• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۷۱۹۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
صفحه نخست » عمومی

اقدامات سازمان استاندارد مغاير نظرات ما نيست

معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو در خصوص برخي حواشي ايجاد شده در بحث آب معدني دماوند گفت: معمولاً اقدامات سازمان استاندارد مغاير نظرات ما نيست و برخي اوقات نظرات ما سخت گيرانه تر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، دکتر رسول ديناروند در ارتباط تلفني با برنامه زنده «مردم چي ميگن» شبکه سوم سيما افزود: آب معدني و آب آشاميدني دو فرايند بسته بندي آب هستند به اين ترتيب که آب معدني به مواردي گفته مي شود که بدون کار اضافي و استفاده از روش هاي ميکروب زدايي يا گندزدايي، آب از سفره اصلي گرفته و پر شود که بايد با ضوابط بهداشتي و استانداردهاي ملي ما مطابق باشد و به عنوان آب معدني وارد بازار شوند.
وي گفت: فراورده هاي آشاميدني هم انواع ديگري است که نمي توان اسم آب معدني را روي آن گذاشت و آب آشاميدني ناميده مي شود که مجبورند اصلاحاتي انجام دهند تا آب قابل شرب باشد.
ديناروند افزود: آب معدني دماوند از سال گذشته نبايد کلمه آب معدني را استفاده مي کرد و بايد به عنوان آب آشاميدني در بازار عرضه مي شد که اين اتفاق هم افتاد.
وي در پاسخ به سؤال مجري برنامه مبني بر اينکه بالأخره مردم اين برند آب را بخرند يا نه؟ گفت: آن زمان که نتايج ارزيابي را اعلام کردند گفتم که 12 برند و 37 نمونه از 311 نمونه مشکل داشته اند و به برخي از صاحبان اين برندها گفته شد خط توليد و توزيع را متوقف کنند و اگر در نمونه برداري هاي مجدد به اشکالي برنخورديم مي توانند توليدات خود را وارد بازار کنند.
رئيس سازمان غذا و دارو افزود: 12 نمونه بايد اين کار را مي کردند که جز دو مورد اين اقدام انجام شد اما آب آشاميدني دماوند اين کار را رعايت نکرد و قول داده بودند که اين اصلاحات را انجام دهند.
ديناروند گفت: ما در عين اينکه از سلامت مردم دفاع مي کنيم نمي خواهيم توليدات ملي آسيب ببيند و اعلام اسم زماني انجام شد که ديديم توليد و توزيع در بازار قطع نشده است.
مجري برنامه پرسيد: رئيس سازمان ملي استاندارد اعلام کرده بود که وزارت بهداشت فاکتورهايي را براي آب معدني ارائه کرده بود که به ما اطلاع نداده بودند و به همين خاطر جلوي توليد اين برند را گرفتند.
ديناروند در پاسخ گفت: استاندارد ملي حداقل ضابطه اي را تعيين مي کند که توليد کنندگان بايد رعايت کنند و ضوابط فني و بهداشتي که وزارت بهداشت مي گذارد معمولاً استانداردها رعايت مي کنند اما گاهي ما فراتر از آن يک سري نظراتي را داريم.
وي افزود: نظرات بهداشتي ما با يک فاصله به استانداردها اضافه مي شود و ممکن است دو سال طول بکشد که اين نظرات ما لحاظ شود.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: گاهي اوقات اجراي نظرات ما فوري نيست و ما هم منتظر مي مانيم تا استاندارد آن را عملي کند.
ديناروند افزود: اما مثلاً مضر و خطرناک بودن اسيد چرب ترانس روغن اثبات شده است و تا چندي پيش به استاندارد اجازه داده شده بود که اين ميزان اسيد در 10 درصد روغن ها مجاز شمرده شود اما بعد از اينکه مضر بودن آن به ما اثبات شد ضابطه را به حداکثر 5 درصد و بعد از آن به دو درصد رسانديم.
وي گفت: ما برخي اوقات نمي توانيم منتظر استاندارد شويم و توليد کنندگان و وارد کنندگان مجبورند خودشان را زودتر از استاندارد با شرايط وزارت بهداشت تطبيق دهند.
در ادامه اين برنامه معاون نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد هم در ارتباطي تلفني گفت: ما با وزارت بهداشت تعامل خوبي داريم و بر اساس تفاهمنامه اي مقرر شده است به گونه اي هماهنگ عمل کنيم تا در برخي موارد جامعه دچار اضطراب و دلهره نشود.
وحيد مرندي مقدم افزود: در خصوص آب معدني و آب آشاميدني بايد اعلام کنيم که هر آبي که در بسته بندي مي بينيم آب معدني نيست و آب معدني ويژگي هاي خاص خود و آب آشاميدني هم ويژگي هاي استانداردي خاص خود را دارد.
وي گفت: آب آشاميدني با يک سري شرايط خاص تصفيه و ميکروب زدايي و گندزدايي مي شود و يا بايد برخي محلول هاي آن تنظيم شود و سپس در قالب آب بهداشتي ارائه شود.
مرندي مقدم افزود: در خصوص آب معدني دماوند هم ما نمونه هايي از اين آب را از بازار تهران خريداري و آزمايش کرديم و مواردي که از بازار جمع آوري کرده بوديم همه مطابق استاندارد بود اما دوستان ما در وزارت بهداشت، آب آشاميدني را با يک سري ويژگي هاي آب معدني آزمون کرده بودند در حالي که در استاندارد، آب آشاميدني ذکر نشده بود.
وي گفت: بر اساس توافقات ميان وزارت بهداشت با سازمان ملي استاندارد قرار شد هر جا وزارت بهداشت احساس کند بايد مقررات فني خاصي به استانداردها اضافه شود به ما قبل از اينکه در جامعه اعلام شود، اعلام کنند تا همزمان استانداردها را اصلاح کنيم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)