• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۸۸۰۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱
بین الملل » تحلیلی

بمب‌های آمریکایی بر سر مردم یمن

سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد در حملات هوایی به یمن از بمب های آمریکایی استفاده شده است.

   به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، دیده بان حقوق بشر در گزارش خود اعلام کرد، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در حمله ماه گذشته خود به بازاری در یمن از بمب هایی استفاده کرد که آمریکا فراهم کرده بود؛ در این حمله دستکم نود و هفت غیرنظامی، از جمله بیست و پنج کودک جان باختند. 
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد تکه‌هایی از بمب های ساخت آمریکا را در شمال«مصطبه» یمن یافته است که برای نخستین بار، ارتباط آمریکا را با حملات هوایی پانزده مارس نشان می‌دهد. گفته می‌شود حملات هوایی این روز، مرگبارترین بمباران ائتلاف سعودی در طول جنگ یک ساله یمن بوده است. آمار بالای کشته‌ها و انتشار عکس کودکان جان باخته در انفجارها، خشم (جامعه) بین المللی را برانگیخت و درخواست‌هایی برای تحقیقات در این زمینه به همراه داشت. 
ائتلاف نظامی به رهبری عربستان که علیه حوثی ها در یمن جنگ به راه انداخته، به علت حملات هوایی نسنجیده به بازارها، بیمارستان ها و خانه‌ها هدف انتقاد قرار گرفته است.  
طبق اعلام سازمان ملل، حملات هوایی ائتلاف (سعودی) علت مرگ اکثر غیرنظامیان در جنگ یمن بوده است و درخواست های فزاینده ای برای تحریم تسلیحاتی عربستان در اروپا به همراه داشته است. در ماه فوریه امسال نیز حمله هوایی دیگری به بازاری نزدیک شهر صنعا پایتخت یمن باعث شد بان کی مون دبیر کل سازمان ملل، تحقیقات در این زمینه را خواستار شود. 
در آمریکا، بحث ها بر سر حملات هوایی در یمن به مراتب غیرعلنی تر بوده است؛ شاید به این علت که دولت اوباما رئیس جمهور آمریکا جزئیات اندکی درباره نقش خود در این حملات هوایی اعلام کرده است. مقامات آمریکایی گفتند به ائتلاف (سعودی) کمک‌ اطلاعاتی می کنند و تجهیزاتی مانند پهپادهای تجسسی، هواپیماهای سوخت رسان و مهمات پیشرفته در اختیار آن می‌گذارند. طبق اعلام مقامات آمریکا، مسئولیت هماهنگی کمک رسانی را نیز یک تیم آمریکایی چهل و پنج نفره در حوزه برنامه ریزی نظامی بر عهده دارد که کارکنان آن در عربستان، بحرین و امارات عربی متحده مستقر هستند. 
سرهنگ پاتریک رایدر، سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، در پست الکترونیک  خود و در پاسخ به سؤالات مطرح شده در خصوص گزارش دیده بان حقوق بشر نوشت:« تصمیم‌گیری درباره نحوه اجرای عملیات، از جمله انتخاب و تأیید نهایی اهداف در حملات (هوایی)، بر عهده اعضای ائتلاف (نظامی) به رهبری عربستان است و نه آمریکا. ما در آمریکا اطمینان داریم که اطلاعات و همچنین حمایت‌های غیرنظامی ما از عربستان و دیگر اعضای ائتلاف موجه است وبهترین گزینه‌ها را برای موفقیت نظامی در چارچوب هنجارهای بین المللی در اختیار آنها می‌گذارد بویژه اینکه احتمال کشته شدن غیرنظامیان را کاهش می‌دهد». 
پاتریک رایدر افزود:«ما همواره ضرورت بررسی اهداف و به کارگیریِ دقیق تسلیحات را به ائتلاف (سعودی) گوشزد کردیم تا ساختمان ها و مناطقی که حمله به آنها ممکن است تلفات غیرنظامی به بار آورد، شناسایی و از (بمباران) آنها پرهیز شود». 


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
تلفات نظامیان صهیونیست در حملات پهپادی حزب الله لبنان
برگزاری همایش نقاشی رنگین کمان تاریخ در تبریز
سیل خروشان غیرت و مقاومت در آذربایجان غربی
تأکید بر اصالت تاریخی و ابدی نام خلیج فارس در فضای مجازی
پیام قدردانی نماینده ولی فقیه در لرستان از حضور حماسی مردم در رزمایش «جانفدا برای ایران امام رضایی»
شهادت ۱۴ شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
افتتاح چمن مصنوعی در هادیشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)