• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۱۳۷۳۳
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۷
به مناسبت 21 تیر روز حجاب و عفاف

کشف حجاب رضاخانی

یکی از بدترین توطئه‌های دشمنان اسلام در تاریخ معاصر، توطئه کشف حجاب است که زمان رضاخان در ایران کلید خورد.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما ؛ کشف حجاب ، توطئه ای است که حدود یک قرن پیش علیه یکی از ضروریات دین کلید خورد تا بلکه این حق الهی را از آنها بازستاند. 
رضا‌خان که با طرح کودتای سوم اسفند 1299 و با حمایت و هدایت انگلیسی‌ها بر سر کار آمد درصدد اجرای طرح اسلام‌زدائی در جامعه بود.
در این راستا مجلس وقت ، در ششم دی‌‌ماه 1307 قانون متحدالشکل نمودن البسه را تصویب کرد که بر اساس آن، پوشیدن کت و شلوار و کراوات و کلاه فرنگی، برای مردان الزامی شد. تلاش‌های رضا‌خان، باعث شد تا عده‌ای از زنان غرب‌زده، به‌ویژه زنان درباری و دولتمردان، به صورت بی‌حجاب یا بدحجاب، در مجامع و معابر عمومی ظاهر شوند و مردم نیز تحت تأثیر اختناق رضاخانی، حساسیت لازم را از خود نشان ندادند. رضاخان در بهمن 1313، در افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور داد که بدون حجاب به تحصیل مشغول شوند که این اقدام، واکنش و مخالفت‌های مردمی را به رهبری روحانیت را در پی داشت. 

خاطره ای از کشف حجاب 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دانلود

قیام مسجد گوهر شاد و سرکوب آن یکی از اقداماتی بود که در زمان رضاخان انجام شد. در این قیام که در اعتراض به کشف حجاب و سیاستهای غیر اسلامی رضاخان صورت گرفته بود، ماموران پهلوی حدود دو هزار نفر را به خاک و خون کشیدند. حدود شش ماه پس از فاجعه‌ی مسجد گوهرشاد، رضا‌خان با بی‌اعتنائی به علما و مردم، در روز 17م دی 1314 در جشن فارغ التحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، مقررات کشف حجاب زنان را به طور آشکار و رسمی اعلام کرد و خود به اتفاق همسر و دخترانش- که بدون حجاب بودند- در این جشن که به ابتکار علی‌اصغر حکمت، وزیر معارف و فراموسونر معروف تشکیل گردید، شرکت و سخنرانی کرد و دوره‌ای سیاه برای زنان ایران در تاریخ آغاز گردید.
سالروز قیام مردم مشهد را علیه کشف حجاب، به عنوان روز عفاف و حجاب نام‌‌گذاری شده است است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

"حجاب" از دید آیت الله جوادی آملی
قرآن کریم وقتی درباره حجاب سخن می گوید، می فرماید: حجاب عبارت است از احترام گذاردن و حرمت قائل شدن برای زن که نامحرمان او را از دید حیوانی ننگرند.
زن باید کاملا درک کند، حجاب او تنها مربوط به خود او نیست تا بگوید من از حق خودم صرف نظر کردم؛ حجاب زن مربوط به مرد نیست تا مرد بگوید من راضیم؛ حجاب زن مربوط به خانواده نیست تا اعضای خانواده رضایت بدهند؛ حجاب زن، حق الهی است؛ لذا می بینید در جهان غرب و کشورهایی که به قانون غربی مبتلا هستند، اگر زن همسرداری، آلوده شد و همسرش رضایت داد، قوانین آنها پرونده را مختومه اعلام می کنند، اما در اسلام این چنین نیست؛ حرمت زن نه اختصاص به خود زن دارد، نه شوهر و نه ویژه برادر و فرزندانش است؛ همه اینها اگر رضایت بدهند قرآن کریم راضی نخواهد بود، چون حرمت زن و حیثیت زن به عنوان حق الله مطرح است و خدای سبحان، زن را با سرمایه عاطفه آفرید که معلم رقت باشد و پیام عاطفه بیاورد. اگر جامعه ای این درس رقت و عاطفه را ترک نمودند و به دنبال غریزه و شهوت رفتند، به همان فسادی مبتلا می شوند که در غرب ظهور کرده است.

حریم عفاف و حجاب در فضای مجازی 
بسیاری از کاربران فضای مجازی با گرامیداشت روز حجاب و عفاف تصاویر و پوسترهایی دردفاع از این حق الهی منتشر کرده اند .

کشف حجاب رضاخانی کشف حجاب رضاخانی کشف حجاب رضاخانی کشف حجاب رضاخانی کشف حجاب رضاخانی کشف حجاب رضاخانی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جاده های لغزنده و ضرورت رعایت احتیاط
انسجام ملی محور اصلی اردوی راهیان نور دانشگاه تبریز است
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محکوم است
تداوم بارش برف در طالقان و محور‌های کوهستانی البرز
بررسی راهکارهای افزایش کمک به ستاد دیه
اجرای طرح ارتقا امنیت محله محور در کرمان
یاسوج سفید پوش شد
اختتامیه جشنواره ملی داستان ایثار و گرامی داشت شهدای غریب در یاسوج
ضرورت احیا و بهسازی قنوات برای پایداری کشاورزی
خروج سامانه بارشی از سمنان
نهضت عدالت آموزشی صرفاً به مدرسه‌سازی محدود نمی‌شود
هرمزگان الگوی تنوع فرهنگی قومی و فرهنگی
 دستگیری عامل وقوع تیراندازی در عنبرآباد
دستگیری عامل وقوع تیراندازی منجر به قتل در آیین جشنی در عنبرآباد
جلوگیری از ۱۷۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در آذربایجان شرقی
شمشیربازی کاپ جهانی گرجستان؛ دختر نوجوان ایران جمعه روی پیست می‌رود
کیش، نمونه موفق بهره مندی از خدمات بانکداری نوین در اقتصاد دیجیتال
عابران پیاده ملزم به رعایت مقررات ترافیکی
فینالیست شدن دانشگاه آزاد در سومین دوره لیگ واترپلو جوانان
افتتاح ۵۱۴۸ واحد مسکونی در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
الحاق هزار فروند پهپاد راهبردی به قوای ارتش
تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از مواضع نوری المالکی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)