• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۲۵۹۰
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۴
بین الملل » تحلیلی

اروپا سعی دارد جبهه متحدی در برابر رئیس جمهور آمریکا شکل دهد

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، سران اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند تا در قبال اقدامات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای خروج از برجام و راه اندازی جنگ تجاری جدید با کشور‌های اروپایی جبهه متحدی تشکیل دهند.
پایگاه اینترنتی روزنامه  گاردين چاپ انگلیس با اشاره به نشست سران کشور‌های عضو اتحادیه اروپا با سران کشور‌های بالکان در صوفیه، پایتخت بلغارستان و تلاش برای تشکیل جبهه واحد در برابر رئیس جمهور آمریکا نوشت: کنفرانس هفته گذشته سران اروپا در کاخ ملی فرهنگ در صوفیه پایتخت بلغارستان کمی تحت فشار قرار گرفت. نخست وزیران شش کشور بالکان غربی و همراهان آن‌ها راهرو و پله‌های محل برگزاری این نشست را پر کرده بودند و دیدار‌هایی با سران اروپایی و حتی با حضور دوربین‌های تلویزیونی انجام شد.
قرار بود اجلاس کشور‌های بالکان غربی تهاجم فریبنده و مسحور کننده اتحادیه اروپا (سیاستی برای جذب حمایت) باشد تا قلب‌های رهبران آلبانی، بوسنی و هرزگوین، صربستان، مونته نگرو، مقدونیه - جمهوری یوگسلاوی سابق- و کوزوو را تسخیر کند و حمایت آن‌ها را جلب کند. اما رهبران اتحادیه اروپا پریشان بودند. از همان آغاز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این اجلاس را قبضه کرده بود.
قرار بود ضیافت شام چهارشنبه آن‌ها به بحث در مورد عملکرد ضعیف اتحادیه اروپا در نوآوری دیجیتال اختصاص یابد، اما اقدامات اخیر ترامپ برای خروج از توافقنامه هسته‌ای ایران، معروف به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و نیز راه اندازی جنگ تجاری دو طرف اقیانوس اطلس با امتناع از معاف کردن واردکنندگان اتحادیه اروپا از تعرفه‌های تنبیهی فولادی و آلومینیوم به موضوع غالب جلسه تبدیل شد و بحث در مورد آن‌ها صورت گرفت.
دونالد توسک، رئیس شورای اروپا از دونالد ترامپ انتقاد کرد و آنچه را که خیلی‌ها احساس می‌کنند بر زبان آورد و رفتار جسورانه و دمدمی‌ مزاج کاخ سفید ترامپ با چین و روسیه را تهدیدی برای منافع و امنیت اروپا دانست.
وی گفت: با نگاهی به تصمیمات اخیر رئیس جمهور ترامپ شاید کسی به این فکر بیافتد که با داشتن چنین دوستانی، دیگر چه کسی به دشمن نیاز خواهد داشت؟.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به همتایان خود گفت که هم موضوع ایران و هم جنگ تعرفه‌ها چالش‌هایی برای حاکمیت اتحادیه اروپا هستند که نیازمند یک پاسخ واحد است.
گونتر اتینگر کمیسر بودجه اتحادیه اروپا نیز در این باره گفت: یک چیز برای من خیلی روشن است. ترامپ ضعیفان را تحقیر می‌کند.
در بخش تجارت، اتحادیه اروپا فکر می‌کند که ممکن است یک توافق صورت گیرد. اما در حقیقت، اتحادیه اروپا در مورد چگونگی پاسخ به تهدید جنگ تجاری متحد نیست و دچار انشقاق شده است و تقریبا یک نومیدی در مورد سرنوشت توافقنامه ایران وجود دارد باوجود تعهد اتحادیه اروپا به حفظ توافق نامه هسته‌ای ایران، بعید به نظر می‌رسد که تهران به این نتیجه برسد که مزایای اقتصادی همچنان ارزش ادامه و حفظ این توافق را داشته باشد.
با این حال، اتحادیه اروپا فکر می‌کند که در بخش تجارت ممکن است یک توافق صورت بگیرد. ترامپ می‌خواهد اتحادیه اروپا را مجبور کند تا مذاکرات گسترده تری در مورد چگونگی برخورد با محصولات آمریکایی در ازای کاهش تعرفه‌های فولادی و آلومینیوم انجام دهد. وی متعهد شد اگر اتحادیه اروپا بازار‌های خود را به روی ما باز نکند ما نیز بر مرسدس بنز و بی ام وی مالیات وضع می‌کنیم.
در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۱.۳ میلیون خودرو‌های آلمانی معادل با ۱۰ درصد از کل تولید با درآمدی به ارزش ۲۹.۴ میلیارد یورو در آمریکا فروخته شد. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان خواهان گفتگوی تجاری است و به این گفتگو نیاز دارد.
"مارتین سلمایر" مشاور و دست راست "ژان کلود یونکر" رئیس کمیسیون اروپا در این باره گفت: در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای وجود نخواهد داشت مگر اینکه معافیت دائمی برای کسب و کار‌های اروپایی از تعرفه‌های تنبیهی وجود داشته باشد.
یک انگیزه برای ترامپ وجود دارد. اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند تا واردات گاز طبیعی از آمریکا را افزایش دهد و در مقابل فرصت دسترسی دوطرفه برای محصولات صنعتی و بحث در مورد اصلاحات سازمان تجارت جهانی را فراهم می‌کند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی در این باره گفت: از منظر ترامپ این یک برد برای آمریکا خواهد بود و شما می‌توانید بگویید این یک امتیازگیری از اتحادیه اروپاست. هلند، فرانسه و اسپانیا مخالف این راهبرد هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت رعایت ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما
تداوم پیروزی‌ها و صدرنشینی نساجی در لیگ یک فوتبال
بررسی نحوه توزیع اعتبارات طرح‌های مسئولیت‌های اجتماعی در قم
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
زلزله جیرنده را لرزاند
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
تخصیص ۱۲۷ میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون در چهارمحال وبختیاری
خاک‌خواه در جودو از کسب نشان بازماند
برگزاری نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
مداح اهل بیت یاری رسان بیماران نیازمند به پیوند عضو
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پیروزی قاطع ملی‌پوشان تنیس روی میز ایران برابر قطر
برگزاری همایش «نه به تصادف، دنیایی ایمن‌تر بسازیم» در کنگاور
آراد مهدی‌زاده فینالیست ماده ۱۰۰ متر قورباغه شد
محرومیت مشوقین باشگاه پرسپولیس در کمیته انضباطی
آغاز اجرای طرح رایگان دوگانه سوز شدن خودرو‌های شخصی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
برداشت انار از غرب استان سمنان
مطالبات مردمی ۱۷ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)