• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۸۵۹۲۰
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳
اقتصادی » آب و انرژی
وزیر نیرو:

بهره‌برداری بیش از 5 هزار و 314 طرح آب و برق

وزیر نیرو : بهره‌برداری از 5 هزار و 314 طرح آب و برق به ارزش 12 هزار میلیارد تومان در ایام دهه فجر آغاز خواهد شد.

60 تا 70 درصد طرح های اقتصاد مقاومتی محقق شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حمید چیت‌چیان در نشست خبری امروز در ساختمان ستادی وزارت نیرو با گرامیداشت ایام دهه مبارک فجر و یاد شهدای فجر آفرین و شهدای آتش نشان، با اشاره به طرح ‌های صنعت آب و برق که در این ایام به بهره‌برداری رسیده یا کلنگ زنی خواهند شد، اظهار داشت: هزینه طرح ‌های صنعت آب و برق که در دهه فجر به بهره برداری می‌رسند بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: هزینه طرح‌هایی که در بخش آب و برق کلنگ زنی خواهد شد نیز 2 میلیارد و 587 میلیون یورو خواهد بود و 508 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیز برای طرح‌هایی که جدیداً کلنگ زنی می‌شود انجام خواهد شد.

حمید چیت چیان اضافه کرد: مجموع طرح‌های وزارت نیرو که در این ایام به بهره برداری می‌رسند 5 هزار و 314 طرح است که 4 هزار و 860 طرح در بخش برق و 454 طرح نیز در بخش آب خواهند بود.

*طرح‌های سد، آبیاری و زهکشی

وی ادامه داد: وزارت نیرو در ایام دهه فجر 9 برنامه آبگیری سدهای جدید را که کار احداث آن‌ها به پایان رسیده است، با حجم 742 میلیون متر مکعب و یک میلیاردو 186 میلیون متر مکعب حجم تنظیمی در برنامه خود دارد.

وی با اشاره به اینکه 150 مگاوات نیروگاه برقابی نیز در این سدها احداث شده یا خواهد شد افزود: به جز این‌ها، 3 سد در استان‌های خراسان رضوی، اردبیل و مرکزی نیز که آبگیری آن‌ها به اتمام رسیده است به بهره برداری می‌رسند.

وزیر نیرو اضافه کرد: همچنین 12 شبکه آبیاری و زهکشی با مساحت 56 هزار و 615 هکتار با اعتباری بالغ بر 823 میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد و دو شبکه آبیاری و زهکشی نیز کلنگ‌زنی خواهد شد.


* طرح‌های آب و فاضلاب

وی با بیان اینکه در این ایام 21 طرح آبرسانی نیز به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: ظرفیت تأمین آب این طرح‌ها 4 هزار و 249 لیتر بر ثانیه خواهد بود.

چیت‌چیان یاد آور شد: برای این 21 طرح آبرسانی، 27.5 کیلومتر تونل و 457.3 کیلومتر خط انتقال اجرا شده، 140 حلقه چاه حفر شده و 6 ایستگاه پمپاژ نیز احداث شده و تعداد قابل توجهی تصفیه خانه به همراه این طرح‌ها به بهره برداری می‌رسد؛ برای این طرح‌ها، 865 میلیارد تومان هزینه شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه در 31 استان کشور اقدامات بسیار وسیعی برای آبرسانی روستایی به اجرا در آمده است گفت: در این دهه، 391 مجتمع آبرسانی که 1375 روستا را تحت پوشش قرار خواهد داد به بهره برداری می‌رسد و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 145 هزار نفر جمعیت روستایی از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه در این ایام 22 طرح فاضلاب نیز به بهره برداری خواهند رسید افزود: در مجموع برای این 22 طرح، 991 میلیارد تومان برای خطوط انتقال و شبکه جمع آوری و 113 میلیارد تومان برای احداث تصفیه خانه هاهزینه شده است.

