• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۸۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
مازندران » اقتصادی
گزارش مکتوب ...

ازکمبود در بازار تا وفور در تولید مرغ مازندران

سالانه یک میلیون و300 هزار تن گوشت مرغ در کشور توليد می شود که سهم مازندران 11 درصد است.

ازکمبود در بازار تا وفور در تولید مرغ مازندرانقدمت مرغداري صنعتي در جهان 120 سال و در ایران حدود 70 سال است و براساس آمار سازمان خواربار جهاني، ايران در توليد گوشت مرغ و تخم‌مرغ به ترتيب جايگاه 15 و 16جهاني را به خود اختصاص داده است.

جایگاه مازندران در تولید مرغ

استان مازندران هم با دارا بودن شرایط خاص آب و هوایی و اقلیم مناسب، همواره یکی ازبزرگترین تولید کنندگان گوشت مرغ در ایران بوده است بطوریکه بیش از 2 هزار و 500 مرغداری دراین استان فعالیت می کنند.

1 میلیون و300 هزار تن گوشت مرغ سالانه در کشور توليد می شود که سهم مازندران 11 درصد است. این استان بزرگترین تولید کننده گوشت مرغ در کشور است. اما در سالهای اخیر شاهد بروز مشکلاتی در بازار مرغ و تولیدات این بخش هستیم.

چالشهای این صنعت دراستان

زمانی ‌راد عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی می گوید: با تغییر نرخ ارز مرجع به ارز مبادله‌ای و افزایش 70 تا 90 درصدی قیمت نهاده‌های تولید مرغ و کاهش قدرت خرید مردم در ماه‌های اخیر، مشکلاتی در تولید این محصول به وجود آمده است.

به گفته زمانی، یکسال اخیر مرغداران گوشتی کشور دچار خسارات شدیدی شده‌اند و این درحالی است که دولت به جای خریداری مرغ مازاد تولید کشور و عرضه آن به صورت گرم در سبد یارانه‌ ای خانوار و ذخیره‌سازی برای زمان نیاز، از ترکیه و برزیل مرغ وارد کرد.

اتحادیه سراسری مرغداری های کشور هم در گزارشی از نبود سیاست مشخص برای حمایت از تولیدات این بخش در دولت انتقاد و اعلام کرد: مشکلات فقط در مازندران نیست و از 15 هزار واحد مرغداري گوشتي در کشور، بيش از 5 هزار واحد غيراستاندارد هستند که اين واحدها به علت نداشتن شرايط مناسب پرورش طيور اقدام به توليد گوشت مرغ با هزينه بالا‌ مي‌كنند که در کوتاه مدت هم آثار منفی آن را شاهد هستیم.

کاملی از مدیران یک واحد مرغداری در ساری هم با بیان اینکه قرار بود دولت به ازای هر کیلو مرغ تا هزار تومان یارانه از محل یارانه صادراتی به تولید کنندگان بپردازد گفت: این طرح هنوز اجرا نشده است.

ملکیان ازمرغدارن شهرستان بابل با بیان اینکه مشکلات تولیدکنندگان این بخش از3 سال پیش افزایش پیداکرده است ، مهمترین مسائل خود را همکاری نکردن مسئولان در تحویل به موقع نهاده های مورد نیاز، تآمین نشدن سوخت یارانه ای وناهماهنگی درنظارت بر بازاردانست وگفت: پیگیریها دراین باره کمترنتیجه داده است ومسئولان بیشترسیاسی کاری می کنند تا حل مشکل .

اسماعیل پور ازتولیدکنندگان مرغ دربابلسرهم کمبود نهاده ها و نوسان نرخ ارز را ازدلایل بروز این مسائل برشمرد وگفت: درشرایطی که تولید کنندگان ازمسئولان انتظاررفع دغدغه داشتند، هرروز شاهد تصمیمات جدید وشتاب زده درسیاسیت گذاری ها بودیم وبه این ترتیب نتوانستیم به اهداف اقتصادی خود نیز دست یابیم.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه مازندران هم معتقد است: تغییر نرخ ارز مرجع بهانه‌ای شده است، تا وارد کنندگان عمده، نهاده‌وارداتی را به دامداران و مرغداران مازندران تحویل ندهند.

