• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۱۱۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹
خوزستان » اقتصادی
چیت چیان در خوزستان؛

تاکید بر افزایش بازدهی شبکه های آبیاری

وزیر نیرو بر احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی برای افزایش بازدهی و کاهش هدر رفت آب در بخش کشاورزی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، حمید چیت چیان امروز در آیین افتتاح بهره‌برداری از شبکه آبیاری و زهکشی و 4 واحد عمرانی دشت ارایض در شهرستان شوش گفت: در بخش آب به دنبال بیشترین بازده هستیم و احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی برای افزایش راندمان و کاهش هدر رفت آب در بخش کشاورزی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: اهمیت آب در کشوری که در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده است بسیار بالاست و اهمیت این منابع در کشور ما که با خشکسالی 25ساله مواجه شده است را بیش از پیش می‌کند.

وزیر نیرو ادامه داد: در گذشته بیش از 20میلیارد متر مکعب آب در سال در کارون بزرگ در استان‌های خوزستان، لرستان و کهگیلویه جاری بود و هم‌اکنون سالانه حدود 14 میلیارد مترمکعب آب در این حوزه جاری است، امسال نیز میزان بارندگی خوزستان نسبت به سال گذشته 48 درصد کاهش داشته است.

چیت‌چیان با بیان اینکه در شرایط ویژه ای قرار داریم که باید برای تک تک قطرات آب برنامه ریزی کنیم، افزود: بیشترین بازده را از آب بگیریم و مردم به‌رغم این کمبودها بیشترین استفاده را آب ببرند و یکی از این راه‌ها استفاده از شبکه‌های آبیاری و زهکشی است، با احداث این شبکه‌ها با روش‌های با راندمان بالا و هدر رفت کم و کمترین دسترسی غیر قانونی این امر محقق می‌شود.

وی عنوان کرد: از جمله مصادیق استفاده بهتر از آب شیوه‌های نوین آبیاری است و بنا بر آمارها هر ۲ هکتار زمین می‌تواند زندگی یک خانوار را تأمین کند و با فرصت اشتغال یک نفر در این دو هکتار این امر موفق است اما با تبدیل این زمین‌ها به کشت گلخانه‌ای این فرصت اشتغال 20 برابر می‌شود. هر چند که عوامل بسیاری در این امر اثر گذار است، اما این نشان‌دهنده امکان استفاده و بهره‌وری بیشتر از منابع محدود است.
وزیر نیرو تصریح کرد: مقام معظم رهبری و دولت اهمیت خاصی برای خوزستان قائل هستند و بنا بر همین امر اعتبار ویژه‌ای برای خوزستان باز شد که فعالیت گسترده ای را نسبت به گذشته استان و دیگر نقاط کشور ایجاد کرد و برکات زیادی را به همراه داشت.

چیت‌چیان ادامه داد: در بسیاری از نقاط فعالیت‌های شبکه‌های یک و دو بر شبکه‌ها 3 و 4 مقدم سد و از همین رو حدوداً 20 هزار هکتار از شبکه‌های آبیاری و زهکشی توسط وزارت نیرو به بهره‌برداری رسید و در کل در این دوره حدود 35هزار هکتار انجام خواهد شد که جای تقدیر ویژه از سازمان آب و برق خوزستان به عنوان متصدی اجرای کار دارد.

صبح امروز با حضور وزیر نیرو شبکه آبیاری و زهکشی واحدهای عمرانی 2، 3، 4 و 5 دشت ارایض شوش به بهره‌برداری رسید. 

دشت ارایض شامل 7 واحد عمرانی به مساحت 28 هزار و 285 هکتار است که واحدهای 2 تا 5 این اراضی به وسعت 17 هزار و 577 هکتار است. 

این طرحهای آبیاری و زهکشی در محدوده غرب رودخانه کرخه و 43 کیلومتری غرب شهر الوان (عبدالخان) در اراضی موسوم به دشت ارایض اجرا و به بهره‌برداری رسید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 دانلود

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)