• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۹۸۴۴
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۵
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
عطش بورس تهران در جذب پول؛

حرکت نقدینگی های تازه نفس به سمت بورس

ارزش معاملات بورس امروز به ارقام جذابی رسید که حاکی از گسیل نقدینگی به تالار شیشه ای است.

حرکت نقدینگی های تازه نفس به سمت بورسبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛​ بورس تهران بعد از رشدهای پرشتاب سریالی در هفته های اخیر امروز با افت به کار خود پایان داد؛​ به این ترتیب دماسنج بورس تهران تحت تاثیر افت 2 هزار و 400 واحدی به سطح 155 هزار و 710 واحد عقب گرد داشت.

عطش بورس تهران در جذب پول های تازه نفس تمامی ندارد. از این رو امروز ارزش معاملات به ارقام جذابی رسید که حاکی از گسیل نقدینگی به تالار شیشه ای است. با وجود افت شاخص کل، نمادهای بورسی همچنان در ارقام جذابی برای سرمایه گذاری هستند. از سوی دیگر دقایقی پیش، وزیر صمت، در اطلاعیه ای از حذف سقف رقابتی در محصولات پتروشیمی خبر داد، موضوعی که پایان روزها انتظار سهامداران بورس و بورس کالا را به همراه دارد.

بورس تهران در یک هفته گذشته تا 16 درصدی بازدهی داشته است. کانال شکنی های مدوام به همراه ورود پول های تازه نفس به بورس از خصوصیات بارز این روزهای این بازار است.

با وجود ریزش شاخص کل، نکته متمایز کننده در روند امروز، رقم ارزش معاملات است. ارزش معاملات امروز بورس تهران در حالی از مرز هزار میلیارد تومان عبور کرد که رشد 26 درصدی نسبت به روز معاملاتی قبل را ثبت کرده است. رشد امروز ارزش معاملات که شاهد خوبی برای تدوام رشد نقدینگی بورس است، این امیدواری را قوت می بخشد که بازار همچنان ظرفیت رشد و تعمیق بیشتر را در خود دارد. میانگین ارزش معاملات هفته های قبل نیز در محدوده هزار میلیارد تومان است که بسیار رقم گیرایی برای این بازار به شمار می رود.

حجم معاملات امروز بورس تهران نیز رشد 46 درصدی داشت و به رقم 4 میلیارد و 738 میلیون سهم رسید. رقم حجم معاملات نیز در محدوده جذابی است. موضوعی که نشان می دهد اگرچه افت شاخص، نتیجه پایانی معاملات امروز است، اما درونمایه آن همچنان سرشار از خوشبینی برای سرمایه گذاری است.

روند صعودی نهفته در بازی منفی

اما افت امروز را تحت تاثیر چندعامل می توان بررسی کرد. با فرارسیدن روزهای پایانی شهریور، تسویه اعتباری نیمی از کارگزاری ها که سال مالی آن ها منتهی به شهریور ماه است ، انجام میگیرد. لذا آخرین روز فروش برای تسویه، دوشنبه یعنی فردا خواهد بود بنابراین افرادی که اعتباری خرید کرده باشند و الزام به تسویه دارند، عملا در روز جاری اقدام به فروش کردند.

از سوی دیگر بسیاری از نمادهای بزرگ و گوچک در هفته های اخیر رشد قیمتی بیش از 20 درصد را تجربه کرده اند و بصورت منطقی اصلاح قیمتی اتفاق چندان دور از انتظاری برای این سهم ها محسوب نمی شود.
اثر این موضوعات در روند معاملات باعث شد تا در ساعات پایانی تا حد قابل توجهی از فشار عرضه ها کاسته، و معاملاگران بار دیگر در سمت تقاضا حضور پررنگی داشته باشند.

از سوی دیگر اثر خوشبینی به تحولات بورس کالا را نمی توان نادیده گرفت. بازار سهام که هفته هاست با گوشه چشمی به معاملات بورس کالا رفتار می کند، اثر حذف سقف قیمتی کالاهای مهم فلزی و پالایشی ها را همچنان در خود دارد. با توجه به اینکه نیم بیشتر ارزش معاملات بورس تهران مختص به صنایع کالامحور است، این موضوع می تواند تداوم تشدید خرید در نمادهای بزرگ این گروه ها را در پی داشته باشد.

رویکرد مثبت حقیقی ها به بانک ها

در روند معاملات روز یکشنبه، حقیقی ها همچنین مالکیت بازار را بر عهده دارند. بر اساس آمارها، امروز 89میلیارد تومان سهام میان معامله گران بورسی جابه جا شد که از سمت حقوقی به حقیقی به ثبت رسید. حقیقی ها امروز بیشترین تقاضا را در نمادهای بانکی داشتند. بانک ملت همچنان رهبر رشد نمادهای این گروه است. تقاضای بالای سهامداران در این نماد منجر به صف نشینی در سمت تقاضا شد و "وبملت" با صف 6.5 میلیون سهمی به کار خود پایان داد. در این بین بیشترین خرید حقیقی ها در نماد شرکت بانک تجارت بود و بعد از آن بانک ملت با اقبال سهامداران خرد همراه شدند.

در آن سوی بازار بیشترین حمایت حقوقی ها از نمادهای صنعت فلزات بود. نمادهای فلزی که امروز تحت تاثیر عرضه های سنگین حقیقی ها بودند، در دقایق پایانی عرضه های خود را به تقاضا تبدیل کردند. در این بین بیشترین حمایت حقوقی ها از نماد "فولاد" بود که این گروه 163 میلیارد ریال خرید داشتند.

فرمان مهم وزیر به پتروشیمی ها

اما خبر مهمی که در دقایقی قبل منتشر شد و به طور حتم فردا اثر خود را بر بازار می گذارد، در خصوص ابلاغ رسمی آزادسازی سقف رقابت محصولات پتروشیمی است. محمد شریعتمداری، وزیر صنعت،معدن و تجارت در 4 بند فرمان آزادسازی سقف رقابت محصولات پتروشیمی را در بورس رسما صادر کرد.

بر این اساس، محدودیت در سقف رقابت محصولات برداشته می شود. همچنین قیمت پایه اولیه کماکان بر مبنای نرخ 4 هزار و 200 تومانی محاسبه و اعلام می شود. وزیر صمت همچنین اعلام کرده است شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از هر بار عرضه منجر به معامله قیمت پایه را بر اساس میانگین چهار هفته ای عرضه شد تعدیل و به بورس اعلام می شود. در بند آخر نیز آمده است شرکت های پتروشیمی مکلف به رعایت کف عرضه اعلام شده حداقل به میزان عرضه در بورس کالا مطابق عرضه سال گذشته هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، جمعه ۱۱ اردیبهشت
جایگزینی رادار‌ها و موشک‌های آمریکا دشوار و زمان بر است
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)