• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۴۸۰۹۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۱

طرز تهیه خورش آلو ترش؛ غذای نذری محرم سمنانی‌ها

«خورش آلو» در شهر‌های مختلف کشور، به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود، اما یکی از خوشمزه‌ترین انواع خورش آلو ترش در سمنان طبخ می‌شود. این غذای تابستانی ساده و خوشمزه یک گزینه بی‌نظیر برای روز‌های گرم و پذیرایی از مهمان در تابستان است.

طرز تهیه خورش آلو ترش؛ غذای نذری محرم سمنانی‌هابه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما خورش آلو ترش سمنانی از انواع خورش ایرانی و یک غذای تابستانی بدون گوشت است که جای خود را در لیست غذا‌های نذری محرم هم باز کرده است. خورش آلو ترش سمنانی به عنوان یک غذای نذری در ماه‌های محرم و صفر به خصوص روز  تاسوعا و عاشورا تهیه می‌شود. نکته جالب این است که برخلاف سایر خورشت‌ها، خورش آلو ترش بدون گوشت و با تخم مرغ تهیه و با برنج یا نان سرو می‌شود. سمنانی‌ها در کنار این غذا ماست، سبزی خوردن و انواع سالاد می گذارند. 
 فواید خورش آلو ترش چیست؟
استفاده از آلو ترش در خورش موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرماخوردگی، کاهش فشار خون و تنظیم قند خون می‌شود. آلو سرشار از ویتامین C و ویتامین‌های گروه B است و به همین دلیل برای درمان انواع بیماری‌ها مفید است و می‌تواند به رفع مشکلات کبدی، درمان یبوست و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند. 
 
مواد لازم برای تهیه خورش آلو ترش سمنان (برای ۴ نفر)
• آلو (جنگلی یا خورشتی): ۵۰۰ گرم
• پیاز: ۱ عدد متوسط
• سیر: ۱ حبه
• تخم مرغ: ۲ عدد
• زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
• گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
• زردچوبه و نمک: به میزان لازم
• زیره: به مقدار لازم
• فلفل سیاه و قرمز و ادویه کاری: به میزان دلخواه
• شکر: به میزان دلخواه
• آب نارنج یا آبغوره: به میزان دلخواه
• روغن مایع سرخ کردنی: به مقدار لازم
 
طرز تهیه خورش آلو ترش سمنان
طرز تهیه خورش آلو ترش؛ غذای نذری محرم سمنانی‌هامرحله اول: آلو‌ها را بخیسانید، هسته آلو را بگیرید و آلو را بکوبید
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش آلو ترش سمنانی، آلو‌ها را بعد از شستن در مقداری آب یا گلاب بخیسانید تا نرم شوند. بعد از نرم شدن، هسته آن‌ها را جدا کنید. آلو‌های هسته گرفته را در یک قابلمه با مقداری آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا بپزند. بعد از نرم و پخته شدن آلوها، آن‌ها را به خوبی با گوشتکوب بکوبید یا با چنگال له کنید.
مرحله دوم: سیر و پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سیر را خیلی ریز خرد یا له کنید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سیر‌ها را بعد از سبک شدن پیاز به قابلمه اضافه کنید، چون سیر زود می‌سوزد. در حدی که عطر سیر بلند شود کافی است.
مرحله سوم: تخم مرغ را با نمک، فلفل، کاری و زردچوبه هم بزنید
در یک کاسه با اندازه مناسب، تخم مرغ‌ها را بشکنید و به آن‌ها، زردچوبه، نمک، زیره، فلفل و ادویه کاری اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را به خوبی هم بزنید تا هم ادویه‌ها گلوله نشوند و هم تخم مرغ از حالت لختگی کاملا خارج شود.
مرحله چهارم: آلو‌های پوره شده و تخم مرغ را به پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید
به قابلمه‌ای که در آن پیاز و سیر را سرخ کردید، آلو‌های پوره شده و پخته شده را با آبی که در آن پخته بودند، اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس تخم مرغ هم‌زده با ادویه‌جات را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. همه مواد را به هم بزنید تا مخلوط یکدستی داشته باشید. درب ظرف را بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید.به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ کاملا بسته شود و خودش را بگیرد. 
مرحله پنجم: به خورش آلو ترش، گلاب، زعفران و چاشنی دلخواه اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش آلو ترش، می‌توانید به آن مقداری گلاب، آب نارنج یا آبلیمو اضافه کنید. زعفران دم‌کرده را در همین مرحله اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید. غذا را بچشید و در صور تمایل به میزان دلخواهتان کمی شکر به خورش آلو ترش اضافه کنید.
مرحله ششم: خورش آلو ترش را در ظرف مناسب سرو کنید
 
