• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۸۳۹۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
اقتصادی » اقتصاد کلان
در حاشيه نشست نمايندگان اتاق تهران؛​

خسروتاج: جلوگيري از افزايش واردات علت افزايش برخي تعرفه ها

رئيس سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس آمار 9 ماهه گمرک، واردات 17 درصد افزايش داشت که براي مديريت آن برخي تعرفه هاي وارداتي را افزايش داديم.

مجتبي خسروتاج در حاشيه نشست نمايندگان اتاق تهران در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما با بيان اينکه بخشي از اين افزايش واردات براي تنظيم بازار بود گفت : در اواخر سال گذشته روند افزايشي در واردات تعدادي از کالاهاي اساسي داشتيم که در جلسات کارگروه تنظيم بازار مقرر شد با افزايش تعرفه ها بتوانيم بازار کالاها را تنظيم و قيمت ها را کنترل کنيم.

وي اضافه کرد : اگر به آمار واردات برنج، ذرت، روغن، شکر و گوشت در 8 ماهه اول امسال دقت کنيم مي بينيم بخشي از افزايش واردات مربوط به اين کالاها بوده است.

خسروتاج گفت: بخش ديگري از افزايش واردات مربوط به فعال تر شدن ظرفيت هاي توليدي و بويژه در توليد خودرو بوده است از آنجا که برخي از توليدات خودرو نيازمند واردات قطعات منفصله (CKD) بوده، افزايش واردات در اين بخش هم داشتيم که موجب افزايش آمار کلي واردات شده است البته با تعرفه هاي جديدي که براي خودروسازان تعيين شد حتماً بايد اصلاحاتي در نظام تعرفه اي واردات (CKD) صورت گيرد که تا پايان سال در کميسيون ماده يک اين کار را انجام مي دهيم يعني متناسب با تغييراتي که در خودروي ساخته شده صورت مي گيرد بايد در تعرفه واردات قطعات منفصله (CKD) اصلاحاتي انجام دهيم.

رئيس سازمان توسعه تجارت گفت: اين موضوع اگرچه فوري نيست اما به وقت آن در کميسيون ماده يک و با حضور تشکل هاي ذيربط بررسي و پيشنهاد آن براي اتخاذ تصميم به دولت فرستاده مي شود.

خسروتاج با بيان اينکه به اذعان صادرکنندگان با پايين بودن قيمت ارز ، دخل و خرج با هم نمي خواند و بالا بودن هزينه ها و قيمت تمام شده رقابت را از صادر کننده ايراني مي گيرد گفت: وقتي قيمت ارز افزايش مي يابد بخشي از هزينه هاي صادرات جبران مي شود و برخي اقلام صادراتي رقابت پذيرتر مي شود.

وي افزود: البته صادرات فقط به ارز بستگي ندارد بلکه به ظرفيت هاي توليد صادرات محور و بازارهاي صادراتي هم وابسته است.

خسروتاج گفت: براي آن دسته از صادر کنندگاني که نگرانند با تغيير شرايط نرخ ارز تغيير کند ، دولت امسال مصوبه اي داد که صندوق ضمانت صادرات مي تواند نوسانات نرخ ارز را پوشش دهد بنابراين صادر کنندگان مي توانند با مراجعه به صندوق و پوشش ريسک نرخ ارز ، خود را مصون از نوسان نرخ ارز کنند.

وي افزود: با شرايطي که براي صادرات فراهم شده سال آينده رشد بيشتري را در صادرات شاهد خواهيم بود اگرچه ممکن است امسال با هدف قانون برنامه قدري در حوزه صادرات فاصله داشته باشيم.

خسروتاج در پاسخ به پرسشي در اين باره که برخي خبرها از احتمال ورود مجلس براي تحقيق و تفحص از سازمان توسعه تجارت حکايت دارد گفت: از ورود دستگاهها و مجلس براي بررسي عملکرد سازمان توسعه تجارت استقبال مي کنيم.

وی  افزود: فعالان اقتصادي نيازمند بستري براي فعاليت هستند که قوانين و مقررات اين بستر را فراهم مي کند ضمن اينکه مجلس هم در جايگاهي است که مي تواند بستر را براي تسهيل کار فعالان اقتصادي فراهم کند اما بايد در کلان کشور ، مديريت، هدفمندي و اولويت هاي واردات و همچنين منابع ارزي کشور را در نظر داشته باشيم که اگر با اين اولويت ها مجلس ورود کند بسيار شايسته است.

رئيس سازمان توسعه تجارت درباره معيار جديد براي خودروهاي لوکس گفت: در گذشته از اينکه خودرو بر اساس قدرت موتور و يا فقط ارزش خودرو تعيين شود مورد نقد بود زيرا بطور نمونه خودرويي با قدرت موتور کمتر از 1400 سي سي که قيمتي بيش از 60 هزار دلار داشت و واقعا هم لوکس بود با تعريف ما لوکس تلقي نمي شد از اين رو پيشنهاد داديم معيار خودروي لوکس ترکيبي از قدرت موتور 2500 سي سي به بالا و ارزش بيش از 40 هزار دلار باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی پرفروش‌ترین‌های پنج روز اول جشنواره اسباب‌بازی
آغاز ثبت‌نام جایزه ملی جوان سال ۱۴۰۴ در قم
نزدیک شدن هواپیمای ایرانی «سیمرغ» به بهره‌برداری تجاری
۱۸ کشته و زخمی در آتش سوزی یک مرکز ترک اعتیاد در مصر
ثبت‌نام سی‌امین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۱۶ دی
داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس در بندرانزلی تا کی فرصت نام نویسی دارند؟
مشارکت گسترده نوجوانان در المپیاد فیلم‌سازی
پیش‌بینی اجرای حدود ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا آغاز پیک ۱۴۰۵ در خوزستان
تاکید بر اجرای طرح‌های آبخیزداری مطالعه شده در داراب
ترویج زایمان‌های طبیعی با توسعه زایمان بدون درد
محکومیت تجاوز آمریکا به ونزوئلا در شورای امنیت
دمای هوا در کرمانشاه تا پایان هفته روندی افزایشی دارد
تجلیل از جانبازان با قطع پای کامل (کانادین)
مروری بر خبر‌های پانزدهم دی قم در ۱۲۰ ثانیه
رئیس کل دادگستری استان تهران: اجرای احکام نباید سبب اطاله دادرسی شود
دستگیری فردی که قصد خودسوزی در جهرم را داشت
بومی سازی حسگر‌های تخصصی در خط پایان رقابت‌های ورزشی جهانی
سرشماری آزمایشی عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا ۱۴۰۵ در استان اردبیل
دستگیری متخلف شکار غیرمجاز در حوضه سد چپرآباد اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)