• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۳۱۰۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۸
بین الملل » سیاسی

اخضر ابراهیمی : دیوان بین المللی کیفری صلاحیت رسیدگی به موضوع سوریه را ندارد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما  به نقل از شبکه خبری فرانس 24 ،اخضر ابراهیمی فرستاده پیشین سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه اعلام کرد دیوان بین المللی کیفری مشروعیت رسیدگی به جنایت جنگی در سوریه را آنگونه که فرانسه مدعی شده است، ندارند.

دو روز بعد از آنکه روسیه پیش نویس فرانسه درباره آتش بس در سوریه را در شورای امنیت سازمان ملل متحد رد کرد، پاریس به این اقدام واکنش نشان داد. ژان مارک ارو وزیر امور خارجه فرانسه خواستار ارجاع موضوع جنایات جنگی در سوریه به دیوان کیفری بین المللی شد. جنایاتی که به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه روند آن از سال 2011 آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
ژان مارک ارو صبح روز دوشنبه در گفتگو با شبکه خبری تلویزیونی فرانس انفو گفت: در سوریه جنایت جنگی روی داده که دبیر کل سازمان ملل نیز بر آن تاکید گذاشته است .
وی افزود: اینکه در سوریه جنایات جنگی روی داده است امری روشن است و حالا باید عاملان این جنایت مشخص شوند و ما باید در چارچوب قوانین بین المللی اقدام کنیم و در این خصوص دادگاه کیفری بین المللی وجود دارد.
ارو افزود: در همین راستا، ما فرانسوی ها در نظر داریم با دادستان کل این نهاد قضایی بین المللی تماس برقرار کنیم تا بینیم که چگونه می توان درباره جنایاتی که در سوریه صورت می گیرد تحقیق انجام دهد.
رئیس دستگاه سیاست خارجی فرانسه در بخش دیگر از سخنان خود درهمین باره افزود:
در صورتی که پرونده جنایات جنگی سوریه به دیوان کیفری بین المللی ارجاع داده شود پای کسانی که در این جنایت دست دارند یعنی ارتش سوریه و روسیه گیر خواهد افتاد.
با توجه به اینکه ارجاع هر گونه پرونده ای در خصوص جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به دیوان کیفری بین المللی باید اول به تایید و تصویب شورای امنیت سازمان ملل برسد ،شبکه خبری فرانس 24 با توجه به اهمیت موضوع نظر اخضر ابراهیمی را که در گذشته میانجیگری سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه بوده است و خودش مدتی وزیر امور خارجه کشورش الجزایر بوده جویا شده است.
این دیپلمات الجزایری در این باره گفت: این مرجع قضایی بین المللی با مشکل بزرگی مواجه است. چون وقتی یک مرجع قضایی بین المللی که کشورهای بزرگ جهان در آن عضو نیستند چون فقط سوریه نیست که عضو دیوان کیفری بین المللی نیست برای رسیدگی به این گونه موضوعات مشکل خواهد داشت.
کشورهای بزرگی مانند آمریکا، روسیه ،هند و چین نیز هنوز در این نهاد قضایی بین المللی عضو نیستند. در نتیجه این جا مشخص می شود که دیوان کیفری بین المللی مشکل مشروعیت دارد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره درخواست فرانسه مبنی بر ارجاع موضوع جنایات جنگی در سوریه به همین نهاد قضایی کیفری بین المللی گفت :اگر قرار است از کسی حساب خواسته شود باید از همه کسانی که سوریه را ویران کرده اند و به این روز انداخته اند حساب خواهی شود.باید از همه کسانی که در نابودی سوریه نقش ایفا کرده اند حساب خواهی صورت گیرد. باید این کارها انجام گیرد اما فعلا اولویت ندارد. چیزی که اولویت دارد تلاش عملی برای پایان دادن به روند نابودی سوریه است.چیزی که من را بیشتر نگران می کند ادامه نبردهای خونین در این کشور است. واقعیت امر آن است که اکنون در عمل هیچ کاری برای توقف این جنگ و کمک به سوری ها برای برون رفت از این وضع صورت نمی گیرد.
اخضر ابراهیمی در پاسخ به این سئوال که آیا ارجاع پرونده جنایات جنگی سوریه به دیوان کیفری بین المللی که به قول ژان مارک ارو هدف اصلی آن حکومت بشار اسد و روسیه است باعث نخواهد شد که کاری در سوریه برای پایان به جنگ داخلی آن انجام گیرد گفت:اگر بخواهم خیلی روشن و رک با شما صحبت کنم باید بگویم که افرادی که درگیر بحران سوریه هستند منافع مردم سوریه را در اولویت برنامه ها خود قرار نمی دهند. منافع مردم سوریه از زمانی که بحران این کشور آغاز شده است در بهترین حالت هیچ در درجه دوم اهمیت قرار گرفته است.اگر منافع مردم سوریه در نظر گرفته شود به باور من به نفع همه تمام خواهد شد. این کار هم به نفع روسیه، هم به نفع اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و هم به نفع کشورهای منطقه تمام خواهد شد.
