پیامد کاهش قیمت جهانی نفت؛
سی ان ان: عربستان سعودی بیشترین آسیب را دیده است
شرکتی به نام گروه بن لادن که در حادثه سقوط جرثقیل در مکه مقصر شناخته شد، در حال اخراج پنجاه هزار نفر از کارکنان خود است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از شبکه سی ان ان، افزایش قیمت نفت در ماه آوریل به بیشترین میزان در هفت سال گذشته رسید و رشدی بیست درصدی را ثبت کرد و این در حالی اتفاق افتاد که عرضه نفت به بازار هیچگاه بیش از هم اکنون نبوده است. هم اکنون سه میلیارد بشکه نفت مازاد در جهان صنعتی موجود است و برای نمونه آمریکا دیگر جایی برای ذخیره کردن نفت ندارد.
جان دیفتریوس کارشناس بازار نفت سی ان ان گفت: « در این میان عراق که هم اکنون چهار و نیم بشکه در روز تولید دارد تصمیم خود را مبنی بر افزایش تولید اعلام کرده است. ایران هم تولیدش را روز به روز افزایش می دهد. روسیه و عربستان سعودی هنوز بر سر طرح تثبیت سقف تولید به توافق نرسیده اند.»
بیشتر تولید نفت عراق در جنوب این کشور اتفاق می افتد و با وجود بحران سیاسی و جنگ ضد داعش در شمال ، هنوز از افزایش تولید در دستور کار است. ایران هم کم کم خود را به سطح تولید پیش از تحمیل تحریم ها می رساند. امارات متحده عربی هم سقف تولید سه و نیم میلیون بشکه در روز را هدف گرفته است. تولید کنندگان نفت در منطقه ی خاورمیانه نمی خواهند سهم خود را از بازار از دست بدهند.
از جمله کشورهایی که بیشترین آسیب را از کاهش قیمت نفت دیده اند عربستان سعودی است. شرکتی به نام گروه بن لادن که در حادثه سقوط جرثقیل در مکه مقصر شناخته شد، در حال اخراج پنجاه هزار نفر از کارکنان خود است. مقام های سعودی در نظر دارند اقتصاد عربستان را خصوصی سازی کنند اما بخش خصوصی هم با وجود روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی نمی تواند سر پا بماند و مجبور است اخراج کارکنان را در اولویت نخست به اجرا در آورد.
گروه بن لادن بهترین نمونه این موضوع است که اعتراض کارکنان آن در خیابان های عربستان و آتش زدن هفت دستگاه اتوبوس در شهر مقدس مکه، حکایت از وخامت اوضاع دارد.