سیدحمزه درواری افزود: وارد کنندگان نهاده ها می‌گویند حاضر نیستند، نهاده‌ها را با قیمت مصوب وزارت صنعت تحویل دهند وبانک مرکزی قراراست مابه التفاوت ارزرا ازما بگیرد. وی تصریح کرد: در چنین وضعیتی مسئولان وزارت صنعت هم به صورت شفاف وضعیت ارز مرجع را مشخص نمی‌کنند که آیا وارد کنندگان باید مابه‌التفاوت ارز بپردازند یا دولت این مابه‌التفاوت را به صورت یارانه پرداخت می کند؟

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران هم باانتقاد از تأمین نشدن به موقع نهاده‌ها در این صنعت گفت: دولت پیش‌بینی تولید 2 میلیون تن گوشت مرغ را کرده است، اما آیا پیش‌بینی تأمین500 هزار تن نهاده را که برای تولید این میزان مرغ نیاز است را نیزداشته است؟

حسین مقدم نیا ادامه داد: برای تولید این میزان گوشت مرغ روزانه 17 تا 18 هزار تن نهاده باید به مرغداری‌ها تزریق شود.از سوی دیگر شرکت پشتیبانی اموردام اگر نهاده‌ای هم تحویل می‌دهد درقبال تحویل مرغ است و به دلیل نرخ پایین آن مرغداران آماده تحویل مرغ نیستند. وی تصریح کرد: همچنین بر اساس تفاهمنامه قرار بود ماهانه 200 هزار تن نهاده بین مرغداران توزیع شود، اما محقق نشد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی نیز به مشکل مرغداران در بازاراشاره کرد و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام به وظایف اصلی خود که حمایت از تولید است عمل نمی کند و فقط در قالب یک خریداری انحصاری از روی اجبار اقدام به جمع‌آوری مرغ تولید‌کنندگان می‌کند.

عطاءالله حسن‌زاده تأکید کرد: تولید‌کنندگان مرغ با موجود زنده سر و کار دارند و همه نیازهای روزانه آنها باید به موقع تأمین شود و حتی یک روز خلل در تأمین آن می‌تواند ضررهای جبران‌ ناپذیری داشته باشد.

با توجه به مسائل مطرح شده و سطح تولید مرغ درمازندران، به نظر می رسد این صنعت مورد غفلت مسئولان ومدیران این بخش قرارگرفته است و توانمندی های آن نیز با گذشت زمان، روبه فرسایش وکاهش سطح کمی وکیفی تولیدات می رود واجرای برنامه های مشترک وهماهنگ میان بخش خصوصی ودولتی با درنظر گرفتن اهمیت و واقعیتهای این صنعت ضروری است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در دهگلان
دستگیری قاتل فراری در کمتر از ۴۸ ساعت در دزفول
پرداخت ۵۸۰ میلیارد ریال وام ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل
راهپیمایی محکومیت اغتشاشات اخیر در آبادان و خرمشهر
عرضه ۲۱۴ هزار تن نهاده در بازارگاه با نرخ جدید
سیمای حقیقی قهرمان در کتاب قاسم
آنچه در مورد کالابرگ باید بدانید
تکمیل طرح‌های عشایری جنوب کرمان در دستور کار
کسب رتبه نخست مهاباد در مبادله مرسولات پستی در آذربایجانغربی
برگزاری جشنواره نخستین واژه با هدف ترویج فرهنگ مصرف آب
علوم پایه زنجان، «نخستین دانشگاه دوستدار آب» کشور شد
آماده سازی خزانه چمن ورزشگاه پارس شیراز تا دو ماه آینده
فعالیت صیادی و گردشگری دریایی در مازندران ممنوع
۱۲۰ محله مشهد، آماده واگذاری سرویس‌های پیشرفته فیبر نوری
درخشش سمنان در لیگ دسته یک بدمینتون
رشد چشمگیر تولید گوشت مرغ در استان بوشهر
جام جهانی اسکی پرش در اتریش؛ قهرمانی پرویس در جام فورهیلز
درگذشت استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده هنرمند پیشکسوت نگارگری
بدمینتون باز قمی در اردوی جدید تیم ملی
آغاز عملیات اجرایی احداث ابنیه و تاسیسات آبرسانی روستای بارنجگان شهرستان زیرکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
خروج آمریکا از ۶۶ سازمان بین‌المللی  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)
گلایه ساکنان مجتمع بام پونک از مشکلات این مجتمع  (۱ نظر)
۱۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند  (۱ نظر)