به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، شرکتهای خودروسازی به دولت انگلیس درباره خروج از اتحادیه اروپا هشدار دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دولت انگلیس با فشارهای فزایندهای برای توضیح طرح خود درباره نوع روابط آینده با اتحادیه اروپا پس از خروج از این اتحادیه، روبروست. صنایع انگلیسی و در راس آنها شرکتهای خودروسازی به دولت این کشور درباره خروج لندن از اتحادیه گمرکی اروپا هشدار دادند.
مینه حربلو گزارشگر شبکه الجزیره گفت: نصف شدن سرمایه گذاری در بخش خودروسازی انگلیس و کاهش فروش خودرو در این کشور، مسئله غیرمنتظرهای برای خودروسازان نیست. آنها هشدار میدهند که ممکن است انگلیس به علت خروج از اتحادیه اروپا با شرایط بدتری هم روبرو شود.
مایک هاوز مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان خودرو در انگلیس به الجزیره گفت: «خطر آن است که این شرکتها به طور معمول، طرحهای فوق العاده خود را به مرحله اجرا میگذارند. این شرکتها بلافاصله تعطیل نخواهند شد، اما ممکن است با اخراج هزاران نفر از کارکنان خود، قدرت رقابت را از دست بدهند.»
در ادامه این گزارش آمده است: بی ام دبلیو، زیمنس و ایرباس از جمله شرکتهای صنعتی هستند که به ترزا می نخست وزیر انگلیس درباره خارج شدن از اتحادیه گمرکی اروپا هشدار دادند. عضویت در اتحادیه گمرکی اروپا اجازه انتقال کالاها بین کشورهای عضو را بدون پرداخت عوارض گمرکی میدهد.
ایان روبرتسون عضو هیئت مدیره شرکت بی ام دبلیوه به الجزیره گفت: «ما میدانیم، درک میکنیم و میپذیریم که انگلیس قصد دارد از اتحادیه اروپا خارج شود، اما نیازی نیست که از بعضی بخشها و توافقهای مربوط به آن خارج شود. ما به لطف انتقال آزاد مواد و قطعات، در سال گذشته بیش از یک میلیون و پانصد هزار دستگاه خودرو تولید کردیم.»
گریس گریلنیگ وزیر راه انگلیس گفت: «ما کسری تجاری با اتحادیه اروپا به میزان سالانه صد و سی میلیارد پوند داریم. انگلیس دومین بازار صادرات اروپاست. فرصتهای شغلی در سراسر اروپا به مصرف کنندگان انگلیسی متکی است؛ بنابراین به اعتماد من به نفع همه است که به توافقنامه منطقی تجاری دست پیدا کنیم.»
خبرنگار این شبکه خاطر نشان کرد: با وجود گذشت بیش از دو سال از همه پرسی تاریخی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، جزئیات روابط آینده انگلیس با این اتحادیه هنوز مشخص نشده است. اما دولت انگلیس امیدوار است پیش از ماه مارس آینده به توافقی در این باره دست پیدا کند. فقط نه ماه تا زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باقی مانده است، اما ترزا میاز یک سو با شورشی در داخل حزب خود روبروست و باید آن را خاموش کند و از سوی دیگر، باید سران اتحادیه اروپا در بروکسل را به پذیرفتن طرح او درباره خروج از این اتحادیه راضی کند.