• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۸۹۱۵
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
در دهمین جشنواره بین المللی فارابی؛

انتظار از نهاد‌های علمی؛ ارائه راهکار مناسب

جهانگیری: انتظار ما از نهاد‌های علمی و دانشگاهی این است که در فهم مسائل و ارائه راهکار‌های مناسب کمک کنند

فهم صحیح مسائل، پیش نیاز هر اقدامیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر اسحاق جهانگیری در دهمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: انتظار ما مدیران و سیاست گذاران از نهاد‌های علمی و دانشگاهی کشور این است که به دولتمردان و شهروندان در فهم مسایل و ارائه راهکار‌های مناسب برای برون رفت از مشکلات کمک بیشتری کنند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: اگر آگاهی دقیق و درستی نسبت به مسایل پیدا نکنیم و ندانیم که مشکل اصلی کجاست، راهکار‌ها ما را به مقصد مورد نظر نمی‌رسانند و در این مسیر نقش دانشمندان، متفکرین و محققان علوم انسانی و اجتماعی بیش از سایر رشته‌های علمی است.

وی با بیان این که در ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی راه دراز و دشواری را پشت سر گذاشته ایم و از گردنه‌های سختی عبور کرده ایم، گفت: اگر نگاهی به گذشته بیندازیم و مروری گذرا نسبت به حوادث ایران و جهان داشته باشیم، می‌بینیم که بسیاری از مقاطع، مقاطعی استثنایی در تاریخ کشور بوده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما جنگی هشت ساله را تحمل کردیم و جنگ بزرگ خلیج فارس علیه عراق را دیدیم و جنگ افغانستان توسط ناتو، آمریکا و کشور‌های دیگر را شاهد بودیم که آثار این جنگ‌ها همچنان پابرجا و قابل مشاهده است.

دکتر جهانگیری با اشاره به حضور گروه‌های تروریستی و خشن که در منطقه به دنبال معرفی چهره نادرستی از اسلام هستند، گفت: این گروه‌ها به دنبال کشتار و قتل عام مردم در کشور‌های منطقه به خصوص عراق و سوریه هستند و اگر ایران دست به کار نمی‌شد امروز گروه تروریستی داعش در منطقه حکومت و دولت داشت.

افق گشایی و ابهام زدایی نسبت به آینده کشور، یک ضرورت و نیاز مهم برای ایران

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که امروز در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، افق گشایی و ابهام زدایی نسبت به آینده کشور را یک ضرورت و نیاز مهم برای ایران دانست و افزود: باید به کمک تفکر علمی و تدبیر و اراده سیاسی و احساس مسؤولیت اخلاقی، نگرانی نسبت به آینده را در زمینه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کاهش دهیم.

دکتر جهانگیری گفت: آمریکایی‌ها در جنگ اقتصادی اخیر که علیه ملت ایران آغاز کردند، همزمان جنگ رسانه‌ای و روانی را نیز علیه ایران شروع کردند و مهمترین هدف آن‌ها این است که آینده را برای ملت ایران و بخصوص نسل جوان کشور آینده‌ای مبهم جلوه دهند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: آن‌ها می‌خواهند تردید و نگرانی نسبت به آینده را در کشور تشدید کنند، بنابراین ما باید تلاش گسترده‌ای انجام دهیم که نسبت به آینده ابهام زدایی کنیم تا افق‌های جدیدی پیش روی ملت ایران گشوده شود.

مهمترین سرمایه‌ای که برای عبور از مشکلات در اختیار کشور قرار دارد سرمایه اجتماعی است

دکتر جهانگیری گفت: زمان، زمان گفتگو و بالا بردن اعتماد به یکدیگر، اعتماد به خود و اعتماد به نظام است؛ مهمترین سرمایه‌ای که برای عبور از مشکلات در اختیار کشور قرار دارد سرمایه اجتماعی است و این سرمایه اجتماعی نتیجه برداشت و قرائتی از دین بود که امام خمینی رحمت الله از اسلام ارائه کرد که حکومت مبتنی و برآمده از اراده ملت است و مردم در حکومت نقش اول و تعیین کننده دارند.

وی با تأکید بر این که دولت برای ترمیم سرمایه اجتماعی کشور دست نیاز به سوی متفکران، دانشمندان و صاحب نظران دراز کرده است، افزود: دانشگاهیان و صاحب نظران بیش از دولتمردان می‌توانند در ترمیم و بازسازی سرمایه اجتماعی کشور ایفای نقش کنند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: برای بالا بردن اعتماد به آینده و ارتقاء امید اجتماعی باید در رویکرد‌ها و رفتار‌ها و ساختار‌های حکمروایی اصلاحات انجام شود؛ اگر به دنبال حفظ ایران و نظام هستیم آنجا که نیاز است باید رویکردها، رفتار‌ها و ساختار‌ها اصلاح شوند.

