پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما تجار مکزيکي سال گذشته به علت افزايش نگراني ها از مذاکرات مجدد در مورد موافقتنامه تجارت آزاد آمريکاي شمالي (نفتا) به دنبال تهديدهاي دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و ترس از اخلال در زنجيره تامين مواد اوليه از آمريکا ميزان واردات خود از برزيل را ده برابر افزايش دادند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از مکزيکوسيتي، مکزيک امسال نيز ميزان واردات محصولات کشاورزي از جمله ذرت را از برزيل افزايش مي دهد که باعث مي شود بخش کشاورزي آمريکا که هم اکنون با کاهش قيمت غلات و افزايش رقابت از سمت توليدکنندگان آمريکاي جنوبي روبرو است، متحمل خسارات بيشتري شود.
کشاورزان، مالکان کارخانه هاي فرآوري محصولات غذايي و بازرگانان آمريکايي ماه ها است در تلاش هستند بر خلاف جهتگيري هاي دولت اين کشور از فروپاشي ترتيبات تجاري چند دهه اي نفتا جلوگيري کنند. حجم صادرات محصولات کشاورزي آمريکا به مکزيک بيش از نوزده ميليارد دلار است که مي تواند به دنبال مذاکرات مجدد نفتا به اصرار دولت ترامپ به شدت کاهش يابد.
اين درحالي است که صادرات محصولات کشاورزي از آمريکاي جنوبي به مکزيک افزايش يافته است. به عنوان مثال تنها واردات ذرت مکزيک از آمريکاي جنوبي در سال 2016 به ميزان 970 درصد يا تقريبا ده برابر افزايش يافت.
مکزيک بزرگترين واردکننده ذرت و دومين خريدار دانه سويا از آمريکا بوده است اما به دنبال تحولات اخير برزيل به سرعت در حال گرفتن جاي آمريکا به عنوان بزرگترين صادرکننده محصولات کشاورزي به مکزيک است.
ترامپ تهديد کرده است در صورتي که ترتيبات تجاري مطلوب تري در روابط با کانادا و مکزيک دو عضو ديگر نفتا برقرار نشوند، از نفتا خارج مي شود و آن را بر هم مي زند. دور بعدي مذاکرات نفتا اواخر ماه جاري برگزار خواهد شد.