• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۴۵۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۸
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
صالحی امیری در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما مطرح کرد:

برای ایام حج 2500 برنامه فرهنگی ـ مذهبی داریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: با کمک بنیاد ملی امام رضا (ع) برای ایام حج، 2500 برنامه فرهنگی مذهبی در 700 شهر برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صالحی امیری در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما ادامه داد: با کمک بنیاد ملی امام رضا (ع) و مجموعه سازمان های تابعه وزارت ارشاد این مراسم را در 77 نقطه دنیا همزمان برپا خواهیم کرد. 

وی گفت: آنچه درمورد حج اتفاق افتاده سه حرکت با مطالعه بود اول اینکه به حج برویم یا نرویم، ما به مجموعه های ذیربط اعلام کردیم که ما آمادگی برگزاری مرامس حج را داریم پس از بررسی های لازم، با شرط تأمین امنیت و کرامت و عزت حجاج قرار شد حج برگزار شود. 

او افزود: در مذاکراتی که با عربستانی ها انجام شد ما 14 شرط داشتیم که همه آنها طی دو دوره مذاکره فشرده مورد توافق عربستانی ها قرار گرفت و ما بعد از مراحلی شروع به ثبت نام و کاروان بندی کردیم و نهایتاً در چند روز گذشته با هماهنگی دستگاه های ذیربط قرار شد که موانع حج را رفع کنیم و مسیر حج را باز کنیم البته این موضوع تقاضای مراجع تقلید هم بود تا این لحظه هم حدود پنج هزار نفر اعزام شده اند. 

امیری گفت: تا این لحظه شرایط بسیار مطلوب است و مشکلی در روند اعزام و استقرار نداریم زیرا وظیفه ما تأمین امنیتف عزت و کرامت حجاج ایرانی است. 

او افزود: برای 10 نفر از کنسول های وزارت امور خارجه وزیر صادر شده و روز پنجشنبه اعزام خواهند شد تا این لحظه هیچ مانعی که در مسیر حج خللی ایجاد کند نداریم. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نباید دشمنان اصلی که آمریکا و اسرائیل هستند را فراموش کنیم و باید در دنیای اسلام به دنبال وحدت باشیم. 

امیری در مورد ممنوعیت اکران برخی فیلم های سینمایی هم گفت: سینما زبان انتقال فرهنگ در جامعه است پس تقویت آن یک ضرورت است نباید تصویر سیاه و کدری از جامعه سینمایی در جامعه منتقل کنیم و دیگر اینکه عدم آگاهی بین نظام سینمایی سبب چالش های جدی در کشور شده است در همه مراحل تولید از شورای ساخت تا شورای نمایش شخصیت های فرهنگ، روحانی و دانشگاهی و سینمایی بروی متون و فیلمنامه نظارت می کنند و اصلاً منطقی نیست که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هر موضوعی مداخله داشته باشد. 

وی اضافه کرد: ما همه حساسیت و دقت لازم که فیلم ها را در چارچوب و ضوابط ملی قرار می دهد در اختیار داریم اما بازهم ممکن است فیلمنامه ها از مرحله اخذ مجوز تا پایان ساخت دچار اشکالاتی شوند را به فراخور مشکلات اصلاحات لازم اعمال خواهد شد، معتقدیم که باید به دوران و صاحبنظران احترام گذاشت و این صحیح نیست که هر لحظه هر کسی با هر دیدگاهی فیلم هایی که مورد تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد هستند را زیر سؤال ببرد. 

او افزود: سینمای ما در جهش به سوی صنعت سینمای جهان قرار دارد و ما باید توسعه زیرساخت های سینما را حمایت کنیم و دیگر اینکه به فیلمسازان اعتماد دهیم که آثار فراملی بسازند مشروط به اینکه جامعه سینمایی احساس اعتماد متقابل را ایجاد کند. 

