• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۰۰۸۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی

رویکرد دستگاه قضا حمایت از بنگاه های اقتصادی است

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: رویکرد اصلی قوه قضائیه حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و جلوگیری از تعطیلی آنهاست.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضاییه؛ علیرضا ساوری با تاکید بر اجرای دقیق وکامل احکام قانونی موثر در حوزه ­های اقتصادی از جمله احکام قانونی برنامه ششم توسعه کشور افزود: در شرایط فعلی اقتصادی کشور، اجرای احکام قانونی برنامه ششم توسعه کشور به ویژه بخش سوم قانون، درباره نظام پولی و بانکی و تامین منابع مالی موضوع مواد قانونی 10 تا 20 قانون، ضروری است.
مدیرکل پیشگیری­ های وضعی اجرای ماده 18 قانون برنامه ششم توسعه کشور را در پیشگیری از جرایم و تخلفات بانکی موثر دانست و گفت: در صورت استقرار سامانه های نظارتی برخط، علاوه بر فراهم شدن زمینه نظارت مستمر در نظام بانکی کشور، زمینه کشف خطاها و تخلف‌های احتمالی در نظام بانکی کشور قبل از وقوع آن ها فراهم خواهد شد که این مسئله موجب افزایش احتمال دستگیری افراد و منحرف کردن یا ناتوان ­سازی آنها از اجرای عملیات مجرمانه می شود و از خطا­ها و تخلفات احتمالی پیشگیری خواهدکرد.
ساوری تصریح ­کرد: رویکرد اصلی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پیشگیری از جرایم پولی و مالی و همچنین جلوگیری از تخلفات احتمالی آنها، متمرکز بر اجرای دقیق و کامل احکام قانونی موثر دراین حوزه بوده و تلاش می شود با هماهنگی و همکاری دستگاه های نظارتی برحسن اجرای وظایف و تکالیف قانونی نظارت عالیه انجام شود.
این مقام قضایی اظهارکرد: با آگاه سازی مسئولین در اجرای وظایف و تکالیف قانونی آنها و با توجیه، ارشاد، هشدار و انذار به مسئولین دستگاه ها، شاهد اجرای تکالیف قانونی و پیشگیری از جرایم و تخلفات در این حوزه خواهیم بود.
وی به نقش و سهم ستاد تحقق اقتصاد مقاومتی درقوه قضائیه به منظور پیشگیری از جرایم و تخلفات ­اقتصادی و رفع موانع و نارسایی ­های مرتبط با تولید در محیط­های کسب وکار اشاره ­کرد و گفت: دبیری این ستاد بر عهده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه است و در استان­ها اهداف و مقاصد موردنظر، توسط کمیته رفع موانع و نارسایی های تولید با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ها، معاون برنامه ریزی دادگستری استان، دادستان مرکز استان، نماینده اتاق بازرگانی صنعت، معدن و کشاورزی پیگیری می شود.
مدیرکل پیشگیری­ های وضعی افزود: رویکرد اصلی قوه قضائیه حمایت از بنگاه های اقتصادی و جلوگیری از تعطیلی آنها است و تلاش می شود با حمایت های قضایی نسبت به رفع موانع و نارسایی­های موجود در محیط­ های کسب وکار اقتصادی از تعطیلی احتمالی محیط های تولیدی، کارخانه­ ها و کارگاه­ ها پیشگیری شود.
ساوری به اصلاح قانون چک و مزایای قانون جدید اشاره کرد وگفت: برمبنای قانون جدید چک، صدوردسته چک بر اساس اهلیت افراد و توسط بانک مرکزی صادر می‌شود و افراد در هنگام دریافت چک امکان استعلام ازسوابق فرد صادرکننده چک را خواهند داشت و درصورت عدم موجودی درحساب صادرکننده چک نیازی به طی مراحل قبلی برای مراجعه به دستگاه قضایی نیست و روند رسیدگی‌های قضایی قبلی اصلاح و افراد در کوتاه­ ترین زمان ممکن به حق وحقوق خود خواهند رسید. این قانون پس از تصویب شورای نگهبان قابلیت اجرایی خواهد داشت.
مدیرکل پیشگیری های وضعی یکی از مشکلات اصلی فضاهای کسب و کار اقتصادی را در وابستگی شدید آنها به نظام بانکی دانست و عبور از سرمایه­ گذاری تحت حاکمیت بانک ها و جایگزین رویکرد تعاونی محور را از ضرورت های ملی و اجتناب ناپذیر ذکرکرد.
ساوری، مردمی ­شدن و گسترش سهم بخش خصوصی وتعاونی دراقتصاد، با هدف افزایش بهره ­وری و ارتقاء سطح ­کیفی خدمات را ضروری دانست و افزود: درمواد 21 تا آخر ماده 25 قانون برنامه ششم توسعه کشور نیز به این موضوع توجه شده که باید توسط مسئولین ذیربط با دستگاه‌ها، تلاش موثری برای اجرای آنها انجام شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۷ دی ۱۴۰۴
ابلاغ دستورالعمل اعتبار بخشودگی جرایم در صورت انصراف از اعتراض در مراحل دادرسی
احضار سرمربی پیکان به کمیته انضباطی فدراسیون والیبال
آمادگی احزاب برای حضور در انتخابات شوراها
معیشت مردم دغدغه هر روز دولت است
دشمنان ما نه قابل اعتمادند و نه قابل پیش‌بینی
لزوم بهره گیری از سلاح برنده «دعا» در مقابل دشمن
احزاب بر تفکیک اعتراض از اغتشاش تأکید دارند
تعهد اشتغال در خراسان رضوی ۴۵ درصد تحقق یافت
تحقق ۹۳ درصد از درآمد‌های پیش‌ بینی‌شده مالیاتی در خراسان رضوی
کیفیت هوای چند شهر صنعتی در وضعیت قرمز و ناسالم
جلسه بازاریان و اصناف با رئیس قوه قضائیه
برگزاری اجلاسیه کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره جامعه المصطفی العالمیه
جلوگیری از تمرین ۳ بازیکن استقلال
دیدار با خانواده شهید قربان مشائی در مشهد
بحران نهاده‌ها تولید دام و طیور را تهدید می‌کند
تغییر قیمت کالاهای اساسی
هنرنمایی گروه آینه در ابرکوه
باران و برف هفته آینده میهمان فارسی هاست
پیگیری مشکلات خوزستان در بر خط مقدم ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
باد و برف در راه همدان
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
«چوپان ها»، «افسانه اوچی» و «ارزش خانواده»، آماده پخش از قاب تلویزیون
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)