• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۳۱۶۶۳
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
اقتصادی » صنعت

اولین محموله غذایی صادراتی ایران وارد موصل عراق شد

رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران از ورود اولین محموله غذایی صادراتی ایران به موصل عراق خبر داد.

اولین محموله غذایی صادراتی ایران وارد موصول عراق شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی کریمی تفرشی گفت: بعد از نابودی داعش و برقراری امنیت نسبی در موصل عراق، صادرات مواد غذایی شرکت‌های ایرانی به این منطقه عراق آغاز و اولین محموله غذایی صادراتی هم وارد بخش قدیمی موصل شده است.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران افزود: در حال حاضر شرکت‌های ایرانی با صادرات حدود ۹۰۰ میلیون دلار مواد غذایی به کشور عراق، حدود ۱۵ درصد محصولات غذایی وارداتی این کشور را تامین می‌کند
وی اضافه کرد: بسیاری از شرکت‌های تولیدی کشورمان هنوز با ظرفیت ۵۰ % فعال هستند و اگر این ظرفیت تولید افزایش یابد می‌توان سهم بیشتری از صادرات محصولات غذایی در کشورهای مختلف از جمله عراق را در اختیار گرفت.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران گفت:: عراق به عنوان یکی از
مهم‌ترین شرکای تجاری ایران، همواره بیشترین حجم صادرات مواد غذایی از ایران را به خود اختصاص داده است البته برخی شرایط مثل ناامنی‌ها و وجود داعش برای مدتی محدودیتی هایی را بوجودآورده بود.
کریمی تفرشی افزود: عراق، امارات، کویت، چین، افغانستان، ترکیه، جمهوری کره، ترکمنستان، تاجیکستان، آذربایجان، پاکستان و اندونزی کشورهایی هستند که حدود ۸۰ درصد از صادرات مواد غذایی ایران به آن‌ها انجام می‌شود و در بین عراق بیشترین دریافت کننده مواد غذایی ایران است.
وی با بیان اینکه ترکیه، چین، عربستان، آمریکا و کره جنوبی، رقبای جدی ایران در بازار عراق هستند، گفت: مواد غذایی یکی از نیازهای مهم بازار عراق محسوب می‌شود که تجار و بازرگانان باید در این زمینه توجه و برنامه ریزی خاصی را اعمال کنند و به کیفیت کالاهای خود توجه ویژه‌ای داشته باشند و در مواردی که کیفیت برخی کالا‌ها به تدریج کاهش یافته است، در تجارت تاثیر منفی می‌گذارد.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران تاکید کرد: همه کالا‌ها و محصولات غذایی صادراتی به عراق باید دارای دو برچسب لاتین و عربی باشد و اگر این برچسب را نداشته باشد در مبادی ورودی عراق با مشکل مواجه می‌شوند، زیرا موسسه استاندارد عراق برای ارسال کالاهای ایرانی به این کشور دستور داده تا کالا‌ها دارای این دو نوع برچسب باشند.
کریمی تفرشی خاطرنشان کرد: انواع میوه، سبزی، انواع روغن‌های نباتی و حیوانی، انواع نوشابه ها، انواع چاشنی ها، انواع رب‌ها، تخم مرغ، لبنیات، خشکبار، ماهی، گوشت سفید و قرمز، محصولات معدنی و بسیاری دیگر از محصولات غذایی ایران به عراق صادر می‌شود.
وی اضافه کرد: عراق دارای دومین منابع ذخایر نفتی جهان بوده و سالانه بیش از ۶۵ میلیارد دلار واردات دارد که از این رقم حدود ۸ میلیارد دلار واردات مواد غذایی است، لذا شرکت‌های ایرانی با توجه به پتانسیل بالایی که در تولید دارند می‌توانند سهم قابل توجه‌ای از این بازار را در دست بگیرند.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولید کنندگان مواد غذایی ایران در پایان با بیان اینکه صادرات محصولات غذایی ایران طی یک دهه اخیر از ۵۰۰ میلیون دلار سال ۸۵ الان به حدود ۶ میلیارد دلار افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر سالانه حدود ۱۳۰ میلیون تن انواع مواد غذایی در کشور تولید می‌شود و برخی کالا‌ها و مواد غذایی در واحد‌های تولیدی کشور دو یا سه برابر بیشتر از نیاز داخل تولید می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
اعلام زمان مجاز تردد شناور‌های مسافربری از بندرکیش، فردا ۱۵ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
رزمایش اقتدار ورزش ایران
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)