• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۷۳۹۵
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۷
اقتصادی » صنعت
در شانزدهمین اجلاس استقامت ملی در تولید و خدمات مطرح شد؛

کارآفرینی راهبردی، حلقه مفقوده تقویت تولید ملی است

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از لزوم حمایت سازمان های مناطق آزاد از تولید، نیروی کار و سرمایه های ملی در این مناطق خبر داد.

کارآفرینی راهبردی، حلقه مفقوده تقویت تولید ملی استبه گزارش خبرگزاری صداوسیما از دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، مرتضی بانک در شانزدهمین اجلاس استقامت ملی در تولید و خدمات در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه بی تردید امروز موضوع بسیار مهم تلاش برای توسعه و تقویت تولید ملی، حمایت از نیروی کار و سرمایه های ملی به عنوان هسته مرکزی و نقطه تمرکز نظام توسعه ملی است گفت: برگزاری شانزدهمین اجلاس استقامت ملی در تولید و خدمات در این مقطع حساس برای اقتصاد و سیاست ایران از یک سو بستر مناسبی برای یادآوری ضرورت تلاش های نظام مند بخش های دولتی و غیردولتی کشور برای تقویت و توسعه تولید ملی است و از طرفی افق های نوینی نیز برای تبادل و اشتراک اطلاعات و برنامه های بخش های مختلف کشور برای توسعه سرمایه گذاری و گسترش تولید باز می کند.

وی به الزامات استقامت و تقویت تولید ملی در کشور اشاره کرد و گفت: مهمترین الزامات استقامت و تقویت تولید ملی در کشور را فراهم سازی فضای کسب و کار مناسب و بهبود مستمر آن از سوی سیاستگذاران، مقررات زدایی و ساده سازی فرآیندهای شروع کسب و کارهای تولیدی، اجرای کامل و دقیق سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و واگذاری کامل بنگاه های اقتصادی دولتی به بخش غیردولتی و اجتناب از رقابت دولت با بخش غیردولتی، شفافیت و برابری همگان در دسترسی به فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری و جلوگیری از هرگونه رانت های اطلاعاتی ویژه، جلوگیری از هرگونه انحصار، مدیریت هوشمندانه منابع صندوق توسعه ملی برای استفاده اثربخش آن در تقویت و گسترش تولید ملی، توسعه و ترویج فرهنگ مصرف کالاها و خدمات تولید ملی با بهره گیری از رسانه های ملی و بازتدبیر در سیاست های مالیاتی، بیمه ای و قانون کار به نفع توسعه و گسترش تولید ملی شامل می شود.

مشاور رییس جمهور درباره ویژگی ها و ظرفیت های مناطق آزاد کشور در تامین زیرساخت ها و افزایش اشتغال هم گفت: امروزه مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی در گستره مرزهای جنوبی و شمالی کشور، با آماده سازی زیرساخت های فیزیکی، امور زیربنایی، حمل و نقل و ارتباطات و نیز برخورداری از قوانین و مقررات تسهیل گر و مشوق های مالی و مالیاتی مناسب، میزبان بیش از 1400 واحد تولیدی صنعتی، معدنی، کشاورزی و شیلات در کنار صدها واحد خدماتی گردشگری و تجاری هستند که بالغ بر 280 هزار نفر نیز در این واحدها مشغول به کار هستند.

بانک ادامه داد: در 5 سال اخیر مجوز بیش از 53 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی در مناطق آزاد صادر شده است که بیش از 23 هزار میلیارد تومان آن تحقق یافته است.

وی افزود: در این مدت 7.6 میلیارد دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی به صورت مستقیم و مشارکت ایرانی ـ خارجی نیز صادر شده که 1.2 میلیارد دلار آن محقق شده است.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به فعالیت های مناطق ویژه اقتصادی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: 22 منطقه ویژه اقتصادی غیر بندری عمدتا متمرکز بر تولید صنعتی و 6 منطقه ویژه اقتصادی بندری متمرکز بر فعالیت های لجستیک در کشور با بیش از 530 واحد صنعتی ـ تولیدی و 498 واحد خدمات لجستیک و اشتغال بالغ بر 176 هزار نفر در حال فعالیت هستند.

