• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۰۹۰۳۳
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۱
اقتصادی » اقتصاد کلان
مرکز آمار اعلام کرد؛

افزایش نرخ تورم خانوار‌های کشور

نرخ تورم 12 ماهه منتهی به آذر ۹۷ به ۱۸ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۵.۶ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

افزایش نرخ تورم خانوار‌های کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما از مرکز آمار ایران؛ در آذر ماه ۱۳۹۷ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۱۵۱،۷ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۶ درصد افزایش نشان می ­دهد. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۷،۴ درصد می‌باشد؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ۳۷،۴ درصد بیشتر از آذر ۱۳۹۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۳۴،۹ درصد) ۲.۵ واحد درصد افزایش یافته است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۷ به ۱۸.۰ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۵،۶ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.
 
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۴،۸ درصد و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» ۱.۶ درصد افزایش نشان می­دهد. درصد تغییرات قیمت در ماه جاری نسبت به آذر ماه ۱۳۹۶ برای این دو گروه به ترتیب ۵۳.۹ و ۳۰.۹ درصد می ­باشد.
 
افزایش نرخ تورم خانوار‌های شهری کشور
شاخص قیمت کل برای خانوار‌های شهری کشور در آذر ۱۳۹۷ به عدد ۱۵۱،۰ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶،۹ درصد است که نسبت به ماه قبل (۳۴،۵ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
 
افزایش نرخ تورم خانوار‌های روستایی کشور
شاخص قیمت کل برای خانوار‌های روستایی کشور در آذر ماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۵۵،۳ رسید که نسبت به ماه قبل ۳.۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۹،۹ درصد است که نسبت به ماه قبل (۳۷،۳ درصد) ۲.۶ واحد درصد افزایش داشته است.
 
تغییرات قیمت‌ها در ماه جاری
در ماه جاری اکثر بخش‌های زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بوده‌اند. در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل به ترتیب مربوط به گروه «گوشت» (انواع ماهی، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوشت مرغ)، گروه سبزیجات (بادمجان، فلفل دلمه، کدو سبز، پیاز و گوجه فرنگی)، گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» (شیر پاستوریزه، خامه پاستوریزه)، گروه «میوه و خشکبار» (کشمش پلویی، خرما، پسته، سیب، انگور، هندوانه)، گروه «محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» (سس گوجه فرنگی، سرکه، لیمو عمانی) و گروه «آشامیدنی‌ها» (قهوه) می­باشد. در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات»، گروه «مبلمان، لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها» (انواع شوینده­ها)، گروه «پوشاک و کفش» و گروه «حمل و نقل» (لوازم یدکی و انواع خودرو) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.
 
در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل گروه «دخانیات» کاهش قیمت داشته است و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات»، اقلام گوشی تلفن همراه، تجهیزات رایانه و طلای ۱۸ عیار نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته‌اند.
 
درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در ماه جاری
 
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۷ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۱۷،۱ درصد برای دهک اول تا ۱۹.۵ درصد برای دهک دهم است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صرفه جویی بیش از دو و نیم میلیون مترمکعب آب در اردکان و میبد
قدردانی آیت الله سیستانی از آتش نشانان اهوازی
ربات مینیاتوری شطرنج، حریف هوشمند و آموزش‌دان
پایان مسابقات ترای‌اتلون قهرمانی کشور و انتخابی تیم نونهالان و نوجوانان پسر
هماهنگی وزارتخانه‌های نیرو و صمت برای تأمین برق پایدار صنایع در تابستان
برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی و اخلالگران بازار در دستور کار دستگاه قضا
مسجد و حسینیه پناهگاه نورو دانش در شبهای خوانسار
بررسی وضعیت محیط زیستی تصفیه‌خانه پساب یزد
عبور بخش معدن بردسکن از مشکلات با تدابیر حمایتی دولت
از سرگیری فعالیت‌های مراکز نمایشگاهی
آغاز برداشت خوشه‌های طلایی گندم از مزارع رامهرمز
باز شدن مسیر واردات در مقابل صادرات برای ۲۵۷۰ کد تعرفه
جاده چالوس از ساعت ۱۴ امروز یکطرفه می‌شود
کشف ۸۰ راس دام قاچاق از دو خودرو نیسان
کمینه و بیشینه دمای یازدهم اردیبهشت ماه
ممدف: گرنداسلم‌های تاجیکستان و قزاقستان، گامی مهم برای ناگویاست
تمام پروژه‌های عمرانی اردبیل فعال است
برگزاری نشست شورای حلقه‌های قرآن کریم در مسجد النبی
تعهد دولت استیفای حق کارگر در میدان و دیپلماسی است
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)