• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۰۹۰۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
وبگردی؛

«جرج سوروس» در میانمار چه می‌کند؟

آتش جنایتی که در میانمار برپاست یک مساله کاملا سیاسی است؛ مساله‌ای که یک طرف آن مردم و ساکنین میانمار، فارغ از مذهب و آیین و قوم قرار دارند و طرف دیگر، دولتی غربگرا که اساسا با حمایت مستقیم و علنی کاخ سفید روی کار آمده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رجانیوز؛ تصاویر منتشر شده از نسل‌کشی در میانمار آنقدر دردناک و تلخ هست که افکار عمومی جهان را تحت تاثیر قرار بدهد؛ جنایتی که سال‌هاست از سوی ارتش این کشور در حال اعمال علیه مسلمانان روهینگیایی است ولی در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده و حالا کار را به جای باریک کشانده است.
با این حال روایتی که از سوی رسانه‌های بین‌المللی در حال ارائه است، با آنچه در واقعیت اتفاق افتاده، تفاوت زیادی دارد. آنچه موجب اختلاف در میانمار شده و آتش جنایت علیه بخشی از ساکنین این کشور را شعله‌ور کرده، نه یک موضوع دینی و حتی قومی بلکه یک مساله سیاسی است؛ مساله‌ای که یک طرف آن مردم و ساکنین میانمار – فارغ از مذهب و آیین و قوم – قرار دارند و طرف دیگر، دولتی غربگرا که اساسا با حمایت مستقیم و علنی کاخ سفید روی کار آمده است.
نکته جالب و البته نگران کننده در این میان، حمایت غرب از مسلمانان روهینگیاست؛ یعنی نهادهایی که تاکنون در میانمار مشغول به فعالیت‌های اجتماعی و حقوق بشری شده‌اند، همگی به عنوان مدافعان وضعیت اقلیت‌ها در این کشور شناخته می‌شوند؛ نهادهایی که یکی از اصلی‌ترینِ آنها را باید بنیاد جرج سوروس دانست.
«جرج سوروس» در میانمار چه می‌کند؟
سوروس در سال 2013 اقدام به تاسیس بنیاد خود در میانمار کرده است. در بخش معرفی اقدامات این نهاد در میانمار نوشته شده که اقدامات این بنیاد در راستای تقویت همکاری‌ها میان آمریکا و مردم برمه برای فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. یکی از مدعیان اصلی مبارزه با نسل‌کشی مسلمانان در میانمار هم همین بنیاد جرج سوروس است.
تاسیس این بنیاد مبتنی بر طرحی است که شورای روابط خارجی ایالات متحده در سال 2003 منتشر کرد و صراحتا خواستار تغییر در اوضاع سیاسی میانمار شد. 
«جرج سوروس» در میانمار چه می‌کند؟
اقدامات بنیاد جرج سوروس همانطور که پیش‌بینی میشد، در همین حد باقی نماند و به روایت خبرگزاری اسپوتنیک، سوروس تلاش کرد تا آتش درگیری‌ها میان دولت و مسلمانان را شعله‌ور کند. اما علت انجام این پیش زمینه‌ها از سوی یک ثروتمند آمریکایی چیست؟ 
پاسخ را باید در منافع اقتصادی و سیاسی قدرت‌های بزرگ جستجو کرد؛ جایی که «چین» به عنوان اصلی‌ترین دشمن آمریکا معرفی می‌شود و اینگونه اقدامات در شرق آسیا برای کنترل کردن و اعمال فشار به چین صورت می‌گیرد. 
تضاد منافع اقتصادی و سیاسی میان آمریکا و برخی از کشورهای شرق آسیا نظیر چین و همچنین روسیه سبب شده تا برخی اقدامات سیاسی از سوی دولت دست‌نشانده‌ی این کشور، برای فراهم کردن زمینه‌‌ی حضور نظامی واشنگتن صورت بگیرد. به عنوان مثال، بخش مهمی از خط لوله انتقال نفت به چین که به منظور دور زدن منطقه‌ای راهبردی در دریای چین که زیر تهدید مستقیم آمریکاست، توسط پکن در حال طراحی و اجراست، از خاک میانمار عبور می‌کند و این همان جایی است که کاخ سفید را به تکاپو انداخته است. 
کشور میانمار از سال 1960 به عنوان یکی از مناطق محل نزاع ژئوپولتیک امریکا و چین محسوب می شود. وجود تنگه «مالاکا» که به نوعی اقیانوس هند و اقیانوس آرام را به هم متصل می کند و بعد از تنگه هرمز بزرگترین آبراه انتقال انرژی دنیا (روزانه 12 میلیون بشکه نفت)، هم مرز بودن با بخش غربی چین و وجود منابع قابل ملاحظه گاز و نفت در منطقه «آراکان» همواره امریکا و غرب را تحریک کرده تا جای پای قابل ملاحظه ای در این منطقه داشته باشد تا اهرم فشارش بر روی رقیب اصلی را هر چه قویتر و پر زور تر کند.
به نظر می‌رسد با به شماره افتادن نفس‌های داعش در منطقه غرب آسیا و ناکامی سیاستِ «مسلمان علیه مسلمان»، حالا راهبردی جدید در دستور کار واشنگتن قرار گرفته است؛ راهبردی با محوریتِ سیاستِ «مسلمان علیه بودایی» و برعکس؛ البته این بار در منطقه شرق آسیا.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)