*طرح‌های برق

حمید چیت چیان با بیان اینکه در ایام الله دهه فجر 5 دستگاه پست 400 کیلوولت، 16 دستگاه پست 230 کیلوولت، 52 دستگاه پست 132 و 63 کیلوولت به بهره برداری خواهند رسید افزود: 27 خط انتقال و فوق توزیع و بیش از 4 هزارو 190 شبکه توزیع برق نیز به بهره برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه در ایام فجر انقلاب اسلامی 18 مگاوات نیروگاه خورشیدی، 30 مگاوات نیروگاه بادی و 4 طرح بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی نیز مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت گفت: همچنین دو نیروگاه مقیاس کوچک با ظرفیت 16 مگاوات به همراه طرح‌های برق رسانی 525 روستا که 62 روستا جمعیت بیش از 20 خانوار و 463 روستای کمتر از 20 خانوار دارند، نیز مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وزیر نیرو تاکید کرد: امسال دیگر روستای بیش از 10 خانوار بدون برق نخواهیم داشت و 31 روستا نیز از انرژی‌های تجدید پذیر برقدار می‌شوند.


*طرح های نیروگاهی

وی با بیان اینکه 492 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی سمنگان، 492 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان، 492 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی گل گهر سیرجان با مجموع ظرفیت 1476 مگاوات به بهره برداری می‌رسند گفت: 1400 مگاوات نیروگاه بخاری هرمزگان، 467 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی همدان، 467 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک،467 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی تبریز،467 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی بوئین زهرا و 890 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد عملیات اجرایی خود را آغاز خواهد کرد.

چیت چیان با اشاره به اینکه گام بسیار بزرگی برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور امسال برداشته شده است افزود: در مجموع برای طرح‌های برقی، 855 میلیون یورو به اضافه 3 هزارو 23 میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.

وی ادامه داد: برای طرح‌های آب و فاضلاب نیز 5 هزارو 287 میلیارد تومان هزینه شده است.


امسال بیش از 10 هزار میلیارد تومان بدهی وزارت نیرو پرداخت شد


وزیر نیرو گفت: در سال 95 به مطالبات شرکت های آب و برق توجه بیشتری شد و بیش از 10 هزار میلیارد تومان از بدهی گذشته صنعت اب و برق پرداخت شده است.

حمید چیت چیان افزود: حدود 22 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به صنعت برق باقی مانده و بدهی این وزارت خانه به صنعت آب قابل توجه نیست.

وی درباره اقتصاد مقاومتی نیز گفت: وزارت نیرو از جمله دستگاه های پیشرو در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی است و شاه بیت آن این است که بتوانیم اقتصاد را در جمع بیشتری از مردم در قالب طرح های آب و برق توزیع کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه هم اکنون طرح های نیروگاهی, آب رسانی ‏, ساخت تصفیه خانه و شبکه فاضلاب بخش خصوصی فعالیت جدی دارد افزود: دومین نکته در طرح های اقتصاد مقاومتی تکیه بر توانمندی داخلی است که در بخش آب بیش از 95 درصد و در بخش برق بیش از 90 درصد به توان داخلی متخصصان کشورمان تکیه کردیم و از آن استفاده می کنیم.

وی درباره شیرین سازی آب دریا در سواحل جنوبی کشور گفت: شهرهای واقع در ساحل خلیج فارس و دریای عمان از نظر استفاده از آب شیرین شده از دریا در اولویت قرار دارند اما هم اکنون نیز آب شیرین شده به استان های یزد‏, کرمان روزانه 500 هزار متر مکعب منتقل می شود.

چیت چیان اضافه کرد: برای استان های سیستان و بلوچستان ‏, خراسان جنوبی و رضوی , فارس و اصفهان طرح انتقال آب شیرین شده در سواحل جنوبی در مرحله طراحی قرار دارد.

