• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۳۲۶۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶
اجتماعی » محیط زیست
گزارش مکتوب؛

سنگان؛ روستای فراموش شده

روستایی در ۱۵ کیلومتری پایتخت که به دلیل سنگلاخی بودن نام سنگان را به خود گرفته است، این روز‌ها حال خوشی ندارد.

سنگان؛ روستای فراموش شدهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اهالی روستا کسب و کارشان کشاورزی و باغداری است و محصولات باغ‌های شان گیلاس‌های خوش آب و رنگی است که در چرخه صادرات کشور قرار دارد، اما متاسفانه این روز‌ها حال ناخوش باغ‌ها روزگار باغداران را هم ناخوش کرده است، باغدارانی که در طول یکسال زحماتشان بر باد رفته و جز خشکی درخت‌ها چیز دیگری عایدشان نشده است.
اهالی دل پرغصه‌ای از مسئولان دارند؛ مسئولانی که در طول هفته مدام از منطقه بازدید می‌کنند، اما دریغ از اینکه کاری برای سنگانی‌ها انجام دهند.
علت اصلی تمام نابسامانی‌های این منطقه به دلیل ساخت و ساز آزاد راه تهران-شمال در منطقه قدیمی سنگان با جمعیتی بالغ بر ۳ هزار نفر است؛ عبور این آزادراه از دل روستا مشکلات زیادی برای اهالی آن به وجود آمده است.
سقف خانه‌های برخی از سنگانی‌ها با جاده و دیوار بتنی آزادراه یکسان شده بود و کافی است ترمز یک ماشین و یا فرمانش در سر پیچ نچرخد و آوار روی ساکنان این خانه‌ها هوار شود.
در حریم آزاد راه قرار گرفتن نیز از دیگر مشکلات این مردمان سخت کوش بود؛ ملک و خانه‌های اهالی طبق بنچاق‌های بجا مانده از آبا و اجدادشان قدیمی و کهن است، اما منابع طبیعی این روز‌ها دست بر خانه آن‌ها گذاشته است و می‌گوید زمین شما جزو منابع طبیعی محسوب می‌شود و ما قادر به پرداخت تنها اعیان ساختمان شما هستیم.
این در صورتی است که ساکنان این دیار کهن از روی سند‌های خانه و ملک شان تاکنون وام‌هایی با سود ۳۰ درصد دریافت کرده اند و مهر جهاد کشاورزی و شورای منطقه بر روی سندهایشان زده شده و با این اوصاف زمین هایشان در حال حاضر غیر قانونی اعلام شده است.
انفجار‌های مهیب برای ساخت آزاد راه نیز از دیگر مشکلاتی بود که سکنه این روستا با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و تَرَک‌هایی روی سقف و دیوار خانه سنگانی‌ها جا خوش کرده است.
ابراهیم یگانه مدیر اراضی و املاک شرکت آزاد راه تهران شمال در پاسخ به مشکلات ایجاد شده به ما گفت: از ابتدای پروژه تاکنون حدود ۲۵۰ ملک تملک شده و وجوه آن پرداخت گردیده است؛ مواردی که مشکلات حقوقی داشتند اگر مشکلات مالکیت آن‌ها حل شود قطعا این موارد نیز تملک می‌شود و خسارت وارده بر باغات نیز توسط تیم کارشناسی در حال بررسی است و در صورت محرز شدن، خسارت‌ها قطعا جبران خواهد شد.
اهالی سنگان مخالف ساخت آزادراه نیستند، اما این آزادراه که قرار است بار ترافیکی شمال کشور را کم کند برای این منطقه مشکلات عدیده‌ای را بوجود آورده است که دست نیاز و یاری مسئولان را می‌طلبد.
گزارش از: مریم جعفری

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های مختلف در استان ایلام
جشن تکلیف فرشتگان ۹ ساله در شهر گوگان
معرفی برترین‌های قرار دوازدهم در چهارمحال و بختیاری
هوای اصفهان پنج درجه سردتر می‌شود.
اعلام میزان بارشهای اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه وبویراحمد سراسر جشن و شادی در شب و روز سالروز میلاد منجی عالم بشریت
جشن و شادی مردم کهگیلویه و بویراحمد در سالروز میلاد صاحب الزمان(عج)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
افتتاح خانه موسیقی تهران
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)