• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۵۸۶۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۵
صفحه نخست » عمومی

منا؛۱۶۹ ایرانی جانباخته،۳۰۷ مفقود/ عربستان ویزا نمیدهد

بر اساس آخرین خبرهای دریافتی شمار جان باختگان فاجعه مصیبت بار منا به ۱۶۹ نفر، مفقودان ۳۰۷ نفر و مجروحانی که در بیمارستان بستری هستند، ۴۸ نفر رسیده است. به گفته سخنگوی دولت، عربستان همکاری لازم را برای صدور ویزای وزیر ارشاد ندارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،رئیس سازمان حج وزیارت گفت:آخرین آمار جانباختگان حادثه منا را169 نفر ، مصدومان48 نفر و مفقودان را 307 نفر اعلام کرد .
وی درباره آمار جان باختگان سایر کشورها نیز افزود: به دلیل آشفتگی در مراکز درمانی عربستان، تا این لحظه هیچ آماری به کشورها اعلام نکردند.
اوحدی با اشاره به اینکه عکس بیش از هزار و 200 جان باخته حادثه منا در آلبومی در سردخانه برای شناسایی وجود دارد گفت:‌ عمق فاجعه بیش از آن است که در مطبوعات و رسانه ها اعلام می‌شود و آمار کشته شدگان بیش از 2 هزار نفر است.
وی افزود: تلاش داریم تا پایان امروز اقدامات گذرنامه و تشریفات قانونی برای انتقال اجساد فراهم شود.
بازگشت نخستین گروه حجاج؛ فردا 
رئیس سازمان حج و زیارت گفت:‌ نخستین گروه از حجاج فردا به کشور باز می‌گردند.
عربستان برای صدور ویزای وزیر ارشاد همکاری نمی‌کند
سخنگوی دولت گفت: متاسفانه تا الان دولت عربستان همکاری لازم را برای صدور ویزای وزیر ارشاد نداشته است.
محمد باقر نوبخت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: به دلیل عدم همکاری عربستان کاردار این کشور دوباره فراخوان و به وی ابلاغ شد تا اقدامات لازم برای صدور ویزای وزیر ارشاد انجام شود.
وی تاکید کرد: انتظار داریم دولت عربستان برای جبران مافات هم که شده ویزای وزیر ارشاد را سریع تر صادر کند.
نماینده منتخب مجلس در هیات ویژه دولت برای اعزام به عربستان به منظور پیگیری حادثه منا گفت: دولت عربستان سعودی از صدور روادید برای نماینده ویژه دولت و هیئت همراه وی برای اعزام به مکه مکرمه به منظور پیگیری فاجعه تلخ منا خودداری کرد.
محمدرضا محسنی ثانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص صادر نشدن روادید هیات ویژه دولت به سرپرستی علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اعزام به عربستان تصریح کرد :عربستان می گوید به دلیل تعطیلات چند روزه برگزاری مراسم حج امکان صدور روادید وجود ندارد.
یکی از جان ‌باختگان به فهرست مجروحان اضافه شد
یکی از جان باختگان حادثه منا در بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه پیدا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت، سیاوش شیبانی از کاروان 30278 که پیش از این نام وی در فهرست جان باختگان حادثه منا اعلام شده بود، در حال حاضر در بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه بستری و تحت درمان است.
یکی از مفقودان حادثه منا پیدا شد
یکی از مفقودان حادثه منا در بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه پیدا شد.
روابط عمومی سازمان حج و زیارت خبر داد، آمنه سماکوش گلوگاه از کاروان 30028 نیز که نام وی در فهرست مفقودان حادثه منا اعلام شده بود، هم اکنون در بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت بستری و تحت درمان است.
ده گروه، در حال جستجوی وضعیت مفقودان 
معاون سازمان حج وزیارت هم گفت: اولویت ما جستجو برای روشن شدن وضعیت مفقودان حادثه مناست و ده تیم از دو روز قبل در بیمارستان های شهر مکه ، جده و طائف در حال جستجوی مفقودان حادثه منا هستند.
حمید محمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اعزامی صدا و سیما در منا افزود: یک گروه نیز اجساد قربانیان را در سردخانه ها بررسی می کند که به دلیل حجم گسترده اجساد قربانیان از کشورهای مختلف این کار زمان بر است.
رییس عملیات حج 94 گفت: همزمان تصاویر جان باختگان در ستادهای حج و زیارت و در 4 منطقه از شهر مکه در معرض دید کاروان های آسیب دیده قرار گرفته تا جستجوی مفقودان سریع تر انجام شود.
وی افزود: مرکز پزشکی حج با جدیت در حال پیگیری کار درمانی مجروحان است و مجروحان در دو مرکز پزشکی در منا به بیمارستان های شهر مکه منتقل شده اند.
وی با اشاره به برخی محدودیت ها در عملیات جستجوی مفقودان و حجم گسترده جان باختگان تاکید کرد: تلاش می کنیم تا پایان وقت امروز وضعیت بخش عمده ای از مفقودان را مشخص کنیم و مقدمات اعزام اجساد را برای اعزام به کشور با اولین پرواز انجام دهیم .
تشکیل ستاد ویژه پذیرش مصدومان فاجعه منا
رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی کشور نیز از تشکیل ستاد ویژه پذیرش بیماران حادثه منا خبر داد و گفت: این ستاد تا خارج شدن مکه مکرمه از حالت بحرانی و پس از بازگشت حجاج به کشور به فعالیت خود ادامه می دهد.
