• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۳۲۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۳

ادامه لفاظی‌ها در آمریکا علیه بحران انسانی یمن

سناتورهای آمریکایی انتظار دارند کنگره این کشور قطعنامه ای را مبنی بر پایان مشارکت آمریکا در جنگ یمن تصویب کند.

روزی نیستی که جهان شاهد آشکار شدن ابعاد جدیدی از اوضاع بسیار وخیم انسانی در یمن نباشد، با این حال همچنان شاهد لفاظی شخصیت‌ها و نهاد‌های حکومتی آمریکا درباره لزوم قطع حمایت‌های کاخ سفید از ائتلاف به رهبری سعودی ها هستیم.
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در 30 ژانویه درباره اوضاع وخیم انسانی در یمن گزارشی منتشر کرده که برخی از محور‌های آن به قرار ذیل است:
- بسیاری از کارمندان دولت در یمن هنوز حقوق و دستمزدی دریافت نمی کنند. در نتیجه، مراکزی که خدمات اساسی را به شهروندان ارائه می دهند تعطیل شده اند. برآورد شده است که حدود 50 درصد از تاسیسات بهداشتی تعطیل شده اند. این گفته به معنای آن است که تعداد محدودتری از خانواده ها به خدمات بهداشتی دسترسی دارند.
- عدم پرداخت دستمزد به معلمان باعث شده است که حدود سه میلیون و هفتصد هزار دانش آموز یمنی نتوانند به مدرسه بروند. و به همین دلیل، خطر وادار کردن آنها به کار یا ازدواج اجباری افزایش یافته است.
- از زمان شروع موج دوم بیماری وبا در یمن، از 27 آوریل سال 2017 تا اواخر دسامبر سال 2018، حدوود یک میلیون و 300 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند که دو هزار و هفتصد و سی و دو نفر از آنها جان باخته اند. برای اولین بار در مناطق پرریسک عدن و حدیده برنامه های ارائه واکسن وبا مختل شده است.
- در سال 2018، یکهزار و 321 مورد خشونت شدید علیه کودکان در یمن مورد تایید نهادهای ذیربط حقوق بشری قرار گرفت. اکثر این خشونت ها در استان حدیده صورت گرفتند. استان های تعز و حجه در رده های بعدی قرار داشتند.
- تشدید خشونت ها به فروپاشی اقتصادی و از بین رفتن زیرساخت های خدماتی اساسی منتهی شده است به گونه ای که بسیاری از خانواده ها را به ورطه قحطی و فقر کشانده است.
- حدود 24 میلیون نفر از مردم یمن، معادل حدود 80 درصد از کل جمعیت این کشور، نیازمند کمک های بشردوستانه هستند. حدود سه میلیون و 900 هزار نفر از مردم نیز از آغاز بحران در یمن آواره شده اند.
- حدود 18 میلیون نفر از مردم یمن از عدم امنیت غذایی رنج می برند که هشت میلیون و 400 هزار نفر از آنها با گرسنگی شدید دست و پنجه نرم می نمایند. هفت میلیون یمنی از سوء تغذیه رنج می برند که دو میلیون نفر از آنها کودک و بیش از یک میلیون نفر از آنها زنان حامله اند.
با وجود این آمارهای تکان دهنده برخی شخصیت‌ها و نهاد‌های آمریکا همچنان به لفاظی های بی نتیجه خود در زمینه لزوم قطع حمایت‌های نظامی آمریکا از ائتلاف به رهبری عربستان در بحران ادامه می‌دهند.
به عنوان مثال نمایندگان آمریکایی روز چهارشنبه ادعا کردند: انتظار دارند کنگره این کشور قطعنامه ای را مبنی بر پایان مشارکت آمریکا در جنگ یمن تصویب کند.
بنا بر گزارش امروز خبرگزاری رویترز تصویب این قطعنامه دونالد ترامپ رئیس جمهور ­این کشور را وادار خواهد کرد نخستین وتو در دوران ریاست جمهوری خود را برای تداوم حمایت از ائتلاف با هدایت عربستان به کار گیرد.
نمایندگان هر دو حزب آمریکا در سنا و مجلس نمایندگان این کشور گفتند بار دیگر قطعنامه اختیارات جنگی را که در ماه دسامبر با رای 56 به 41 تصویب شده بود در کنگره مطرح می کنند.
برنی سندرز سناتور آمریکایی گفت: من کنگره را ترغیب می کنم که خط پایانی برای جنگ یمن ترسیم کند. ما در کنگره به اندازه کافی رای داریم که قانون توقف حمایت از جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن را به تصویب برسانیم... آمریکا نباید از ائتلافی که نظام مستبد سعودی علیه یمن به راه انداخته حمایت کند.
سندرز افزود: مشارکت ما در جنگ یمن غیرقانونی است و می بایست پایان پذیرد... رژیم سعودی یک رژیم غیردموکراتیک است که در قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار مخالف دست داشته است. بنابراین نباید یک رژیم غیردموکراتیک سیاست هایش را به آمریکا دیکته کند.
آنچه سبب میشود این اظهارات بیشتر لفاظی تبلیغاتی به نظر برسد حساسیت و افزایش فشار افکار عمومی جهان به جنایات ائتلاف سعودی - آمریکایی در یمن است. ظاهرا این اقدامات و اظهارات هدفی جز تطهیر نقش کلیت نظام سیاسی آمریکا در این جنایات ندارد.

-------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

 

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
اعلام زمان مجاز تردد شناور‌های مسافربری از بندرکیش، فردا ۱۵ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
رزمایش اقتدار ورزش ایران
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)