• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۷۰۰۰۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۷
وب گردی

تبلیغات دومینویی برای آتش زدن حسینیه

تبلیغات دومینویی گروه‌های ضد انقلاب در فضای مجازی، برخی از افراد را فریب داده تا جایی که برای آزار و اذیت نماز گزاران دست به آتش زدن حسینیه سادات درکه زدند.

تبلیغات دومینویی برای آتش زدن حسینیهبه گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه جوان؛ حسینیه قدیمی سادات درکه با قدمت ۵۰۰ ساله بامداد هفتم دی توسط دو فرد موتورسوار به آتش کشیده شد و در این حادثه همه فرش‌ها، پرچم‌ها، کتل‌ها و علم‌ها در آتش سوختند. حادثه‌ای که از یک سو منجر به حضور مسئولان امنیتی و انتظامی در صحنه‌ ‌شد و خبر از پیگیری جدی موضوع و نیز بازسازی مجدد حسینیه دادند. از سوی دیگر نظر به اقدامات خرابکارانه برخی فرصت‌طلبان (متأثر از هیجانات فضای مجازی) فعالیت بی‌وقفه جوانان محله درکه را به دنبال داشت تا با خارج کردن لوازم آتش‌گرفته، میزبان عزاداران و محبان اهل بیت‌(ع) در شام شهادت حضرت معصومه باشند.
در این میان به گفته شاهدان مبنی بر اینکه دو موتورسوار با انداختن مواد آتش‌زا داخل تکیه درکه سبب آتش‌سوزی در آن شدند، به شنیده‌ها قوت بیشتری بخشید که تبلیغات دومینویی یا هرمی هواداران برخی گروه‌های خاص تازه تأسیس در فضای مجازی، باز هم منجر به ایجاد هیجانات درونی در برخی افراد شده است تا مأموریت آتش‌سوزی حسینیه را به عهده بگیرند.
جنبشی بی‌ریشه و مضحک که با فعال شدن از سوی لیدری ضدانقلاب و خارج‌نشین، از بستر فراهم شده تلگرام که پذیرای بیشترین کاربران فضای مجازی در ایران است، استفاده کرده و با موج‌سواری در این بستر به‌زعم خود عده‌ای را به تخریب اموال عمومی فرامی‌خواند. این جنبش با اهداف پیدا و پنهان خود، ‌بستر فضای مجازی را فرصت مناسبی دیده است تا اینچنین افرادی را برای ضربه وارد کردن به اموال عمومی و خصوصی اعم از بانک‌ها، مساجد و... ترغیب به ارسال فیلم و عکس کند و اینچنین تبلیغات دومینویی و هرمی خود را پیش ببرد.
تبلیغات دومینویی برای آتش زدن حسینیهموضوعی ساده که ریشه‌های انگیزشی بسیار پیچیده دارد و متأسفانه به واسطه فراهم بودن بستر مناسب فعالیت در تلگرام و دست به دست شدن اخبار اینگونه حوادث ابعاد پررنگ‌تری به ماجرا می‌بخشد. بی‌شک اگر چنین جنبشی محدود به همان برنامه‌های ماهواره‌ای می‌شد، ‌ابعاد تأثیرگذاری آن تا این حد گسترش نمی‌یافت؛ چراکه ترغیب به ارسال فیلم و عکس از اقدامات خرابکارانه و تخریب اموال عمومی و حمایت از هیجانات درونی جوانان در شبکه‌های مجازی یکی از رویکردهای ثابت چنین جنبش‌هایی است. جامعه‌شناسان، ایجاد نشاط را از عوامل بازدارنده بزهکاری و کاهش چنین خشونت‌هایی معرفی می‌کنند و معتقد هستند، این افراد ممکن است خانواده آسیب‌پذیری داشته باشند، درآمد ناکافی، فرهنگ نابسامان و بیکاری داشته باشند و بهترین راه‌حل، بهسازی وضعیت اقتصادی خانواده و کسب‌وکار مردم و همچنین از نظر فرهنگی، فراهم کردن فضای نشاط در جامعه است.
اما بخش مهم دیگر اینگونه حوادث، رفتار متأثر از فضای مجازی است. تبلیغات دومینویی برخی از گروه‌ها در فضای مجازی اینگونه است که از طریق فضای مجازی و همراه کردن هرمی افراد جذب مخاطب می‌کنند و در فضای پرکاربر تلگرام به مانور تبلیغاتی و دست به دست کردن کلیپ می‌پردازند و این نشئت گرفته از بستر امن یک شبکه اجتماعی چون تلگرام برای تنفس این گروه‌های معلوم‌الحال است. موضوعی که ماه‌هاست برطبل آن کوبیده می‌شود و به‌رغم تلاش‌های گسترده برای کنترل و از بین بردن کانال‌های فرصت‌طلب، ‌یک روز دیگر با نام و اهداف جدیدتر بروز و ظهور پیدا می‌کنند.
هر چند به گفته معاون رئیس پلیس تهران بزرگ در موارد مشابه، اینگونه ماجراها مسئله امنیتی نیست، یعنی در حدی نیست که بخواهد برای کشور مشکلات امنیتی ایجاد کند، اما بی‌شک فراهم بودن بستر امن و مناسب برای مانور دادن چنین گروه‌هایی، راه را برای تغییر نام و لباس‌های مختلف فراهم می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وضعیت مطلوب ذخایر خونی در یزد
قائم‌پناه: گازوئیل با سولفور بالا صحت ندارد
کمبود مرکز نگهداری برای معتادان در ۷ استان کشور
آغاز ساخت مدرسه ۱۲کلاسه تیزهوشان پسرانه خیّرساز در ماکو
قاچاقچی تریاک با ۳۴ کیلو ماده مخدر در قم دستگیر شد
انتخابات الکترونیکی شوراها در مازندران زیر ذره‌بین ۳۰۰ ناظر
تخصیص ۲۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه‌تمام تربت‌جام و صالح‌آباد
آیت‌الله ناصری: تفکر و برنامه‌ریزی، کلید بهره‌برداری صحیح از نعمت‌ها
فعالیت ۲۷ شرکت اقتصاد دیجیتال در اردبیل
برگزاری همایش مهر ماندگار در شهرستان ماکو
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت
بندرانزلی پرباران‌ترین شهر گیلان شد
بررسی راهکارهای مدیریت پایدار خاک در نشست روز جهانی خاک چالدران
متهمان پرونده اردوگاه بم کارمند دولت نبوده‌اند
اهدای ۱۳۵ سری جهیزیه به‌نوعروسان تربت جامی
افتتاح دبستان ۳ کلاسه در روستای تازه‌آباد کوهدشت
اجرای محله محور بهینه‌سازی مصرف در قم
تعامل با دانشگاه و حوزه، راه ارتقای عملکرد دستگاه قضایی
استمرار پایش مشترک آنفولانزای پرندگان در زیستگاه‌های شهرستان چایپاره
مرغِ گران، مدیریتِ نایاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
سقف کیفری مهریه مشخص شد
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)