کمبود معلم در انگلیس پس از برگزیت بیشتر می شود
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، گاردین نوشت: کمبود معلم در انگلیس پس از تهدید برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) برای اتباع اتحادیه اروپا بیشتر شده است.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به تهدیدی برای مدارس این کشور تبدیل شده است و این درحالی است که آمارهای جدید نشان می دهد تعداد اتباع اتحادیه اروپا که واجد شرایط برای آموزش در مدارس انگلیس هستند، از سال دو هزار و ده تاکنون بیش از دو برابر شده است.
در مدت زمانی که دولت بارها و بارها نتوانسته است از عهده اسخدام معلمان برآید و خواسته های آنها را برآورده کند، در این صورت اطلاعات نشان دادند که اتباع خارجی برای پر کردن شکاف به کمک می آیند و فرا خوانده می شوند.
"ترزا می" نخست وزیر انگلیس از اینکه به اتباع اتحادیه اروپا در انگلیس اطمینان دهد که آنها همچنان در انگلیس مورد استقبال قرار خواهند گرفت، خودداری کرد.
آنها (اتباع خارجی) همچنین نگرانی شدیدی در بخش آموزش و پرورش دارند و اینکه در نتیجه سکوت دولت این احتمال وجود دارد که در آینده بکارگیری معلمان از اتحادیه اروپا صورت گیرد.
آمارهای اداره آموزش و پرورش نشان می دهد که سال گذشته نزدیک به پنج هزار معلم از کشورهای اروپایی واجد شرایط آموزش بودند و این درحالی است که این میزان در مقایسه با آمار دو هزار نفری در سال دو هزار و ده بیش از دو برابر افزایش یافته است.
بیشترین تعداد از کشورهای اسپانیا، یونان، هلند و رومانی هستند. تعداد معلمان واجد شرایط در یونان از سال دو هزار و ده بیش از شش برابر افزایش یافته است و از هشتاد و هشت نفر به پانصد و هفتاد و دو نفر رسیده است.
براساس آنچه که هفته گدشته فاش شد، اداره آموزش انگلیس هنوز، با وجود این موارد، نتوانسته است برای پنجمین سال متناوب برای متحول کردن سطح استخدام لازم اقدامی کند و در این زمینه شکست خورده است. در سپتامبر گذشته به اندازه کافی معلمان کارآموز در انگلیس وجود نداشت تا دوره تحصیلی را برای سه چهارم دانش آموزان در پایه های ریاضی، فیزیک، طراحی و فن آوری، محاسبات و مطالعات کسب و کار که همگی در حال سقوط هستند، شروع کنند.
علاوه بر آن، بیش از پنجاه هزار معلم نیز سال گذشته قبل از آنکه بازنشسته شوند، حرفه خود را ترک کردند. این میزان در بیش از یک دهه گذشته بی سابقه و بالاترین میزان بود. تعداد معلمانی که حرفه معلمی را ترک می کنند بسیار بیشتر از تعدادی است که این حرفه را درپیش می گیرند. براساس این گزارش، تقریباً یک چهارم معلمان در سه سال اول کارشان، حرفه معلمی را ترک می کنند.
مایک کین وزیر در سایه مدارس انگلیس گفت که وی نگران است سیاست دولت انگلیس در خصوص اتباع اتحادیه اروپا، توانایی مدارس برای پر کردن کمبود کارکنانش را بیشتر به خطر بیاندازد.
او گفت: محافظه کاران (اعضای حزب محافظه کار انگلیس) در آموزش معلمان به اندازه کافی برای مدارس ما ناکام مانده اند و بنابراین این معلمان اتحادیه اروپا هستند که برای پرکردن شکاف به کمک ما می آیند. این وحشتناک است که نخست وزیر، وضعیت حقوقی این معلمان را -که با کمبود مهارت های ما همچنان در حال خدمت رسانی هستند- تضمین نمی کند. این کودکان ما هستند که بهای این سیاستهای بی شرمانه را پرداخت می کنند.
پروفسور "جان هاوسون" مشاور دولتی در امور استخدام معلمان در این باره گفت که در سالهای اخیر، به دلیل کمبود بودجه، مدیران مدرسه به منظور کاهش قطعی نیروی انسانی به دنبال بکارگیری معلمان از اروپای شرقی بودند.
وی افزود: من شک دارم اینکه تعداد بسیار زیادی از آژانس های استخدام منحصراً در مکان هایی مانند رومانی و بلغارستان- جایی که در آن استانداردهای آموزش ریاضی احتمالاً بسیار بالا است- فعالیت می کنند.
در ماه ژوئن گذشته، کمیته فرا حزبی حساب های عمومی نمایندگان مجلس انگلیس از اداره آموزش و پرورش این کشور بخاطر نداشتن طرح و برنامه برای اهدافش انتقاد کرد.
اداره آموزش انگلیس خواستار اختصاص بودجه بیش از 1.3 میلیارد یورو از پارلمان انگلیس جهت جذب درخشان ترین معلمان و بهترین های شیوه های آموزشی شد. درحالی که دولت آن را تصویب کرد، اما همچنان چالش هایی وجود دارد. در سال دو هزار و شانزده، استخدام معلمان در بخش ریاضی دوازده درصد در مقایسه با سال دو هزار و پانزده و پانزده درصد در بخش فیزیک افزایش یافته است.