دکتر امین صابری نیا با اعلام این خبر افزود: جلسه اضطراری توسط مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و اداره کل نظارت برای بررسی و برنامه ریزی به منظور چگونگی پذیرش حجاجی که در سانحه غمبار منا دچار آسیب و جراحت شدند تشکیل شد.
وی با بیان اینکه در این باره دو موضوع در نظر گرفته شد، گفت: نخست اینکه مقرر شده است این ستاد در حالت آماده باش باشد تا چنانچه سازمان حج و زیارت به نیروهای متخصص اعلام نیاز کرد بتوانیم این نیروها را در اختیار آن‌ها قرار دهیم تا زمانی که عربستان از وضعیت قرمز خارج شود.
صابری نیا افزود: موضوع دوم درباره بیمارانی است که نیاز فوری به درمان دارند که باید از طریق مرکز کنترل و هدایت بحران (EOC) هماهنگی های لازم با فرودگاه ها برای اعزام بیمار و شرح وضعیت بیماری انجام شود، در این مرحله، «ای او سی» از طریق اورژانس پیش بیمارستانی و خدمات بیمارستانی اطلاعات لازم را درباره نوع بیماری، محل سکونت بیمار و شهری که بیمار سکونت دارد در اختیار ستاد قرار می دهد تا بیمار از طریق سیستم هدایت انتقال بیمار به بیمارستان مربوطه منتقل شود.
رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی کشور گفت: این اطلاعات برای ارائه خدمات به اداره کل نظارت و اعتباربخشی نیز ارسال می شود تا زائران به علت جراحتی که دیده اند دچار آسیب نشوند.
وی افزود: همچنین اسامی مصدومانی که خدمات درمانی دریافت کرده اند و پس از انتقال به کشور به پیگیری درمان نیاز دارند، از طریق سازمان حج و زیارت به «ای او سی» وزارتخانه اعلام می‌شود تا ادامه روند درمان از طریق دانشگاه علوم پزشکی شهر محل سکونت بیمار دنبال شود.
صابری نیا گفت: گرچه افراد مصدوم در بیمارستان های عربستان مداوا می شوند؛ اما این حرکت نوعی اقدام حمایتی به منظور کنترل بیماری های عفونی و مراقبت های پیشگیرانه است که شیوه نامه آن به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال می شود.
وی درباره هزینه درمان بیماران حادثه منا افزود: سعی می شود خدمات به صورتی ویژه و مناسب برای زائران ارائه شود و پوشش حمایتی کاملی داشته باشد.
رئیس مرکز خدمات و فوریت های پزشکی کشور درباره خدمات تریاژ فرودگاهی گفت: با توجه به بیماری هایی که در عربستان وجود دارد، شیوه نامه ای تعریف شده و طبق آن در تمام 19 فرودگاه کشور که حجاج بازمی گردند، پایگاه های بهداشتی مستقر شده است تا در صورتی که بیماری دچار مشکلات تنفسی باشد براساس این شیوه نامه عمل و خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی ارائه و وی به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه ها منتقل شود.
به گفته صابری نیا این خدمات برای زائران مجروح حادثه منا نیز لحاظ و مراقبت های کنترل عفونت برای این دسته از زائران اجرا خواهد شد.
رئیس مرکز حوادث و فوریت ها پزشکی کشور در پایان گفت: این ستاد به صورت روزانه فعال است و طبق هماهنگی های لازم با ارگان های امدادی، تا زمانیکه وضعیت زائران در مکه مکرمه از حالت بحرانی خارج نشود به کار خود ادامه خواهد داد.
صدور مجوز ابتدایی برای سفر وزیر بهداشت به عربستان
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صدور مجوز اولیه سفر وزیر بهداشت به عربستان خبر داد.
دکتر ایرج حریرچی در مصاحبه با خبر 14 گفت: هنوز روادید برای آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت از سوی سعودی ها صادر نشده اما مجوز اولیه را داده اند.
وی افزود: امیدواریم با صدور روادید و سفر وزیر بهداشت بتوانیم هم وضعیت مصدومان را رسیدگی کنیم و هم امور مفقودان را در اولویت قرار دهیم.
شمخانی: اوج بی کفایت عربستان در فاجعه منا
دبیر شورای عالی امنیت ملی هم تاکید کرد: دولت عربستان در ۳ مقطع برنامه ریزی اولیه، اجرای مراسم حج و مدیریت بحران بوجود آمده در قبال فاجعه منا، در اوج بی کفایتی وضعف عمل کردند.
علی شمخانی در شورای اداری استان مرکزی تصریح کرد: این فاجعه تحت تاثیر هوچیگری این دولت پنهان نخواهد شد.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: مردم شریف و داغدار ایران اسلامی با قلبی مملو از حزن و ماتم ، آماده استقبال باشکوه از مسافران غریب بازگشته از حرم امن الهی می شوند.
وی با اشاره به برخی ریشه های ساختاری، مدیریتی و سیاسی درون حاکمیت سعودی که در وقوع این فاجعه تاثیرگذار بوده است، افزود: پیگیری مجدانه و بدون اغماض این فاجعه مطالبه مقام معظم رهبری و آحاد مردم شریف ایران است و دولت با دستور رئیس جمهور محترم، همه ظرفیت های خود را برای احقاق حقوق جانباختگان و ایجاد تضمین برای تکرار نشدن وقایع تلخی از این دست، بسیج کرده است. 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)