امیری گفت: دولت در حوزه فرهنگ سه رسالت اصلی دارد؛ سیاستگذاری، حمایت و نظارت که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این سه رسالت وظیفه تولی گری دارد و امور اجرایی که به آن تصدی گری می کنیم هم به نهادهای صنفی و بخش های خصوصی و عمومی قابل واگذاری است، نهادهای عمومی اعم از آستان قدس و شهرداری ها و نهادهای دینی یعنی حوزه های علمیه، نهادهای صنفی یعنی خانه سینما و اتحادیه ناشران و خانه موسیقی و تئاتر و اتحادیه های حوزه مطبوعات هستند زیرا اینها نسبت به حوزه خودشان دلسوز و حساسند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

او افزود: در دولت تدبیر و امید و در سال جاری صندوق هنر را واگذار کردیم به اصحاب فرهنگ و هنر، در حوزه قرآن نمایشگاه قرآن را واگذار می کنیم به نهادهایی که بازتاب خوبی در راستای علوم و فنون قرآنی داشته اند. 

امیری گفت: وجود رانت در نهادهای سینمایی را قبول ندارم زیرا در حوزه های هنری منابع مالی بسیار محدود است. در حوزه توزیع و نشر هم هیچگونه موردی که نشان دهنده تبعیض باشد به من گزارش نشده است. 

او با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز عید فطر و اینکه آتش به اختیار کار خودجوش است نه خودسر افزود: عده ای فرمایش رهبری را ابزاری کرده اند برای تخریب و به نظر من این یک ظلم است. 

امیری با بیان اینکه مقام معظم رهبری آگاه ترین فرد به مسائل فرهنگی هستند گفت: دغدغه های ایشان بهترین فرصت برای ماست تا مسیر خود را اصلاح کنیم. 

او ادامه داد: در حوزه سینما چارچوب روشنی را شناسایی کرده ایم که برای رهبری ارسال کرده ایم تا از ایشان کسب نظر کنیم. ما نباید فرمایشات رهبری را به صورت گزینشی بشنویم. 

امیری گفت: در حوزه فضای مجازی سه رویکرد وجود دارد اول تقابلی، دوم انفعالی، سوم مدیریت فضای مجازی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که البته مهمترین دغدغه ما در فضای مجازی مدیریت محتواست. طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی کانال های بالای پنج هزار عضو باید ثبت و شناسایی شوند تا مشخص شود که چه کسانی در فضای مجازی تولید و توزیع اطلاعات دارند و تاکنون بیش از 10 هزار کانال ثبت نام کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع مادر شهید جهانگیر پناهنده در کیان
به یاد شهدای والامقام کارگری
آغاز پویش به عشق رهبر عزیزمان می‌بخشم در خوزستان
خسارت جنگ تحمیلی سوم به حوزه گردشگری اصفهان
جنگ تحمیلی سوم، نقطه عطف تاریخی و پیچ بزرگ تحولات جهانی
مردم امام رضایی شهرستان باشت میزبان پرچم رضوی
خلیج فارس مرهون روحیه رئیسعلی و میرمهنا
میزبانی سروش‌پلاس از ۵۰۰ هزار جلسه برخط روزانه و ۱۶ هزار مدرسه
اعضای بدن، هدیه فوتبالیست رامهرمزی به بیماران نیازمند
رونمایی از سلاح‌ های اهدایی وزارت اطلاعات به موزه حرم مطهر رضوی
جانبازان ستون‌های عزت و امنیت ملت ایران هستند
پشتیبانی از انقلاب اسلامی در رزمایش جان فدا
سیاست تعامل ایران با کشور‌ها بر پایه احترام متقابل است
اهدای ۱۳۵ واحد خون در عجب‌شیر
بسته حمایت از صنعت گردشگری آسیب دیده از جنگ
دسترسی برابر به منابع فرهنگی از طریق نمایشگاه مجازی کتاب
جوان یزدی در تولد مادرش، آزادی زندانی غیرعمد را هدیه داد
روایتی از نسل‌هایی که کنار هم ایستاده‌اند
تولید کالای منحصر‌به‌فرد بازار‌های جهانی در سربیشه
اعزام هیئتی از سوی آیت‌الله سیستانی برای دلجویی از خانواده شهدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)