فوت و فن‌های طرز تهیه خورش آلو ترش سمنانی
• در طرز تهیه خورش آلو ترش، حتما هسته‌های آلو را بگیرید و جدا کنید. می‌توانید بعد از این که آلو را پختید و موقع له کردن آلو‌ها هسته‌های آن‌ها را جدا کنید، یا بعد از خیساندن و نرم شدن آن‌ها، این کار را انجام دهید.
• آلو‌ها را از قبل حتما در آب ولرم خیس کنید. حداقل ۳۰ دقیقه تا حداکثر ۳ ساعت، آلو‌ها را بخیسانید و سپس هسته‌های آن‌ها را به راحتی جدا کنید. می‌توانید آلو‌ها را در گلاب هم بخیسانید تا طعم و عطر گلاب به خورد آلو‌ها برود.
• در این خورش از انواع آلو مثل آلو سیاه جنگلی، برگه زردآلو و … می‌توان استفاده کرد. از طرف دیگر در این غذا، هیچ گوشتی وجود ندارد و به همین خاطر زمان کمی برای پخت نیاز دارد.
• خورش آلو بدون گوشت یک گزینه عالی برای گیاهخواران هم به حساب می‌آید.
• اضافه کردن تخم مرغ به خورش آلو ترش سمنانی، جزو اصول این غذا است و به جای گوشت از آن استفاده می‌شود.
• برای این که زعفران رنگ بیشتر و بهتری داشته باشد و عطر خود را هم حفظ کند، بهتر است آن را پودر کنید. سپس یک قطعه کوچک یخ قالبی را روی زعفران پودر شده بیندازید تا در دمای محیط ذوب شود و همراه با ذوب شدن یخ، زعفران هم رنگ باز کند.
 
طرز تهیه خورش آلو ترش؛ غذای نذری محرم سمنانی‌هاچاشنی‌های مورد استفاده در تهیه خورش آلو ترش
• در طرز تهیه خورشت آلو ترش، اضافه کردن رب انار یا رب آلوچه اختیاری است. برخی هم ترجیح می‌دهند این غذا را با رب گوجه فرنگی درست کنند. 
• زعفران را در مراحل پایانی به خورش آلو سمنانی اضافه کنید تا عطر و طعم آن حفظ شود. می‌توانید به اندازه یک  قاشق چای‌خوری گلاب هم به این غذای نذری اضافه کنید تا عطر بیشتری داشته باشد.
• خورش آلو ترش نباید آبکی باشد. این غذا باید غلیظ و به اصطلاح «تنک آب» باشد. در این غذا به هیچ عنوان به جز آبی که آلو‌ها در آن پخته شده‌اند، از آب استفاده نکنید. در همه مراحل پخت هم حرارت را روی ملایم تنظیم کنید تا مواد به خوبی بپزند.
• بسته به طبع خود می‌توانید خورش آلو ترش سمنانی را به صورت ترش، ملس یا شیرین درست کنید. اگر می‌خواهید خورش، طعم ترش داشته باشد، در ۱۰ دقیقه پایانی، به آن کمی آبغوره یا آب نارنج اضافه کنید.
• در صورت تمایل در مرحله آخر از طرز تهیه خورش آلو ترش، خلال بادام، زرشک و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید. حتما هنگام تفت دادن زرشک در روغن یا کره داغ، کمی شکر به آن اضافه کنید تا ترشی زرشک آزار‌دهنده نباشد.
• اضافه کردن پودر کاری و زیره در خورش آلو سمنانی کاملاً اختیاری است، اما این ادویه‌ها طعم فوق‌العاده‌ای به خورش شما می‌بخشند.
برای درست کردن خورش آلو ترش سمنان می‌توانید از آلو جنگلی یا خورشتی استفاده کنید.
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)