافق؛ این نیروگاه نابود می شود که تحقیرآمیز است.
وی افزود: اگر می گفتند نیروگاه اراک را برای همیشه تعطیل کنید بهتر بود اما مگر می شود کار 30 ساله را این گونه تخریب و با بتن پر کرد؟
لاریجانی گفت: محدودیت هایی که کشورمان در متن توافق پذیرفته است، تعهدات بسیار سنگین و نامتوازنی است.
وی افزود: این توافق کشورمان را آسیب پذیر می کند و موجب می شود آمریکایی ها اعلام کنند جمهوری اسلامی ایران پس از 36 سال مقاومت دریافت باید حرف های غرب را به رهبری آمریکا بپذیرد.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی گفت: این در حالی است که غرب بزرگترین جنایات و تجاوز را به حقوق جمهوری اسلامی ایران کرده است.
لاریجانی افزود: در حالی که هرگز دغدغه های غرب را مشروع نمی دانیم اما در متن توافق تعهد داده ایم که این دغدغه ها را رفع کنیم.
وی گفت: برخی بندهای 11 و 12 قطعنامه 2231 شورای امنیت را به نفع کشور می دانند اما در این بندها آمده است که تحریم ها به آسانی بر ضد ایران باز می گردند.
لاریجانی افزود: اکنون در تهاجم قرار داریم و همه مذاکرات هسته ای برای رفع تهاجم است و باید آنچه که منافع ملی است با قوت ادامه دهیم.
وی گفت: اینکه برخی بگویند بهتر از این نمی شد مذاکره کنیم به معنای این است که مستأصل هستیم.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی افزود: آمریکا می خواهد توانمندی هسته ای کشورمان را منهدم کند.
لاریجانی گفت: آنها پذیرفته اند 6 هزار سانتریفیوژ اورانیوم را 3.5 درصد غنی سازی کند اما گفته اند این میزان اورانیوم نباید بیشتر از 300 کیلوگرم شود.
وی افزود: این به معنای از بین رفتن منابع اورانیوم ایران است زیرا بیش از 300 کیلوگرم اورانیوم 3.5 درصد یا باید به میله سوخت تبدیل یا اکسید شود.
لاریجانی گفت: تبدیل اورانیوم غنی شده به اکسید یعنی تولید آشغال و این درخواست آمریکایی ها یعنی ایران منابع اورانیوم خود را به آشغال تبدیل کند.
وی افزود: کمک های غرب که در متن توافق آمده است سرابی بیش نیست، البته ممکن است سرمایه گذاری هایی در ایران انجام دهند.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی گفت: اگر سیاسیون کشورمان بخواهند آمریکایی ها را در منطقه بپذیرند این افول ماست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
برگزاری مسابقات فوتبال در استان سمنان
معلم آبدانانی و سرمشق عملیِ تولید بعد از بازنشستگی
یک تساوی و یک شکست سهم کرمان در لیگ برتر فوتبال کشور
ساخت نیروگاه‌های مستقل برای شهرک‌های صنعتی
شعبان‌خمسه: آماده دیدار با قزاقستان هستیم
تخریب هزار و ۳۰۰ خانه مسکونی در زمین لرزه افغانستان
غیرحضوری شدن مدارس روز شنبه در تعدادی از شهر‌های خوزستان
برگزاری رقابت های فیوژن فیتنس بانوان گرامیداشت شهدای ورزشکار در قم
پیگیری مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران
مسیری که هر پیچش بوی خطر می‌دهد
غیرحضوری شدن مدارس در آبادان و خرمشهر
رژه کاروان ایران با تشویق وزیر ورزش و‌ جوانان
یادواره ۱۱۶ شهید سرافراز منطقه جبالبارز
فوران خشم مردم انگلیس علیه تیم‌های رژیم صهیونیستی
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
اصلاح نظام بانکی، مهم‌ترین گام برای مهار تورم است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)