• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۸۱۸۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲
بین الملل » آمریکا

عقب نشيني واشنگتن پس از واکنش تهران

مقامات آمريکايي گفتند دولت اوباما همچنان خود را به مقابله با برنامه موشکي ايران متعهد مي داند.

تحريم هاي موشکي آمريکا عليه ايران همچنان روي ميزبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از روزنامه وال استريت ژورنال نوشت:  کاخ سفيد در پي تشديد تنش ها بر سر توافق هسته اي اخير، برنامه خود را براي تحميل تحريم هاي جديد مالي عليه ايران که به علت فعاليت هاي موشکي اين کشور طراحي شده بود، به تعويق انداخت.
اين مقامات گفتند: دولت اوباما همچنان خود را به مقابله با برنامه موشکي ايران متعهد مي داند و تحريم هاي وزارت خزانه داري روي ميز باقي مي ماند.
آنها افزودند: اعمال چنين مجازات هايي طبق توافق تاريخي هسته اي که ژوئيه گذشته حاصل شد ، قانوني است.
مقامات آمريکايي تاريخ مشخصي براي اعمال تحريم هاي جديد ارائه نکردند. قرار بود طبق يادداشتي که کاخ سفيد به کنگره ارسال کرده است، اين تحريم ها  صبح چهارشنبه در واشنگتن اعلام شود.
رهبران جمهوريخواه  روز پنج شنبه دولت اوباما را به ضعف اراده  در مقابل ايران بعد از واکنش روز پنج شنبه تهران متهم کردند. تهران اعلام کرد که توسعه زرادخانه خود را سرعت مي بخشد.
مايک پومپئو نماينده مجلس نمايندگان و  از منتقدان توافق هسته اي در يک مصاحبه گفت:«اگر تحريم هاي اعلام شده رئيس جمهور اجرايي نشود ، شاهد سستي و ضعف خواهيم بود که حتي رئيس جمهور نيز تا پيش از اين  از خود  نشان نداده بود.»
مقامات آمريکايي تاريخ مشخصي براي اعمال تحريم هاي جديد ارائه نکردند. قرار بود طبق يادداشتي که کاخ سفيد به کنگره ارسال کرده است ، اين تحريم ها صبح چهارشنبه در واشنگتن اعلام شود.

منتقدان تحريم هاي پيشنهادي نيز مي گويند که اين تحريم ها در مقابله با توسعه دائمي  برنامه موشکي ايران کفايت نمي کنند.
حسن روحاني رئيس جمهور ايران روز پنج شنبه در توييتر اعلام کرد که به وزارت دفاع خود دستور داده است در پاسخ به تحريم هاي جديد آمريکا  توسعه موشک هاي بالستيک را با سرعت هرچه بيشتر ادامه دهد.
جان کربي سخنگوي وزارت خارجه در توضيح گفت: زمان اجراي تحريم هاي موشکي به تهديدات روز پنج شنبه ايران و همچنين توافق اخير هسته اي با تهران ارتباط ندارد. وزارت خارجه توضيحي براي تعويق اجراي تحريم ها نداد.
کربي گفت:«ما از همان ابتدا - خارج از پارامترهاي برنامه هسته اي ايران - به طور شفاف گفتيم که در مقابله با رفتار بي ثبات کننده تهران اقدامات لازم را به عمل خواهيم آورد.»
کاخ سفيد روز چهارشنبه يادداشتي به کنگره ارسال کرد مبني بر اين که وزارت خارجه  در ساعت ده و سي دقيقه صبح  تحريم هاي جديد عليه دهها شرکت و شخص در ايران، هنگ کنگ و امارات عربي متحده را به خاطر نقش در توسعه برنامه موشک هاي بالستيک ايران اعلام مي کند.
اين تحريم ها اگر اجرا مي شد،‌ اولين تحريم ها بعد از توافق هسته اي محسوب مي شد. اما کاخ سفيد در ساعت يازده و دوازده دقيقه ايميل دوم خود را به کنگره ارسال کرد و گفت: زمان اعلام تحريم ها «چند ساعت» به تاخير افتاده است. 
کاخ سفيد در آخرين ايميل خود که بعد از ساعت ده شب ارسال شد، اعلام کرد: تحريم ها به تعويق افتاده است و تاريخ ديگري نيز مشخص نشد.
کاخ سفيد در آخرين ايميل خود که بعد از ساعت ده شب ارسال شد ، اعلام کرد که تحريم ها به تعويق افتاده است و تاريخ ديگري نيز مشخص نشد.

در ايميل کاخ سفيد آمده است:«ما در حال بررسي  ابعاد مختلف مرتبط با تعيين اسامي ديگر علاوه بر گسترش کار ديپلماتيک هماهنگ با منافع امنيت ملي مان هستيم.از اين رو امروز اسامي ديگري را اعلام نمي کنيم و تا وقتي در خصوص مسائل باقيمانده کار مي کنيم ، شما را در جريان امور قرار خواهيم داد.»
مقامات دولت اوباما مي گويند که آمريکا ممکن است اجراي برجام را در ماه ژانويه آغاز کند البته اگر ايران براي عقب راندن بخش هاي کليدي برنامه هسته اي اش قدم هاي لازم را برداشته باشد.طبق بخشي از توافق ، آمريکا متعهد است که تا يکصد ميليارد دلار از پول نفت ايران را که در حساب هاي خارجي مسدود شده است ، آزاد کند.
رهبران ايران در ماههاي اخير بارها به مقامات آمريکايي هشدار داده اند که هرگونه تحريم جديد عليه اين کشور از جمله مجازات هاي مرتبط با توسعه موشکي مي تواند اجراي برجام را تضعيف کند.
مقامات آمريکايي مي گويند که جان کري در تماس دائم  با همتاي ايراني خود جواد ظريف در خصوص مسئله توافق و اجراي آن  است.
روحاني در توييت روز پنجشنبه خود واشنگتن را به نقض توافق متهم کرد و گفت:«اگر آمريکا به مداخله غيرمشروع خود در خصوص حق ايران براي دفاع از خود ادامه دهد ، يک برنامه جدي براي تقويت توانمندي هاي موشکي شروع مي شود. ما هرگز در خصوص توانمندي هاي دفاعي خود از جمله برنامه موشکي مذاکره نکرديم و هيچ محدوديتي را در اين خصوص نمي پذيريم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
میلیون‌ها بات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)