• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۴۲۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۴
بین الملل » تحلیلی

برنده جایزه نوبل صلح از ترامپ خواست توافق هسته‌ای ایران را حفظ کند

پویش بین المللی برچیدن تسلیحات هسته‌ای که جایزه نوبل صلح دو هزار و هفده را از آن خود کرده است از دونالد ترامپ خواست به منظور جلوگیری از هرگونه مناقشه جدید، توافق نامه هسته‌ای ایران را حفظ کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما  به نقل از خبرگزاری فرانسه، پویش بین المللی برچیدن تسلیحات هسته‌ای که جایزه نوبل صلح دو هزار و هفده را از آن خود کرده است روز دوشنبه از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواست به منظور جلوگیری از هرگونه مناقشه جدید، توافق نامه هسته‌ای ایران را حفظ کند.

بئاتریس فین مدیر پویش بین المللی برچیدن تسلیحات هسته‌ای در کنفرانسی مطبوعاتی در مقر سازمان ملل متحد اعلام کرد:" ما از دولت آمریکا می‌خواهیم که توافق نامه هسته‌ای ایران را رعایت کند و از آن خارج نشود تا از بروز مناقشه یا تنش‌های جدید ممانعت به عمل آید. "
بئاتریس فین در واکنش به برخی اخبار و اطلاعات مبنی بر این که دونالد ترامپ قصد دارد در روز‌های آینده در کنگره اعلام کند که ایران به تعهدات خود در قبال توافق نامه هسته‌ای به طور کامل عمل نکرده است، اعلام کرد:" واقعا این چیزی نیست که جهان امروز به آن نیاز دارد. اگر این اتفاق بیفتد، پیامد‌های منفی زیادی به دنبال خواهد داشت. ما هیچ شاهد و دلیلی نداریم که ثابت کند ایران مطابق با توافق نامه عمل نکرده است. " وی افزود جامعه جهانی، آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیگر طرف‌های توافق نامه هسته‌ای ایران می‌گویند ایران به تعهدات خود در قبال توافق نامه عمل می‌کند.
منابع آگاه می‌گویند دونالد ترامپ که مدعی است ایران به روح توافق نامه هسته‌ای عمل نمی‌کند، تصمیم گرفته است ظرف روز‌های آینده اعلام کند که اجرای مفاد توافق نامه توسط ایران را تائید نمی‌کند.
ژانویه سال دو هزار و شانزده، مطابق با توافق نامه هسته‌ای ایران و قدرت‌های بزرگ که شش ماه پیش از آن منعقد شده بود، بخش عمده تحریم‌های بین المللی که به علت فعالیت‌های هسته‌ای ایران بر ضد این کشور وضع شده بود، لغو شد و در ازای آن ایران برنامه هسته‌ای خود را محدود کرد. در حال حاضر وخیمتر شدن روابط میان تهران و واشنگتن پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، این توافق نامه را به خطر انداخته است. این توافق نامه که شانزدهم ژوئیه سال دو هزار و پانزده میان تهران و شش قدرت بزرگ جهان شامل آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان منعقد شد، به علت انتقادات شدید دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا شکننده شده است.
رئیس جمهور آمریکا موظف است مطابق با یک قانون هر نود روز یک بار به کنگره اعلام کند که آیا ایران به مفاد توافق نامه هسته‌ای عمل می‌کند و آیا لغو تحریم‌های این کشور که به موجب توافق نامه هسته‌ای به اجرا گذاشته شده است با منافع ملی آمریکا مغایرت ندارد. اگر رئیس جمهور آمریکا این مسئله را تائید نکند، به موجب قانون یادشده کنگره آمریکا شصت روز فرصت خواهد داشت که درباره اعمال یا عدم اعمال مجدد تحریم‌ها بر ضد ایران تصمیم گیری کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، کل توافق نامه هسته‌ای ایران که انعقاد آن چند سال طول کشید به خطر خواهد افتاد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
اعلام زمان مجاز تردد شناور‌های مسافربری از بندرکیش، فردا ۱۵ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
رزمایش اقتدار ورزش ایران
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)