• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۲۹۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۴
تماشاخانه؛

فیلمخانه؛ «یتیم‌خانه ایران»

«یتیم‌خانه ایران» روایت قحطی و گرسنگی است که در سال‌های ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۰ شمسی و در پی قشون‌کشی روس و بریتانیا و سیاست‌های استبدادی آن‌ها در جهت تسلیم کردن ایران به وجود می‌آید.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما؛ یتیم‌خانه ایران فیلمی به کارگردانی و نویسندگی ابوالقاسم طالبی و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت کشیان محصول سال ۱۳۹۳ است. این فیلم در تاریخ ۵ آبان ۱۳۹۵ در سینما‌های ایران اکران شده‌است.
داستان این فیلم در سال ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۰ می‌گذرد که در زمان احمدشاه قاجار، بر اثر قحطی ناشی از خیانت انگلیس‌ها، ۹ میلیون از مردم ایران جان باختند. در ان زمان جمعیت ایران ۲۰ میلیون بود.
«یتیم‌خانه ایران» در سال‌های ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۰ شمسی و هم‌زمان با شورش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان و جنگ جهانی اول می‌گذرد. سال‌هایی که یکی از نکبت‌بارترین دوران تاریخ ایران است. دورانی که شاهان ترسو و بی‌تدبیر قاجاری بر تخت سلطنت نشسته بودند و نه چیزی از مملکت‌داری می‌دانستند و نه از سیاست جهانی و دوروبرشان هم پر بود از چاپلوسان و متملقانی که نه درد مردم داشتند و نه دغدغه سرزمینی رو به افول. در همین دوران است که جنگ جهانی اول شروع می‌شود و علی‌رغم اعلام بی‌طرفی ایران در جنگ، روسیه از شمال و انگلستان از جنوب قوای خود را در خاک ایران تخلیه می‌کنند و عملاً خاک یک کشور بی‌طرف را تبدیل به معبر و گذرگاه خود می‌کنند.
در همین زمان هم هست که میرزا کوچک خان جنگلی، جنبش جنگل را در شمال ایران و در اعتراض به حضور نیرو‌های شوروی و بی‌توجهی دولت مرکزی راه می‌اندازد. داستان «یتیم‌خانه ایران» در زمان فاز دوم مبارزه جنگلی‌ها شروع می‌شود. زمانی که میرزا به افرادی از گروهش میدان می‌دهد که طرفداران روس‌ها هستند و میرزا هم برای مقابله بانفوذ روزافزون انگلیس‌ها در ایران با روس‌ها همکاری می‌کند. درنهایت یاران میرزا یکی‌یکی به او خیانت می‌کنند یا توسط دولت مرکزی و انگلیس‌ها بازداشت و اعدام می‌شوند و جنبش جنگل به اتهام جدایی‌طلبی شکست می‌خورد و میرزا هم در سرما و حین عقب‌نشینی جان خود را از دست می‌دهد.

 دیالوگ‌ها و صحنه‌های ماندگار «یتیم خانه ایران» 

دکتر: صد سال عقب افتادیم، و تا وقتی این آقایون وسط دارالفنون چنان از وجنات پاریس و لندن تعریف و تکریم می‌کنن که دهن جوون کتاب به دست برای نوکری چنین کشور‌هایی آب می‌افته، عقب خواهیم بود.
زن میرزا:​ آقای ما قنبرک زدن که چه کنیم با وطن فروش و تن فروش که زندگی همه رو جهنم کردن.
دکتر: تن فروش خودش به جنهم می‌ره، وطن فروش وطن رو به جهنم می‌بره.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
     
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
  دکتر: بجنگی!!! با کی؟؟؟ بیا، بخون. ببین توی این اوضاع چه طور از خدمات دولت انگلیس به مردم ایران نوشته.
این‌ها منور الفکر‌های این مُلکَن، با این‌ها چه طور می‌خوای بجنگی، عمو جان انگلیسی هیولای هزار دسته، که از هر آستینش هر چقدر بخواد آخوند و ریپورتر، جنگلی و صاحب منصب بیرون می‌یاد.
     

