پخش زنده
امروز: -
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت امیدوار است ایران و قدرت های جهانی به زودی به توافقنامه نهایی درباره برنامه هسته ای تهران دست یابند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشاتودی ، چارلی روز مجری شبکه سی بی اس و پی بی اس و بلومبرگ و مجری مجمع اقتصادی سن پترزبورگ از پوتین پرسید مسائلی است که باعث همکاری آمریکا و روسیه می شود. یکی از این مسائل ایران و مذاکرات هسته ای با پنج به علاوه یک است. آیا فکر می کنید توافقی حاصل خواهد شد و شما می خواهید توافق چگونه باشد؟
ولادیمیر پوتین اضافه کرد: ما با همه شرکت کنندگان در این روند از جمله آمریکا و اروپاییها تفاهم مشترک داریم و من امیدوارم که این تفاهم با ایران هم وجود داشته باشد ما از این توافقات و ترتیبات حمایت می کنیم. به نظر من بالاخره زمانی توافقنامه امضا خواهد شد. دیروز ما با مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار کردیم. پس از امضای توافقنامه باید ترتیبات آن اجرایی شود که حدود شش ماه زمان نیاز دارد.
همچنین مسئله مهم دیگری هم وجود دارد. مهم است که کشور شما یعنی آمریکا نیز از این توافقنامه حمایت کند، یعنی کنگره باید از آن حمایت کند، این مسئله مهم است، ما می دانیم هم اکنون بحثها در این خصوص در آمریکا جریان دارد ، برخی می گویند رئیس جمهور حق دارد این توافقات را امضا کند و نیازی به تایید کنگره ندارد، البته این مشکل ما نیست و ما نمی توانیم آن را حل کنیم، ما نمی توانیم برخی مشکلات را برای مقامات کی یف و واشنگتن حل کنیم. بنابراین گوی در میدان آمریکاست و با همه مشکلاتی که رئیس جمهور آمریکا در این خصوص با آن روبروست، اگر این توافقنامه حاصل شود بزرگترین دستاورد او در سیاست خارجی خواهد بود.
مجری پرسید: پس شما باور دارید که توافقنامه حاصل خواهد شد؟
پوتین گفت: بله ، من باور دارم و هدف ما رسیدن به این نتیجه است. بسیار مهم است این مسئله حل شود. مسئله مهم در این رابطه این است که کشورهای منطقه نباید احساس کنند که پس از این توافق اوضاع بدتر خواهد شد یا تهدیدی ظاهر خواهد شد، هدف روسیه این است که روابط همجواری خوبی هم با ایران و هم با همه کشورهای دیگر منطقه داشته باشد.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه همچنین اعلام کرد کشورش همچنان از نظام بشار اسد دفاع می کند.