• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۵۳۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵
سیاسی » مجلس
لاریجانی در دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس:

مشکلات زنان بی‌سرپرست به‌طور ویژه پیگیری شود

رئیس مجلس گفت: فراکسیون زنان موضوعات مهمی همچون آسیب‌های حوزه زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست را ویژه پیگیری کند.

مشکلات زنان بی‌سرپرست به‌طور ویژه پیگیری شودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز (چهارشنبه 7 شهریور) با اعضای کمیسیون زنان مجلس دیدار کرد و پس از استماع گزارشی از عملکرد اعضای فراکسیون زنان و فراکسیون خانواده و دغدغه‌های نمایندگان، درباره موضوعات مرتبط با زنان سخن گفت.
آقای لاریجانی در ابتدای این دیدار با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم، گفت: ان‌شاءالله خداوند خیر و برکت برای شما و خانواده‌هایتان در نظر بگیرد، زیرا عید غدیر، عید بزرگی است. در روایت آمده است "صراط" که بارها در قرآن کریم تکرار شده است، به مقام ولایت تعبیر می‌شود و این نشان از اهمیت موضوع است، چراکه انسان بی‌صراط انسان رهاست و این صراط که حقیقت انسانیت است به مسأله ولایت متصل می‌شود .
وی گفت: خوشبختانه اعضای فراکسیون زنان مجلس در این دوره فعالیت خوبی دارند و ارزیابی من این است که خانم‌های مجلس فعال و بانشاط کار می‌کنند چراکه علاوه بر اینکه کارهای خوبی در برنامه پنج ساله در حوزه زنان پیگیری شده است، تلاش شما در راستای اصلاح و تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان نمود داشت، ضمن آنکه در بخش‌های مختلف قانونگذاری همچون قانونگذاری و نظارت، سوال و استیضاح جدی ورود می‌کنید که این بسیار ارزشمند است و نشان می‌دهد شما نمایندگان تیزهوش و فعالی هستید.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به گزارش یکی از اعضای فراکسیون در مورد دیدار با مراجع تقلید درخصوص سن ازدواج با اشاره به ماده 1041 قانون مدنی، بیان کرد: موضوع جلوگیری از ازدواج در سنین پایین بسیار مهم است که امیدوارم هر چه سریع تر طرح مرتبط پیگیری و ارائه شود، البته به خاطر دارم مرحوم پدرم در همین بحث، ملاک را رشید بودن افراد می دانست، رشید بودن به معنای آنکه فرد به لحاظ عقلی اهل تمیز و تفکیک مسائل باشد، البته باید کَفی برای این کار گذاشت اما اصل همان است لذا باید برای ازدواج در سنین پایین فکری کرد.
آقای لاریجانی همچنین پیگیری "لایحه منع خشونت علیه زنان" را در فراکسیون زنان مجلس اقدام مناسبی دانست و گفت: در این خصوص با قوه قضاییه صحبت خواهم کرد.
رئیس قوه مقننه همچنین تشکیل کمیسیون زنان و خانواده را نیازمند طرح ندانست و توضیح داد: بهتر است اکنون که آیین‌نامه در دست اصلاح قرار دارد، پیشنهاد خود را به کمیسیون آیین‌نامه ارائه کنید؛ البته داشتن یک کمیسیون زنان و خانواده در کنار کمیسیون‌های دیگر خوب است، بنابراین پیشنهاد خود را مدون با کمیسیون آیین نامه در میان بگذارید، البته براساس این باید برخی از مواد دیگر تغییر کند اما در کل کار خوبی است.
آقای لاریجانی، افزود: مسأله آسیب‌های اجتماعی در مورد زنان بسیار مهم است به‌ویژه در حوزه زنان بی‌سرپرست، بدسرپرست و حاشیه نشینی‌ها باید توجه ویژه‌ای داشت و به نظر من این موارد را ویژه بررسی و پیشنهادها را حتما پیگیری خواهیم کرد.
این جلسه نخستین دیدار نمایندگان فراکسیون زنان مجلس پس از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه فراکسیون ها در اجلاسیه سوم مجلس شورای اسلامی به ریاست فریده اولادقباد و پروانه مافی با رئیس قوه مقننه بود.
همچنین جمعی از اعضای فراکسیون زنان مجلس در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کمیسیون‌ها، به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.

* ضرورت توان‌افزایی خانواده‌های آسیب دیده
فریده اولادقباد، رئیس فراکسیون زنان مجلس در ابتدای این دیدار با تبریک عید سعید غدیرخم و هفته دولت، گفت: از آنجا که حوزه زنان و خانواده مهم ترین دغدغه اعضای فراکسیون زنان مجلس است، اعضای فراکسیون متناسب با علاقه و انگیزه خود در کمیته‌های تخصصی با تاکید بر تقویت کارکرد خانواده، جایگاه زن در خانواده و حفظ کرامت انسانی زن، مسأله توان‌افزایی خانواده‌های آسیب دیده و در معرض آسیب را پیگیری می‌کنند.
وی با اشاره به پیگیری دغدغه‌ها و مطالبات عمومی زنان با تاکید بر مصوبات و بندها در برنامه ششم توسعه، افزود: قرار است در ایجاد شرایط سوادآموزی برای دختران بازمانده از تحصیل با دعوت از وزیر آموزش و پرورش، گزارشی را از وی در این خصوص دریافت کنیم تا برای کاهش آمار دختران بازمانده از تحصیل اقدامات لازم صورت بگیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه اجرای طرح نماد به منظور پیشگیری از رفتارهای پرخطر در دانش‌آموزان پیگیری می‌شود، افزود: افزایش فرصت‌های شغلی برای زنان در بازار کار توسط کمیته اقتصادی فراکسیون زنان پیگیری می‌شود، توانمندسازی زنان روستایی و عشایر از جمله محورهای این مهم به شمار می‌آید، ضمن آنکه به دنبال افزایش کارآفرینی برای دانشجویان دختر به دنبال افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم.
وی یکی از دغدغه‌های مهم کمیسیون زنان را ارتقای هدفمند کردن بیمه‌های فراگیر اجتماعی و چندلایحه با اولویت زنان سرپرست خانوار، زنان آسیب‌دیده و زنان روستایی معرفی کرد و گفت: سال گذشته حدود 230 میلیارد تومان برای بیمه زنان خانه‌دار در قانون بودجه سال 97 مصوب شد.
اولادقباد استفاده از زنان توانمند در30 درصد پست‌های مدیریتی مطابق قانون را الزامی دانست.

