• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۳۱۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

نقش بورس کالا در رونق بخشی صنایع معدنی

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، بورس کالای ایران را یکی از بخش های اثرگذار در رونق صنایع معدنی و به ویژه صنعت فولاد ایران دانست.

نقش بورس کالا در رونق بخشی صنایع معدنیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مهدی کرباسیان با تاکید بر اینکه بورس کالا زمینه شفافیت در معاملات را فراهم می کند، گفت: باید دقت داشت که هدف از ایجاد مجموعه ای به نام «بورس کالا» کشف قیمت کالاها براساس رویکرد عرضه و تقاضا بوده و هست. این یکی از کارکردهای بسیار مهم بورس کالا در بازار سرمایه است تا به تعادل منطقی در مکانیزم عرضه و تقاضا کمک کند و به دنبال آن عرضه کننده و تقاضاکننده بتوانند بدون مشکل در بخشهای مختلفی مانند محصولات پتروشیمی، کشاورزی و صنعتی فعالیت کنند.
وی افزود: نکته مهمتر ازکشف قیمت در اقتصاد کالاها این است که امکان ایجاد ابزارهای مالی بر اساس همین کشف قیمت و معاملات نقدی فراهم شود.
کرباسیان افزود: بورس به شکل عمومی و بورس کالا به طور خاص یکی از محورهای مهم در شفافیت است. در این بخش عرضه و تقاضا به صورت شفاف ارائه شده که ضمن افزایش کیفیت و استانداردسازی تولید، قیمتها به صورت بین المللی با بازارهای بین المللی در تعادل هستند. در این بین سیستم های نظارتی و مالیاتی هم به صورت شفاف می توانند وظایف خود را انجام دهند.
رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در مورد مرجعیت قیمتی کالاها در بورس کالای ایران اظهار کرد: ما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که نباید به شکل دستوری عمل کنیم؛ چراکه اگر هر عملی در حوزه نظارت به شکل دستوری باشد، بازار به سمت غیرشفاف بودن خواهد رفت. در این رابطه بورس کالا وظیفه نظارت و تأمین منافع تولیدکننده، عرضه کننده و ... را دارد؛ با همه این تفاسیر اگر نهادهای مختلف از سازوکار بورس کالا حمایت جدی و عملی داشته باشند، به طوری که محصولات مختلف با تمرکز در بورس کالا مورد معامله قرار گیرند، تابلوی این بورس می تواند به مرجعیت قیمتی کالاها در بازارهای بین المللی تبدیل شود.
وی بورس کالای ایران را یکی از بخشهای اثرگذار در رونق صنعت فولاد دانست و گفت: باید بپذیریم که باید جایگاه بهتری در دنیا و به ویژه در منطقه در حوزه معدن و صنایع معدنی داشته باشیم که زنجیره فولاد یکی از مهمترین بخشهای آن است.
رئیس ایمیدرو با اشاره به سابقه عرضه فولاد در بورس کالا و نقش آن در حذف رانت و افزایش شفافیت معاملات این صنعت،اظهار کرد: محصولات فولادی از سال 1382در بورس کالای ایران عرضه شده و بحث بورس کالا و به طور کلی فعالیت همه بورس ها یکی از محورهای اساسی است که می تواند در شفاف سازی و سلامت اقتصادی کشور وجلوگیری از رانت و فساد درکشور نقش مهمی ایفاکند.
وی افزود: بنابراین با توجه به مزیت هایی که در این بورس وجود دارد، عرضه محصولات صنایع مختلف به ویژه فولاد در بورس کالای ایران هم به نفع تولیدکننده بوده و هم به نفع مصرف کننده است.
کرباسیان بیان کرد: بنده افتخار می کنم که شخصا در راه اندازی بورس کالای ایران حضور داشته و پس ازآن، طی سال هایی که درسمت معاونت وزیر امور اقتصادی و دارایی حضور داشتم برای عرضه کالاهای مختلف در این بورس تلاش کردم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان این که خوشبختانه حمایت از بازار سرمایه و به ویژه بورس کالا جزو سیاست های وزیر امور اقتصادی و دارایی است، در خصوص نقش بورس کالا در توسعه و رونق بخشی به صنایع معدنی در کشور اظهار کرد: امیدوارم در راستای این سیاست ها، همکاری نزدیکی که در حوزه معدن و صنایع معدنی به ویژه حوزه فولاد و مس با بورس کالای ایران وجود دارد، به رونق بخشی این صنایع کمک کنیم.