وزیر نیرو درباره همکاری ایران و جمهوری آذربایجان گفت:‌ برای همکاری با جمهوری آذربایجان برنامه وسیعی داریم و اخیرا خطوط انتقال برق بین دو کشور توسعه یافت و قرار است مبادله برق انجام شود علاوه بر آن همکاری سه جانبه ایران, ‌روسیه و آذربایجان نیز برای تبادل برق سه کشور شکل گرفته است .

وی در زمینه سیلاب سیستان و بلوچستان نیز افزود: در سیستان و بلوچستان تعدادی سد احداث شده و تعدادی نیز در دست اجراست و درصد زیادی از سیلاب اخیر مهار شد تا در بخش کشاورزی-‌صنعتی مورد استفاده قرار گیرد و البته بخشی از آن نیز از دسترس خارج شده است.

چیت چیان درباره صادرات برق به عراق را نیز گفت: متاسفانه کشورهای همسایه از جمله عراق با کاهش قیمت نفت نمی توانند بدهی خود را پرداخت کنند به همین دلیل با صادرات برق به این کشور دچار مشکل شدیم چون برق بخش خصوصی را به این کشور صادر می کنیم باید بهای آن را دریافت کنیم.

وزیر نیرو افزود: هر چند تمایل داریم همکاری با عراق را توسعه دهیم اما این امر مستلزم عمل کردن این کشور به تعهدات خود است و افزایش صادرات برق از سیاست های اصلی وزارت نیرو است.

وی میزان بدهی عراق از واردات برق از ایران را 1 و 2 دهم میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: مذاکرت با عراق در زمینه صادرات برق ادامه دارد و هنوز صادرات برق را شروع نکردیم.

چیت چیان درباره تعهدات وزارت نیرو به مسکن مهر نیز افزود: با پرداخت بدهی ها که میزان آن هزار میلیارد تومان است از طریق اوراق، دولت یازدهم تصمیم دارد طرح مسکن مهر را پایان برساند.

باید سالانه 11 میلیارد متر مکعب برداشت آب را کم کنیم

وزیر نیرو گفت: در برنامه ششم توسعه باید سالانه 11 میلیارد متر مکعب از میزان برداشت آب های زیر زمینی را کاهش دهیم.

حمید چیت چیان با اشاره به اینکه آب یکی از نگرانی های جدی ماست که مدیریت مصرف در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزود: در دولت یازدهم اقداماتی از جمله آب قابل برنامه ریزی شده 609 دشت کشور, تفکیک میزان برداشت استان ها از آب های سطحی برای مصارف خانگی , صنعتی , محیط زیست و کشاورزی مشخص و ابلاغ شده است.

وی همچنین به دیگر اقدامات وزارت نیرو در زمینه آب اشاره کرد و گفت: استفاده از آب های غیر متعارف , ‌استفاده از آب دریاها از طریق شیرین سازی و کمک به منابع آبی تجدید شونده کشور و استفاده از آب های ژرف و همچنین باروری ابرها برای مدیریت مصرف انجام شده است تا تعادلی در کنار مصرف و تقاضا ایجاد شود.

وزیر نیرو در زمینه قطع برق مشترکانی که یک دوره بهای برق خود را پرداخت نکرده اند نیز افزود: از مصرف کنندگان خواهش می کنم در پرداخت بهای قبض تاخیر نداشته باشند و از همکاران خود خواهش می کنم اگر تاخیر در پرداخت بهای برق مکرر اتفاق افتاد برق مشترک را قطع کنند.

چیت چیان گفت: تصمیمی برای افزایش قیمت آب و برق نداریم و برای افزایش قیمت آب و برق در سال اینده نیز تابع قانون بودجه هستیم.

وی افزود:‌ در بخش برق هیچ پولی از دولت دریافت نکردیم و بر اساس درآمد فروش برق امورات این صنعت اداره می شود.

