• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۸۲۴۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۱
بین الملل » تحلیلی
 کارشناس عراقی در گفتگو با الاتجاه؛

تلاش آمریکابرای بازگشت به عراق ازطریق تروریسم

کارشناس مسايل سياس در عراق: آمریکا از خروج از عراق پشیمان شده و برای بازگشت به عراق از طریق تروریسم و از طریق تغییر مواضع نمایندگان منتخب تلاش می کند.

آمریکا برای بازگشت به عراق از طریق تروریسم تلاش می کندبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون الاتجاه عراق؛ کارشناس عراقی گفت: آمریکا از خروج از عراق پشیمان شده و برای بازگشت به عراق از طریق تروریسم و از طریق تغییر مواضع نمایندگان منتخب تلاش می کند.


 هاشم الکندی رئیس مرکز مطالعات راهبردی الهدف در گفتگو با الاتجاه گفت: « دخالت آمریکا از سال دو هزار و سه در امور داخلی عراق ادامه داشته است اما امروز با تشکیل دولت، آمریکا می خواهد آنچه را که از دست داده است به دست بیاورد. توافقی که برای خروج آمریکا به دست آمد اگر حملات مقاومت اسلامی نبود که آمریکاییها را خوار کرد و در سال 2011 آنها را مجبور به خروج کرد، رخ نمی داد. نقشی که مقاومت اسلامی ایفا کرد موجب شد تلاشهای مسئولان سیاسی مذاکره کننده عراق برای تحقق این توافق تقویت شود.
وي افزود: آمریکاییها بیش از هشتاد کشور را اشغال کرده اند که از هیچ یک از آنها خارج نشده اند مگر اینکه در آنها پایگاه و مقر برای خود تاسیس کرده اند اما خوشبختانه درست است که در این توافق به پرداخت غرامت آمریکاییها اشاره ای نشده است اما دست کم اجازه تاسیس پایگاه به آنها نیز داده نشد.
الکندي در ادامه گفت تحرکات امروز آمریکاییها نشانه پشیمانی آنها برای خروج از عراق است و تلاش کردند با آوردن داعش، به عراق بازگردند چرا که بر اساس اعتراف ترامپ می دانید که داعش ساخت آمریکا است اما شکست خورده اند و مقاومت اسلامی و بسیج مردمی و ارتش عراق، این ساخت و تولید آمریکا را بیرون راندند.
 
وي در ادامه گفت: آمریکاییها تلاش می کنند از طریق سیاست وارد شوند و این یک تحلیل نیست بلکه چیزی را نقل می کنم که ثامر السبهان سال گذشته گفت با فهرستی سعودی در انتخابات عراق شرکت می کنیم و این فهرست را تشکیل دادند و می خواستند تجربه 2010 را تکرار کنند و فهرستی شیعی و فهرستی سنی ارائه کنند اما همانطور که در سال 2010 شکست خوردند این بار نیز در سال 2018 شکست سنگینی متحمل شدند. پس از آن تلاش کردند با تاکید بر حفظ نظام سهمیه بندی در دولت، تفرقه ایجاد کنند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی الهدف در ادامه افزود: آمریکاییها تلاش می کنند در روند تشکیل دولت تاثیر گذار باشند و آنها و سعودیها می خواهند شخصی نخست وزیر شود که به طرف آمریکا گرایش داشته باشد و همانطور که می دانید و همانطور که از تحرکات آنها مشخص است، آمریکاییها از آقای حیدر العبادی حمایت می کنند. دست کم آنچه که اعلام شده ، نیاز به موضع گیری دارد. اگر حمایت آمریکاییها مثبت است این مسئله ای خوب است و می توان برابر آن سکوت کرد و آن را پذیرفت. اما اگر این مسئله توهین به عراقیها به شمار می آید کسی که این انگشتها به طرف او دراز شده است چه آقای العبادی یا دیگران، باید موضع گیری کند و پاسخ دهد و بگوید که گزینه ای آمریکایی نیست و بگوید که از طرف آمریکا حمایت نمی شود.
وي افزود: برت مک گورک (نماینده آمریکا در ائتلاف مبارزه با داعش) دیروز و امروز در بغداد بود که این تحرکات وي نقض حاکمیت عراق به شمار می رود و دخالت آشکار در امور داخلی عراق است که وي  با روسای فراکسیونها و فهرستها دیدار می کند و مسیر دولت آینده را مشخص می کند. این مسئله ای است که متاسفانه بسياري از طبقه سیاسی آن را رد نکرده اند. چگونه به یک مسئول آمریکایی اجازه داده می شود با شخصیتهای حزبی داخل انتخابات، پیروز یا غیر پیروز، که می خواهند دولت تشکیل دهند دیدار کند درحالی که این نقض آشکار قانون اساسی عراق است. بنابراین این سکوت پذیرفتنی نیست.
وي در پايان افزود: مسئله دیگر، این یک خبر موثق است، امروز سفارت آمریکا و کنسولگری آمریکا در بصره به دنبال نمایندگان پیروز در انتخابات به راه افتاده است و با تماسهای مستقیم می خواهد مسیرهای مشخصی را ارائه کند و رویکردها را تغییر دهد. این مسئله ای است که سران فراکسیونها به خوبی می دانند و نباید برابر آن سکوت کنند و این دخالت آشکار است.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پژوهشگر زنجانی از کاربرد پورفیرین‌ها در تصفیه آلاینده‌های آلی خبر داد
فعال‌سازی ۲۶۰ معدن غیرفعال زنجان با ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی
تساوی بازی ۲ تیم بانوان هندبالیست نفت و گاز گچساران و بافق یزد
تعامل با جوامع محلی؛ محور توسعه پایدار در صنعت مس
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
کاهش دما در استان یزد
نمایندگان ایران طلایی شدند
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)