وی تأکید کرد: عرضه محصولات در بازارهای خارج از بورس کالا، سبب بروز مشکلاتی در قیمت فروش محصولات توسط تولیدکنندگان می شود که در نهایت زمینه انحصار در خرید را به وجود می آورد؛ بنابراین باید از امکانات و شفافیت بورس کالا استفاده کرد و در مسیری روشن در اقتصاد گام برداشت.
کرباسیان تاکید کرد: با همه گرفتاری هایی که سیستم بانکی و بیمه ای کشور دارد، بورس کالا در حوزه صادرات و رینگ صادراتی عملکرد خوبی در دوره مدیریت حامد سلطانی نژاد داشته است.
همچنین، راه اندازی معاملات پسته و زعفران ازپیشرفت های شرکت بورس کالا در این دوره محسوب می شود. بدیهی است که اگر سیستم بانکی و بیمه ای ما بهتر و موفق تر عمل کند، بدون شک، این بورس می تواند موفقیتهای بیشتری حاصل کند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: متاسفانه در پاره ای مواقع، دستورالعملها و مقرراتی بر بورس کالا تحمیل می شود که قدرت مانور را از این بورس میگیرد ، اما واقعیت این است که بورس به معنای کلی می تواند رقیب خوبی برای حوزه پول باشد و به نظر می رسد باید در این زمینه تحول جدی ایجاد شود.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، بورس کالا جایگاه مهمی در اقتصاد کشور پیدا کرده و از آنجاکه تاکنون اقدامات خوبی در زمینه کشف واقعی قیمتها و شفافیت در آمارها داشته است بر همین اساس عرضه محصولات مختلف در بورس اقدام مهمی به شمار می رود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه توسعه بورس کالای ایران سلامت اقتصاد را در پی دارد،افزود: گسترش بورس کالا طی سالهای اخیر و عرضه کالاهای مختلف از طریق آن نشان می دهد که بورس کالا می خواهد به بازاری بزرگتر و بین المللی تبدیل شود که ما در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز طی این سالها حمایت لازم را جهت برقراری و پایداری این بورس انجام داده و خواهیم داد. در حقیقت به هر میزان که شفافیت و سلامت اقتصادی افزایش یابد به همان میزان، آرامش و ثبات اقتصادی ایجاد شده و زمینه جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بیشتر فراهم می آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شمارش نفوس و مسکن در سه شهرستان فارس
توضیحات معاون اقتصادی استانداری گلستان درباره کالابرگ یک میلیون تومانی/ ذخایر کالا‌های اساسی در گلستان کافی است
۱۲۴ هزار دانش‌آموز بوشهری از شیر رایگان بهره‌مند شدند
پرونده قاچاق سوخت روی میز تعزیرات
سرشماری هوبره در مناطق آزاد محیط زیست فسا
هوای اصفهان در یک منطقه و دو شهر مجاور قرمز است
دانمارک: واشنگتن تهدید‌ برای تصاحب گرینلند را متوقف کند
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (پانزدهم دی ماه ۱۴۰۴)
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
افتتاح مدرسه قرآنی
شهروند خبرنگار؛ اختلال درطرح‌های توسعه شهرداری نقده
قهرمانی کُشتی‌گیر اصفهانی بعد از گذشت دو دهه
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۵ دی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( پانزدهم دی ماه۱۴۰۴)
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می گیرد
حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می گیرد  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)