• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۶۴۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
ورزشی
در ادامه عدم تعادل منابع مالی؛

زنگ هشدار یوفا برای شکاف مالی باشگاه‌ها

یوفا نگران افزایش شکاف مالی حاکم میان باشگاه های ثروتمند اروپا با دیگر باشگاه هاست.

زنگ هشدار یوفا برای شکاف مالی باشگا هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما و به نقل از آنسا؛ فوتبال در اروپا به لحاظ مالی در مقایسه با گذشته با ثبات تر شده است. این اتفاق در حالی رخ داده که شکاف اقتصادی حاکم میان باشگاه های ثروتمند با دیگر باشگاه ها همچنان رو به افزایش است و این موضوع باعث نگرانی مسئولان اتحادیه فوتبال اروپا شده و زنگ خطر را برای آنها به صدا درآورده است. 

الکساندر سفرین رئیس جدید اتحادیه فوتبال اروپا درباره عدم تعادل منابع اقتصادی میان برترین باشگاه های اروپا با دیگر باشگاه ها ابراز نگرانی کرد.

 9 باشگاه مشهور شناخته شده در اروپا هستند که از این تعداد منچسترسیتی، منچستریونایتد، لیورپول، چلسی و آرسنال متعلق به فوتبال انگلستان هستند. بارسلونا، رئال مادرید، بایرن مونیخ و پاریسن ژرمن  هم دیگر باشگاه های برتر هستند که در شرایط مالی فوق العاده قرار دارند.

یوفا در گزارشی اعلام کرد این باشگاه ها در 6 سال گذشته حدود 100 میلیون پوند افزایش درآمد در بخش تجاری و اسپانسر داشته اند که شرایط اقتصادی بسیار خوبی محسوب می شود.

برای درک شکاف مالی ایجاد شده که باشگاه های اروپا را به 2 بخش تقسیم کرده است کافیست به مستندات مراجعه کرد. آمار و ارقام موجود نشان می دهند در زمانیکه باشگاه های برتر 100 میلیون پوند افزایش درآمد داشته اند، افزایش متوسط بخش اعظم دیگر باشگاه های اروپایی کمتر از یک میلیون پوند بوده است.

در 6 سال اخیر تیم های برتر 15 باشگاه نخست اروپا با افزایش 148 درصدی یک میلیون و 51 هزار پوند سود تجاری داشته اند و دیگر تیم های حاضر در این جمع هم در مقاسیه با 700 تیم دیگر که بخش اعظم اروپا را تشکیل می دهند با 17 درصد افزایش 453 میلیون پوند کسب درآمد کرده اند.

در این میان رئال مادرید با 578 میلیون پوند گردش مالی در صدر و باشگاه بارسلونا با 561 گردش مالی در جایگاه دوم و منچستریونایتد با 521 میلیون در رده سوم و پاریسن ژرمن، بایرن مونیخ، منچسترسیتی آرسنال، چلسی و لیورپول با بیشترین گردش های مالی در رده های بعدی قرار دارند و جزو باشگاه هایی هستند که بیشترین درآمد را داشته و فوتبال اروپا را رهبری می کنند.

سفرین با اشاره به این شکاف ایجاد شده میان باشگاه های اروپایی اعلام کرد که یوفا باید متوجه روند  برگشت افزایش قابل توجه دستمزدها و درآمد حاصل از اسپانسر و تجارت در میان باشگاه های قدرتمند و انگشت شمار اروپا که در این گزارش کمتر به آن پرداخته شده است باشد. رئیس اتحادیه فوتبال اروپا تاکید کرد که این به معنای قرار گرفتن بحث فِیرپِلی مالی میان باشگاه ها نیست بلکه راه حل موجود برای از میان برداشتن این مشکل به کاهش بدهی های مالی باشگاه ها مربوط می شود.

به عنوان مثال باشگاهی که بیش از درآمد هزینه می کند تحریم شود مثل اتفاقی که در گذشته برای منچسترسیتی افتاد و دیگر هرگز تکرار نشد.

خلاصه اینکه فوتبال ساخت اروپا موقعیت مالی پایدار و با ثباتی دارد. در 2 سال اخیر سود عملیاتی مجموع که در 2 سال گذشته در خط قرمز 700 میلیون قرار داشت به یک و نیم میلیارد رسیده است.

 این شرایط امکان کاهش 81 درصدی بدهی های کلی رابه 300 میلیون می دهد.
بطوریکه بدهی خالص به عنوان درصدی از درآمد مجموع 65 درصدی در سال 2009 به 40 درصد در 2015 رسید. 

با توجه به اجرای سیاست های مربوط به فیرپلی اقتصادی شاخص باشگاه های بدهکار کاهش چشمگیری داشته است. بطوریکه شرایط تیم های بدهکار همیشه در وضعیت هشدار دهنده با ثبات قرار داشت با اجرای این سیاست ها بدهی های 45 میلیونی در سال 2011 به 11 میلیون کاهش یافت و در 2015 به 4 میلیون رسید.

آن روی دیگر سکه جریان پولی حاصل در فوتبال اروپا به یک نابرابری بزرگ مربوط می شود. 20 تیم حاضر در لیگ جزیره به تنهایی 4 میلیارد پوند درآمد دارند که بیش از درآمد 597 باشگاه کوچکی است که در 48 لیگ اروپایی حضور دارند.

 نکته جالب توجه اینجاست که این شکاف مالی همچنان رو به افزایش است. برای درک این موضوع کافیست به این موضوع توجه کرد که باشگاه های رده پائین در لیگ برتر انگلستان از طریق پخش تلویزیونی حدود 105 میلیون پوند درآمد داشته اند که این رقم بیش از درآمد حاصل از بخش بزرگی از باشگاه های اروپاست.

این شرایط مالی، بازار نقل و انتقالات ارزشمندی از بازیکنان جهان با رقم 25 میلیارد و پانصد میلیون پوند ایجاد کرده است که سهم اروپا از آن 21 میلیارد است که 3 میلیارد و هفتصد میلیون پوند به لیگ برتر جزیره اختصاص دارد که سالانه 2 میلیارد و 300 میلیون پوند برای هر فصل هزینه می کند. 

یعنی 4  برابرِ پولی که در سری آ، لالیگا و بوندس لیگا هزینه می شود.
فوتبال انگلستان با در اختیار داشتن 28 بازیکن خارجی در مقایسه با 13 لیگ اروپایی که در مجموع 16 بازیکن خارجی خریداری کرده اند و حضور گسترده 9 سرمایه گذار چینی و 10 سرمایه گذار آمریکایی در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی از همه فعال تر است.
 
فرزاانه آذرفام

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر امروز ۱۱ اردیبهشت
پیش بینی بارش‌های رگباری در مناطقی از کشور
برتری ناتینگام و اسپورتینگ مقابل حریفان
پایداری دو ماهه مردم بهارستان؛ طنین نام خلیج فارس در اجتماع شبانه نسیم‌شهر
صحنه‌هایی از تجلی نجوا‌های عاشقانه زائران ایرانی در مدینه النبی
طنین عهد و استقامت در فیروزکوه؛ اجتماع باشکوه مردم در سوگ امام شهید
ثبت ملی تثبیت روایتِ شکست راهبردی دشمن در دشت مهیار
نابغه مازندرانی کشتی ایران درگذشت
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
همراهی با خیران را وظیفه دینی و رسانه‌ای خود می‌دانیم
۱۱۵ رأس دام قاچاق در نایین توقیف شد
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، جمعه ۱۱ اردیبهشت
جایگزینی رادار‌ها و موشک‌های آمریکا دشوار و زمان بر است
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)