وزیر نیرو درباره سهم کشور ما در استفاده از انرژی های تجدید پذیر گفت: هم اکنون 15 درصد از ظرفیت برق کشور از انرژی های تجدید پذیر تامین می شود که سدهای برق آبی بزرگ شامل انرژی های تجدید پذیر است اما ظرفیت استفاده ما در انرژی های تجدید پذیر نو کافی نیست گرچه توانستیم با خرید تضمینی برق تعداد سرمایه گذاران بخش خصوصی در این بخش را افزایش دهیم.

چیت چیان افزود: تا آخر امسال 100 مگاوات انرژی تجدید پذیر نو که شامل باد, خورشید و زیست توده می شود به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه می کنیم و 700 مگاوات نیز قرار است در سال آینده از این نوع نیروگاه وارد مدار شود.

وی میانگین بارش از ابتدای سال آبی جاری (مهر) تاکنون را 72 میلی متر اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به پارسال 47 درصد و نسبت به دراز مدت 34 درصد کاهش نشان می دهد که حاکی از این است که بارش مناسبی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نداشتیم.

وزیر نیرو افزود: گرچه در روزهای اخیر بارش های خوبی داشتیم که حتی منجر به جاری شدن سیل شد اما متوسط بارش در کشور ما پایین است.

چیت چیان درباره همکاری وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان در زمینه استفاده بهینه از آب در کشاورزی گفت: شورای عالی آب ,‌هیئت دولت و قانون بودجه تصویب کردند و به این نتیجه رسیدند که ناچاریم سالانه 11 میلیارد متر مکعب از برداشت آب های زمینی بکاهیم اما همکاری ها در بخش کشاورزی در حد مطلوب نیست و نیاز به همکاری تک تک کشاورزان داریم.

وی افزود: شیوه آبیاری, تغییر الگوی کشاورزی و شیوه کشت محصولات را نیز باید تغییر دهیم و در جاهایی که آب کمتری داریم نباید محصولات آب بر کشت شود که امیدواریم با همکاری مردم و جهاد کشاورزی به این اهداف برسیم.

وزیر نیرو در زمینه فرو نشست زمین گفت: فرونشست پدیده ای است که به دلیل مصرف بیش از حد آب های زیرزمینی کشور ما را تهدید می کند و منحصر به دشت تهران نیست اما در بخش جنوبی دشت تهران بنابر اعلام سازمان زمین شناسی سالانه 36 سانت فرونشست ثبت شده است که این موضوع تاسیسات شهری را تهدید می کند .

چیت چیان تاکید کرد: اگر احداث چاه های غیر مجاز ادامه یابد و برداشت اضافه از چاه های پروانه دار و تعلل در اجرای طرح تعادل بخشی ادامه یابد فرونشست شدید تر می شود.


60 تا 70 درصد طرح های اقتصاد مقاومتی محقق شد


بیش از 60 تا 70 درصد اهداف اقتصاد مقاومتی با اجرای طرح های مشخص شده برای این وزارتخانه امسال محقق شده است.

حمید چیت چیان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداو سیما افزود: بخشی از این طرح ها در دهه فجر به بهره برداری می رسد و در کل امیدواریم وزارت نیرو کارنامه قابل قبولی در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی داشته باشد.

وی همچنین درباره پرداخت بخشی از درآمد حاصل از فروش برق به سازمان هدفمندی یارانه ها که قرار بود براساس مصوبه دولت از ابتدای سال حذف شود گفت: در پنج - شش ماه اول امسال 1400 میلیارد تومان از حساب توانیر برداشت شد که 400 میلیارد تومان آن به این شرکت بازگردانده شده است و قرار است هزار میلیارد دیگر در دو سال از طریق اسناد تسویه بازگردانده شود.

چیت چیان در زمینه قراردادهای صنعت آب و برق با توجه به آمد و شدهای زیاد خارجی ها بعد از برجام به ایران نیز گفت: مراجعات بسیار متعددی از کشورهای مختلف از جمله روسیه ، چین، ژاپن، بلژیک، ترکیه ، دانمارک، اسپانیا و انگلیس برای همکاری در زمینه صنعت آب و برق داشتیم .