وی افزود:
کشورهای زیادی اکنون در بحران سوریه درگیر هستند اما متاسفانه همه آنها برای ادامه و دامن زدن به جنگ و نه برای صلح در آن ایفای نقش می کنند.
وی با اشاره به وتو شدن پیش نویس قطعنامه هایی که تاکنون درباره سوریه صورت گرفته است،گفت: شورای امنیت باید به گونه دیگری عمل کند. متاسفانه هم اکنون طرف های رقیب در بحران سوریه گرایش خیلی زیادی برای جنگ سرد دارند. آنها انگار که حسرت دوران جنگ سرد را می خورند. حسرتی که متاسفانه امروز مردم سوریه تاوان آن را پرداخت می کنند.
فرستاده سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه در پاسخ به سئوال دیگری بااین مضمون که آیا می توان بشار اسد را به هر قیمتی در راه حل سیاسی در فرآیند مذاکرات صلح که هم اکنون در ژنو در جریان است گنجاند، گفت: چه بخواهیم چه نخواهیم بشار اسد در هر راه حل سیاسی ، وجود دارد. هیچ کس هم مدعی این نشده است که او نباید در این فرایند مشارکت داشته باشد. چیزی که گفته می شود اینکه او و پدرش اکنون بیش از 40 سال است که قدرت را در سوریه در اختیار دارند. در نتیجه اکنون باید در کشور تغییر صورت گیردو تغییر نیز در این کشور اجتناب ناپذیر است وگرنه خبری از سوریه یکپارچه و واحد نخواهد بود.
بنابراین تغییر در سوریه باید به طور قطع صورت گیرد. مسئله ای که مطرح است اینکه این تغییر باید چگونه انجام گیرد. انجام این کار اگر به منافع مردم سوریه توجه شود اصلا دشوار نیست.
وی افزود:
در میان چیزهایی که در بیانیه 30 ژوئن سال 2012 کوفی عنان وجود دارد می توان به پادرمیانی های دیپلماتیک اشاره کرد که اگر بخواهیم از آنها استفاده کنیم مفید خواهد بود. اما به هر حال باید برای حل بحران و جنگ داخلی سوریه مذاکره صورت گیرد. یک طرف این مذاکره نیز باید دولت سوریه و طرف دیگر آن همه مخالفان دولت و کشورهای منطقه باشد. در همین خصوص گروهی موسوم به گروه تماس متشکل از 14 کشور تشکیل شده است که همه کشورهای درگیر در بحران سوریه از عربستان سعودی و ایران گرفته گرفته تا ترکیه ،پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان را در بر می گیرد. این گروه باید توانایی متوقف کردن درگیری ها ، آغاز مذاکرات و تشکیل یک حکومت انتقالی را داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه اسوه در خوروبیابانک
پیام فرمانده انتظامی لرستان به مناسبت هفته بسیج
جنگ رسانه ای دشمن با اسلام و ایران
تفکربسیجی در جهان فراگیر شده است
بسیجی در هیچ ساختار و سازمان محدودی نمی‌گنجد
اقامه نماز باران در سمنان
بی مهری پرده نقره ای به نقش سرنوشت ساز رزمندگان استان مرکزی در عملیات خیبر
آقایی در پاراوزنه برداری پنجم شد
درخشش ورزشکاران بوکانی در مسابقات سرعت تبریز
احیای فرش و قنات نائین
بسیج مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهان است
برگزاری یادواره ۲۵ شهید تنگ‌ چنار
نخبگان بسیجی پیشگام تحقق برنامه هفتم باشند
آنچه که لازم است درباره واکسیناسیون کودکان بدانیم!
۱۱۴ نیروگاه خورشیدی، هفته بسیج در بوشهر افتتاح می‌شود
تاکید بر تقویت زیرساخت‌های درمانی گلوگاه
دادگستری مازندران رتبه برتر کشور در حوزه حل اختلاف
مسکو: هیچ طرحی از آمریکا برای اوکراین دریافت نکردیم
رونمایی از سامانه هوشمندسازی شهرداری خوی
سجده شکر نمازگزاران بوکانی به‌پاس نعمت باران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)