• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۵۸۶۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹
صفحه نخست » عمومی

تاکید بر توسعه گردشگری با مشارکت بخش‌ها

رییس جمهور گفت: توسعه گردشگری باید با تأکید بر مشارکت بخش خصوصی و تعاونی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، رییس جمهور در پیامی با اشاره به اینکه گردشگری ظرفیت دارد تا به یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت نرم ایران بدل شود خواستار توسعه گردشگری توأم با تأکید فزاینده بر پایداری اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی شد و خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری باید با تأکید بر مشارکت بخش خصوصی و تعاونی صورت گیرد.
متن کامل پیام حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که امروز به مناسبت روزجهانی گردشگری توسط دکتر مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قرائت شد به شرح ذیل است:
بسم‌ الله الرحمن الرحیم
پنجم مهرماه هر سال یادآور جایگاه مهم گردشگری در جهان است. سهم عظیم گردشگری در گردش مالی جهان، مشارکت این صنعت در تعاملات بین‌فرهنگی، نقش گردشگران در توسعه گفت‌وگوی اجتماعی میان فرهنگ‌ها و کشورها، و پی‌آمدهای گردشگری برای توسعه اقتصادی و بسط فرهنگ صلح و آشتی، همه کشورها را به توسعه این صنعت و بهره‌مندی از مواهب آن راغب و نیازمند ساخته است.
امروز اسناد بالادستی ناظر بر توسعه از جمله سیاست‌های کلان برنامه ششم، رهبر معظم انقلاب و مسئولان ارشد نظام در هر سه قوه، بر ضرورت توسعه گردشگری و متنوع‌سازی اقتصاد ایران تأکید دارند. کاهش وابستگی به نفت، توزیع جغرافیایی ثروت، و تضمین استفاده پایدار از منابع فرهنگی، اکوسیستمی، و زیرساخت‌های ایجاد شده در کشور، به علاوه فراهم آوردن امکان اشتغال گسترده، ضرورت‌هایی است که برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری را حیاتی می‌سازد.
آشنایی جهانیان با فرهنگ، تاریخ، مردم و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران، کارکردهای آشکار توسعه صنعت گردشگری است و در پی آن امنیت ملی ایران نیز در چارچوب تعامل سازنده با جهان تقویت و پایدار خواهد شد. گردشگری ظرفیت دارد تا به یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت نرم ایران بدل شده و در خدمت تحقق «اهداف توسعه پایدار» (SDGs) باشد که از سال 2015 در دستور کار کشورهای جهان قرار می‌گیرد.
«پایداری گردشگری» مؤلفه‌ای راهبردی است. گردشگری به همان اندازه که فرصتی برای توسعه است، می‌تواند با فشار بر منابع اکولوژیک، فرسایش میراث فرهنگی، فشار بر فرهنگ‌های بومی و سنتی، و وابسته ساختن سایر بخش‌های اقتصادی به خود، عوارض ناخواسته و ناخوشایندی برای فرهنگ، اقتصاد و جامعه داشته باشد. خسارات وارد شده بر بخش‌هایی از کشور – بالاخص در شمال و سواحل دریای مازندران – شاهدی از آسیب‌های گردشگری بدون برنامه و فاقد هوشمندی است. بنابراین تأکید بر توسعه گردشگری باید توأم با تأکید فزاینده بر پایداری اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی باشد، و هر گونه برآوردی از تأثیر مثبت اقتصاد گردشگری بر شاخص‌های توسعه، با لحاظ کردن تأثیرات منفی آن بر محیط زیست صورت گیرد.
توسعه گردشگری در سرزمین پهناور و اقلیم‌های رنگارنگ ایران، بدون مشارکت مردمی، بخش خصوصی و لحاظ کردن ویژگی‌های خاص و محلی، و تنوع‌های فرهنگی، مذهبی و محیط زیستی ناممکن است. دولت می‌تواند تنظیم‌گر و مقررات‌گذار توسعه گردشگری، و تسهیل‌کننده توسعه ارتباطات گردشگری داخلی و بین‌المللی باشد، نظارت و پایش به قصد تضمین توسعه پایدار و بدون اثرات مخرب را دنبال کند. اما دولت قطعاً برای تصدی‌گری و فراهم آوردن سرمایه لازم برای این بخش، گزینه مناسبی نیست. بنابراین توسعه گردشگری باید با تأکید بر مشارکت بخش خصوصی و تعاونی صورت گیرد.
بین‌المللی شدن و توسعه مشارکت‌های خارجی، در همه کسب‌وکارهای دنیای امروز ضرورت دارد. اما این ضرورت در صنعت گردشگری که به صورت بنیادی در تعامل بین‌المللی امکان‌پذیر می‌شود، ناگزیر و حیاتی است. توافق هسته‌ای، انتقال به دوره پساتحریم و موفقیت در عملی ساختن تعامل سازنده با جهان، فرصت مناسبی برای توسعه ارتباطات بین‌المللی و بین‌فرهنگی در عرصه گردشگری فراهم ساخته است، و می‌تواند مکمل راهبرد سیاست خارجی دولت یازدهم باشد. مناسب آن است که از طریق توسعه همکاری‌ها با سرمایه‌گذاران بین‌المللی، شرکت‌های مشاوره‌ای، مراکز تحقیقاتی و آکادمیک در زمینه گردشگری، رسانه‌های بین‌المللی، شرکت‌های حمل و نقل و سایر فراهم‌کنندگان زیرساخت‌ها و خدمات گردشگری، در چشم‌انداز ایران 1404 شاهد رونق گردشگری ایران و تبدیل شدن آن به یکی از منابع قابل اتکای درآمد کشور باشیم.
ما ایرانیان به پشتوانه میراث تاریخی و سرزمینی غنی که خداوند به ما ارزانی داشته است، می‌خواهیم در قرن جاری، آرامش خاطر، رفاه مادی و زندگی اخلاقی مناسبی برای شهروندان خود فراهم سازیم، و سهمی بسیار فراتر از گذشته در تمدن، فرهنگ، اقتصاد و امنیت جهانی داشته باشیم. گردشگری فرصتی بزرگ برای ایفای این نقش است و برای تحقق این هدف، سخت‌کوش و منعطف خواهیم بود.
       حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)