خبرنگار: مساعدت‌های صدر العظم سفارت انگلستان چی بوده؟
پرستار:​ بی شرف من آسپرین می‌خوام، من گِنه گِنه می‌خوام، من شکر و نمک می‌خوام. این‌ها دارن می‌میرن، حصبه دارن، وبا دارن، طاعون دارن، بیا ببین، چی می‌خوای سوغات برای انگلیسی‌ها ببری؟

 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
     
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
  دکتر: همه مملکت شده یتیم خونه، این‌ها علم دار ندارن، اگه داشتن جلو می‌افتاد که این قدر خوار و ذلیل نشیم که توی گوه و کثافت بمیریم. لاعقل با عزت می‌مردیم.
     
سرگرد انگلیسی: اگر ملتی پشت سر لیدرشان بیاستند دنیا به احترام ملت سرخم می‌کند، شما‌ها ترسو هستید. در صد سال گذشته همه لیدرهاتون در انزوا مردن، خونشان گردن شماهاست. برو ببن مردمت و وحشتی را که در دلشون انداختیم ببین.  
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
  سر چارلز:​ همواره در ایران عشایر و دامداران وقتی دامی نداشته باشند یاغی می‌شوند و به جان اموال یکدیگر می‌افتند.
لرد روچیلد: دقیقا، تفرقه بنداز و فتح کن. بدون شلیک حتی یک گلوله
     
دختر میرزا: تقریبا حدود ۹ میلیون نفر از مردم در این قحطی تلف شدن، یعنی بیشتر از حمله مغول به ایران، اما چون مسئول فاجعه انگلیسی‌ها بودن این کشتار تقریبا از تاریخ حذف و دفن شد و هیچ اثر قابل توجهی در مورد این فاجعه نوشته نشده، حتی در کتاب‌های درسی از اول ابتدایی تا دانشگاه در حد یک صفحه هم اشاره نشده.  
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
     
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
  دختر میرزا: پدرم تا سقوط رضاخان در به در شهر‌ها و روستا‌ها بود و پنهانی زندگی می‌کرد وقتی برگشت روزنامه‌ها با شلوغ بازی قصه کشتن مخالف‌های رضا خان با آمپول هوا توسط پزشک احمدی و سرپاس مختاری رو نقل می‌کردن. پدرم می‌گفت: این شلوغ بازی‌ها دردی رو دوا نمی‌کنه.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت تصاویری جدید از پلنگ ایرانی دهلران
پیگیری مشکلات ایذه و قلعه‌تل در پی بارندگی اخیر
بازدید معاون اجرایی رییس‌جمهور از مراحل بازسازی ورزشگاه آزادی
تأکید بر پیوند علم و رسانه برای توسعه فرهنگی مازندران
یگان حفاظت فرودگاه‌ها نقش کلیدی در امنیت خطوط هوایی کشور دارد
درگذشت مادر شهید محمدزاده در رشت
کشف ۵۰ کیلو گرم مواد مخدر از نوع تریاک در مرز پلدشت
درگذشت مادر شهید والامقام عزیز رهیولی در شهرستان باوی
تاکید بر ساماندهی سایت باستانی قل درویش قم
نظارت میدانی گشت‌های مشترک تعزیرات درماسال
پیگیری برای ساماندهی سواحل رودخانه کارون در اهواز
کشف محموله بزرگ کالا‌های اساسی قاچاق در چابهار
پیشرفت کشور با دستاورد های علمی دانشجویی در اصفهان
آمادگی شرکت های ایرانی برای انتقال آب پنجشیر به کابل
امدادرسانی هلال‌احمر سامان به ۳۲۲ نفر و ۱۰۹ خودرو در محور‌های برف‌گیر
تصادف دو خودرو در جاده زنجان_بیجار ۵ مصدوم برجا گذاشت
حمایت قاطع پاکستان از سومالی
اجرای بیش از ۸۵ درصد عملیات بازسازی ورزشگاه آزادی
واژگونی تانکر حامل سوخت درمحور میناب -هشت‌بندی
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۱۸:۳۰
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره ایرانی: گامی دیگر در عرصه فضا  (۱ نظر)