* مافی: 4000 نفر بدهکار مهریه در زندان به سر می برند
همچنین پروانه مافی، رئیس فراکسیون خانواده مجلس در این جلسه با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده از مجموع بررسی‌های قوه قضاییه کنار گذاشته شده بود اما در پی نشستی با آقای اژه‌ای این قانون دوباره در دست بررسی قرار گرفت، گفت: درخصوص ماده 22 مرتبط با بحث مهریه کارهای خوبی صورت گرفته و در بحث طلاق و ازدواج با وزارت ورزش و جوانان کارگروه‌های در این راستا تشکیل شده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: حل مسأله مهریه و زندانی‌های آن بسیار مهم است چراکه رئیس ستاد دیه گفته است سال گذشته 2500 نفر زندانی مهریه را آزاد کرده اما امسال 4000 نفر جای آن تعداد را گرفته اند، به همین دلیل در حال بررسی قانون 696 قانون مجازات اسلامی برای ارائه به مجلس در این خصوص هستیم چراکه تاکید دارد محکوم مالی نباید زندان برود و در مقابل مجازات‌های متعددی برای آنها مشخص می‌کنند و استدلال‌های فقی بسیاری نیز برای آن است.

* ساعی: اهمیت حمایت از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست برای فراکسیون زنان
زهرا ساعی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه فراکسیون زنان به اتفاق نظر خوبی رسیده است، گفت: در تلاش هستیم با اتحاد و همدلی مسائل زنان را در فراکسیون دنبال کنیم و در این میان حمایت از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

* حسینی: تاکید بر افزایش مشارکت سیاسی زنان
بنابراین گزارش فاطمه حسینی نماینده مردم تهران هم بر افزایش مشارکت سیاسی زنان تاکید کرد و از آقای لاریجانی خواست آنها را در پیگیری طرح افزایش حضور زنان در مجلس همراهی و کمک کند.

* ذوالقدر: ضرورت تصویب قانون جلویگری از ازدواج کودکان
همچنین سیده فاطمه ذوالقدر با قدردانی از آقای لاریجانی برای حمایت از لایحه حمایت از حقوق کودکان، گفت: باید برای اصلاح قانون سن ازدواج تلاش و ازدواج زیر 13سال ممنوع شود.
وی با انتقاد از عدم همکاری‌ها برای پیشبرد کار لایحه منع خشونت علیه زنان، افزود: با اینکه بسیاری از مفاد این لایحه حذف شده است اما باز هم برخی از دستگاه‌ها همراهی نمی‌کنند و اکنون به شورای فرهنگی قم ارجاع شده است.

* سعیدی: ضرورت حمایت اقتصادی زنان بدسرپرست
زهرا سعیدی، نماینده مردم مبارکه نیز بر حمایت اقتصادی از زنان بدسرپرست و بی سرپرست در این برهه نامناسب اقتصادی کشور تاکید کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در دهگلان
دستگیری قاتل فراری در کمتر از ۴۸ ساعت در دزفول
پرداخت ۵۸۰ میلیارد ریال وام ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل
راهپیمایی محکومیت اغتشاشات اخیر در آبادان و خرمشهر
عرضه ۲۱۴ هزار تن نهاده در بازارگاه با نرخ جدید
سیمای حقیقی قهرمان در کتاب قاسم
آنچه در مورد کالابرگ باید بدانید
تکمیل طرح‌های عشایری جنوب کرمان در دستور کار
کسب رتبه نخست مهاباد در مبادله مرسولات پستی در آذربایجانغربی
برگزاری جشنواره نخستین واژه با هدف ترویج فرهنگ مصرف آب
علوم پایه زنجان، «نخستین دانشگاه دوستدار آب» کشور شد
آماده سازی خزانه چمن ورزشگاه پارس شیراز تا دو ماه آینده
فعالیت صیادی و گردشگری دریایی در مازندران ممنوع
۱۲۰ محله مشهد، آماده واگذاری سرویس‌های پیشرفته فیبر نوری
درخشش سمنان در لیگ دسته یک بدمینتون
رشد چشمگیر تولید گوشت مرغ در استان بوشهر
جام جهانی اسکی پرش در اتریش؛ قهرمانی پرویس در جام فورهیلز
درگذشت استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده هنرمند پیشکسوت نگارگری
بدمینتون باز قمی در اردوی جدید تیم ملی
آغاز عملیات اجرایی احداث ابنیه و تاسیسات آبرسانی روستای بارنجگان شهرستان زیرکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
خروج آمریکا از ۶۶ سازمان بین‌المللی  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)
گلایه ساکنان مجتمع بام پونک از مشکلات این مجتمع  (۱ نظر)
۱۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند  (۱ نظر)