گفتگوی ملی به عنوان نیاز مبرم جامعه؛ راه عبور از تنگنا‌ها

دکتر جهانگیری با بیان این که گفتگو میان دولت و دانشگاه در مراحل مختلف آغاز شده است، افزود: از پارسال تلاش کردم موضوع گفتگوی ملی را به عنوان نیاز مبرم جامعه مطرح کنم، زیرا راه عبور از تنگنا‌ها را در گفتگوی ملی می‌دانم.

وی گفت: در جلساتی که با دانشگاهیان و صاحب نظران داشتم، بخشی از چالش‌های کشور مطرح شد و خوشه‌های مشورتی و کارگروه‌های مختلف برای یافتن راهکار‌ها شکل گرفت و گفتگو‌های خوبی میان دولت و دانشگاه انجام شد.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در مقطع فعلی به شدت نیازمند همدلی و همزبانی هستیم، افزود: امروز نهاد‌های حاکمیتی مسؤولیت تاریخی و مهمی برعهده دارند و پیش نیاز هر اقدام این است که همه نهاد‌ها در چارچوب وظایفی که قانون اساسی تعیین کرده عمل کنند.

وی گفت: دولت، مجلس، قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام هر کدام به سهم خود در حیطه اختیارات و وظایفشان در برابر تصمیماتی که در مورد سرنوشت یک ملت و کشور می‌گیرند باید پاسخگو باشند.

عبور از مسایل پیچیده پیش روی کشور در شرایط کنونی درصورتی محقق خواهد شد که مردم به صحنه بیایند

معاون اول رئیس جمهوری با مهم دانستن نگاه نخبگان نسبت به تصمیمات حاکمیت برای آینده کشور، افزود: عبور از مسایل پیچیده پیش روی کشور در شرایط کنونی درصورتی محقق خواهد شد که مردم به صحنه بیایند.

دکتر جهانگیری گفت: امروز در مقطعی قرار داریم که به شدت نیازمند گفتگو میان نخبگان و حکومت و نیز گفتگو میان مردم و حکومت هستیم و حتی اگر مردم اعتراضی نسبت به شرایط دارند، باید اعتراض آن‌ها شنیده شود، زیرا تنها در صورتی که مردم در صحنه حضور داشته باشند قادر خواهیم بود از مشکلات و تنگنا‌ها عبور کنیم.

معاون اول رئیس جمهور نقش نخبگان جامعه را در گفتگو میان حکومت و مردم نقشی پراهمیت توصیف کرد و افزود: این گفتگو‌ها الزاماتی دارد که ما باید به این الزامات پایبند باشیم.

دکتر جهانگیری اظهار امیدواری کرد: صاحبنظران، متفکران و اندیشمندان در رشته‌های علوم انسانی در مقطع فعلی شرایط کشور را به درستی درک کنند و به درک دیگران از این شرایط نیز کمک کنند.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با تأکید بر اهمیت توان علمی دانشگاه‌های کشور در حل مشکلات گفت: مشارکت دانشگاه‌ها در برنامه‌های مختلف می‌تواند به روند توسعه و برون رفت از مسایل جامعه کمک مؤثری داشته باشد.

همچنین در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از نفرات برگزیده این جشنواره قدردانی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرشماری ۱۴۰۵ ستون فقرات برنامه‌ریزی، عدالت و حکمرانی هوشمند چهارمحال و بختیاری
تأکید استاندار زنجان بر حرفه‌ای‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد و پایداری مالی آن‌ها
گلخانه‌ها، موتور محرکه امنیت غذایی و ارزآوری پایدار؛ نگاهی به موفقیت هرمزگان و قزوین
گام مشترک ایران و عراق در تقویت امنیت مرزها
ساخت ماکت‌های زیبا با وسایل دور ریختنی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اعزام تیم موی‌تای ایران به مسترز ابوظبی ۲۰۲۶
استقرار ۸ تیم راهداری در محور‌های مواصلاتی هشترود
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار در پی درگذشت چشم پزشک برجسته کشور و نیکوکار گیلانی
بازگشایی مسیر گردنه سخوید
توسعه زیرساخت‌های آموزشی ، ورزشی ماهنشان در دستور کار
فراجا درصف اول مقابله با فتنه اخیر کشور بود
روایت توطئه شکست خورده آمریکایی–صهیونی در جمع رسانه‌های پاکستان
بر زمین افتادن دومین طشت رسوایی کشته سازی شبکه ایران اینترنشنال درگلستان
هشدار نماینده سنای پاکستان درباره تشدید تنش‌ها در خلیج فارس
توسعه تجارت ملی با اتصال بندر خشک پیشگامان به بندر شهید رجایی
پرداخت تسهیلات به کسب و کار‌های دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد
ملی‌پوشان مهابادی ترامپولین ایران در اردوی کیش
موکب حسینه اعظم زنجان میزبان عاشقان مهدی
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
استان یزد بارانی ‌می‌شود
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)