• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۶۳۸۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
۲ مرداد؛

ششمین همایش خود مراقبتی و آموزش بیمار برگزار می‌شود

دبیر علمی ششمین همایش و سومین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار گفت: آموزش اصول خود مراقبتی در جامعه، مانع بروز بیماری‌ها و باعث ارتقا سطح سلامت مردم می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر زهرا خزاعی پور در آستانه برگزاری ششمین همایش و سومین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار افزود: خود مراقبتی هنری است که تمام افراد جامعه باید نسبت به آن آگاه باشند یعنی علاوه بر کارکنان بهداشتی و درمانی، تمام اقشار جامعه باید در این خصوص آگاهی داشته باشند.

وی با بیان اینکه خودمراقبتی به دو بخش تقسیم می‌شود، گفت: بخش اول مربوط به زمانی است که فرد سالم است. در این مواقع افراد باید با آگاهی نسبت به اصول خودمراقبتی به گونه‌ای رفتار و زندگی کنند تا دچار بیماری نشوند.

دبیر علمی ششمین سمپوزیوم و سومین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار افزود: برای مثال فردی که دارای زمینه خانوادگی بیماری دیابت است برای اینکه به این بیماری دچار نشود باید با افزایش دانش نسبت به اصول خودمراقبتی از بروز بیماری و عوارض آن پیشگیری کند.

خزاعی پور با بیان اینکه بخش دوم خود مراقبتی مربوط به افرادی است که درگیر بیماری شده اند، گفت: افرادی که بیمار می‌شوند می‌توانند با رعایت اصول خودمراقبتی مانع تشدید بیماری و عوارض آن شوند، برای مثال اگر فردی دچار افزایش فشار خون است می‌تواند با خودمراقبتی مانع بروز بیماری‌های خطرناکی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

این متخصص پزشکی پیشگیری و اجتماعی افزود: برای مثال فردی که دچار افرایش وزن است با خودمراقبتی می‌تواند علاوه بر کاهش وزن مانع بروز بیماری‌های خطرناکی مانند دیابت، بیماری قلبی شود؛ اگر فردی که دچار چاقی شده نسبت به عوارض افزایش وزن آگاه باشد به راحتی با ورزش و رعایت رژیم غذایی ساده می‌تواند مانع تشدید بیماری یا بروز عوارض شود.

خزاعی پور با تأکید بر اینکه کارکنان بهداشتی و درمانی نیز باید اصول خود مراقبتی را رعایت کنند تا الگویی برای سایر اقشار جامعه باشند، گفت: تا زمانی که کارکنان بهداشتی و درمانی، خود موارد آن را رعایت نکنند نمی‌توانند به مردم آموزش لازم را ارائه کنند، کادر درمان و تیم سلامت باید الگوی خودمراقبتی در جامعه باشند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برای آموزش خود مراقبتی ابتدا باید نیازسنجی از افراد جامعه انجام شود، افزود: باید اصول خودمراقبتی بر اساس شرایط سنی، وضعیت سلامتی، سطح سواد، امکانات موجود به افراد ارائه شود تا تأثیرگذار باشد برای مثال ما نمی‌توانیم اصولی که به یک نوجوان سالم آموزش می‌دهیم به یک نوجوان دیگری که از بیماری خاصی رنج می‌برد ارائه کنیم و از همه مهم‌تر اینکه نوع آموزش و محتوای آموزشی در افراد مختلف با توجه به شرایط فرد باید متفاوت باشد.

وی گفت: خودمراقبتی را می‌توان به صورت چهره به چهره، از طریق آموزش از راه دور، سخنرانی، کارگاه آموزشی به افراد آموخت، اما در انتخاب هر یک از روش‌ها باید به امکانات افراد نیز توجه داشت بنابراین نمی‌توان اصول و راه مشترکی را برای آموزش برای تمام افراد جامعه انتخاب کرد. اما آنچه که با تحقیقات مشخص شده این است که ترکیبی از روش‌های آموزشی، موثر‌تر است.

دبیر علمی ششمین همایش و سومین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار با تأکید براینکه مردم باید برای دریافت آموزش‌های خودمراقبتی مطالبه گر باشند، افزود: دریافت آموزش‌های لازم باید به مطالبه عمومی در جامعه تبدیل شود البته افراد باید توجه داشته باشند برای پاسخ به این مطالبه نمی‌توان به تمام منابع اعتبار کرد.

وی گفت: امروزه در فضای مجازی مطالب غیرمعتبر پزشکی بسیاری منتشر می‌شود که بسیاری از آن‌ها قابل اعتماد نیست بنابراین افراد باید بدانند بهترین منبع برای آموزش، پزشکان و کارکنان آموزش دیده در این زمینه، سایت‌های دانشگاهی، و مراکز بهداشتی و درمانی است.

خزاعی پور افزود: اکنون در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران، کلینیک پیشگیری و ارتقا سلامت راه اندازی شده است که به طور ویژه افراد سالم می‌توانند با مراجعه علاوه بر کسب اطلاعات لازم برای حفظ سلامتی نسبت به ارتقا سلامت خود گام بردارند؛ در این کلینیک تمام ابعاد سلامت روحی، روانی و جسمانی فرد مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس راه‌های پیشگیری، درمان، جلوگیری از تشدید علائم به فرد آموزش داده می‌شود.

وی گفت: از مزایای خودمراقبتی، کاهش استرس، ایجاد انرژی، احساس مثبت شادی و آرامش، افزایش شور و شوق زندگی و در نهایت بهبود تندرستی است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در بسیاری از استان‌های کشور چنین کلینیک‌های دایر یا در حال راه اندازی است و افراد می‌توانند با مراجعه به این مراکز، علاوه برکسب اطلاعات صحیح در راستای حفط سلامتی خود گام بردارند.

وی گفت: در این سمپوزیوم به طور ویژه در مورد محور‌های مهمی که در تندرستی نقش به سزایی دارد مانند ورزش و فعالیت بدنی، سلامت روان، تغذیه و ترک سیگار گفتگو خواهد شد؛ امید است بتوانیم در راستای بهبود سلامت جامعه و اجتماعی کردن سلامت نقش به سزایی داشته باشیم.

ششمین همایش و سومین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار ۲ مرداد مصادف با روز جهانی خود مراقبتی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تالار امام (ره) برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۵۸۱۵۶۰ داخلی ۱۳۹ تماس بگیرند و یا به سایت www.patient-education.ir مراجعه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به محور دیپلماسی منطقه‌ای را دارد
نگاهی به سه فیلم و مستند آماده پخش از سیما
افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی؛ ۵ شهر در وضعیت قرمز
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود
تداوم آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی
روایتی از تجمع اصناف و بازاریان بجنورد 
اکران سیار میزبان ۵۰ هزار معتکف سراسر کشور
«احمد» جمعه نیم‌بها اکران می‌شود
انتخاب سرمربی جدید هوادار
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ دی
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)