وی افزود: در طول 5 سال گذشته در مقابل حدود 28 میلیارد دلار واردات تجهیزات و ماشین آلات و مواد اولیه بالغ بر 99 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی کشور از مناطق ویژه اقتصادی صورت گرفته است که این عدد سهم عمده ای را صادرات غیر نفتی کشور به خود اختصاص داده است.

بانک بر اهمیت حمایت از سرمایه گذاران در مناطق آزاد تاکید کرد و افزود: ده ها پروژه سرمایه گذاری در حوزه های مختلف صنایع سبک و سنگین، نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی و شیلات، گردشگری و خدمات لجستیک در مناطق آزاد تعریف و آماده ارائه به سرمایه گذاران است.

وی ادامه داد: به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان کشور اطمینان می دهیم که در مسیر سرمایه گذاری در مناطق آزاد از همه حمایت های قانونی و مدیریتی لازم از ناحیه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و سازمان های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی برخوردار خواهند بود.

مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم چنین در این اجلاس افزایش بهره وری عوامل تولید با بهره گیری از شیوه های نوین مدیریت و مهندسی، مشتری مداری، تولید کالاهای صادرات محور، نگاه به تولید برای ورود به بازار جهانی و تولید رقابتی، همچنین ایجاد و استقرار واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی، توجه به تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا محصولات نهایی، توجه به رویکردهای کارآفرینی شرکتی به معنی نهادینه سازی موضوع مهم نوآوری در همه افراد و عناصر بنگاه ها و مهم تر از آن پیاده سازی رفتار همزمان و مستمر فرصت جویی و مزیت آفرینی که از آن به «کارآفرینی استراتژیک» یاد می شود را از جمله مهم ترین الزامات پیش روی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان برای توسعه و تقویت تولید ملی دانست.

شانزدهمین اجلاس «استقامت ملی در تولید و خدمات» امروز در تهران و در مرکز همایش های سازمان صداوسیما توسط دبیرخانه توسعه صنایع ملی ایران با حمایت وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برگزار شد.

اولویت دادن به تولید محصولات و خدمت راهبردی و کالاهای اساسی و رفع موانع آن، معرفی تجارب موفق سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و بررسی نحوه بازارسازی و استفاده از فرصت های ویژه مناطق آزاد در راستای توسعه تولید ملی از جمله اهداف اجلاس استقامت ملی در تولید و خدمات بود.

همچنین بررسی دستاوردها، راهکارها و طرح های حمایتی مناطق آزاد برای تولیدکنندگان، بررسی مشوق های موثر برای صاحبان صنایع به منظور سرمایه گذاری و توسعه تولید در مناطق ویژه اقتصادی و نحوه جذب سرمایه گذاران خارجی و دانش فنی در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی از دیگر اهداف برگزارکنندگان این اجلاس بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامانه بارشی جدید خراسان‌شمالی را فرا می‌گیرد
برنامه هفته هشتم لیگ برتر هندبال بانوان
بیش از ۴۵ میلیون مترمکعب آب شرب تولیدی در خراسان شمالی مصرف شد
ایروانی: با وجود آتش بس، غزه همچنان ویران و در محاصره است
سفر وزیر میراث فرهنگی به خوزستان
دستور رئیس‌جمهور برای بررسی افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پدیده کولاک و مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
۲۶ طرح بهزیستی استان زنجان دهه فجر، آماده بهره برداری
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۹ بهمن
تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از مواضع نوری المالکی
سقوط هواپیما در کلمبیا ۱۵ کشته داشت
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
بارش برف در محور‌های چهارمحال و بختیاری
درخشش شاعران چهارمحال و بختیاری در جشنواره‌های ملی
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)