وزیر نیرو تصریح کرد: از نظر پیشرفت مذاکرات همه در یک سطح قرار ندارند برخی از مذاکرات با هیئت های خارجی به عقد قرارداد منجر شده و برخی دیگر هنوز اجرایی نشده و در حال مذاکره هستیم .

وی گفت: بیشتر طرح هایی که در زمینه انرژی تجدیدپذیر است چون در مدت زمان کوتاه به نتیجه می رسد اجرایی شده است.

چیت چیان تاکید کرد: مجموع پیشنهاداتی که در زمینه همکاری خارجی ها در صنعت آب و برق به ایران شده است بیش از 10 تا 15 میلیارد یورو برآورد می شود که امیدواریم امسال حداقل دو میلیارد یورو آن را نهایی کنیم.

وزیرنیرو در باره خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدید پذیر نیز گفت: قیمت خرید تضمینی از سرمایه گذاران خارجی و داخلی منطقی است و پول آنها به موقع پرداخت می شود اما هزینه مالی برای سرمایه گذار داخلی بیشتر است که باید این موضوع اصلاح شود.

وی راه حل آن را مشارکت سرمایه گذاران داخلی با شرکت های خارجی و یا فاینانس دانست و گفت: شرکت های داخلی باید از سرمایه خارجی نیز در پیشبرد طرح ها استفاده کنند.

چیت چیان درباره محدودیت منابع مالی که موجب می شود برخی از طرح ها مانند سدسازی در نقاط مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان به درازا بکشد نیز گفت: هر طرح حدود 27 تا 28 سال با اعتبار دولتی به درازا می انجامد به همین دلیل دولت به مشارکت بخش خصوصی روی آورده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه صد تا 150 طرح وزارت نیرو با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود گفت: در همه طرح ها نمی توانیم از مشارکت بخش خصوصی بهره بگیریم به طور مثال در سیستان و بلوچستان حتی یک سرمایه گذار بخش خصوصی نداریم و مجبوریم طرح های این استان را از طریق اوراق تسویه خزانه و اوراق مشارکت پیش ببریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پتروشیمی لردگان در چهارمحال و بختیاری نقطه درخشان صنعت در مسیر دستاورد‌های انقلاب
آذربایجان غربی جزو ۵ استان اول کشور در ذخایر معدنی
افتتاح بیش از هزار طرح با اعتباری بیش از ۶ هزار میلیارد تومان در ساوجبلاغ
رضایی: ۱۰ نفره نمی‌شدیم استقلال گل بزن نبود
جمعه ۱۷ بهمن، مراسم تشییع آیت الله سید مرتضی محمودی گلپایگانی
 افتتاح چندین طرح عمرانی در مناطق مختلف استان قزوین 
عطرافشانی مزار شهدای شهر جغتای
گازرسانی به آخرین روستا‌های قزوین در مراحل پایانی
افتتاح طرحهای برق رسانی در شهرستان زاوه با ۵۸ میلیارد تومان هزینه
ساپینتو: خوش شانس بودیم که بردیم
تکریم مقام شامخ شهدا در میهمانی لاله‌ها استان قم
به امتیاز بازی فردا نیاز داریم
از جبهه‌های دفاع مقدس تا آن سوی مرز‌های ایران
شتاب توسعه انرژی خورشیدی در خراسان جنوبی
مزار شهدای استان ایلام، گلباران شد
۸ حمله هوایی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
لزوم حمایت از هنرمندان متعهد و تقویت ارتباط با جوانان
اعلام عزای عمومی در روز جمعه ۱۷ بهمن در شهرستان ورامین
آغاز عملیات اجرایی نخستین پاسگاه محیط‌بانی دریایی کشور
جشن نیمه شعبان در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)