• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۶۱۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
ژرفای خبر:

داووس صحرا یا ابتکار عمل سرمایه‌گذاری آینده در عربستان چیست؟

کنفرانس سه روزه داووس صحرا از 23 اکتبر در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، اما این نشست، به شدت تحت تاثیر قتل جمال خاشقچی، نویسنده سعودی روزنامه واشنگتن پست بود.

پژوهش خبری صدا وسیما : عربستان سعودی قصد داشت مجمعی اقتصادی با الگوی مجمع اقتصادی تجار و سرمایه‌گذاران داووس برگزار کند و حتی نام آن را هم داووس صحرا (Davos in the desert)گذاشت.

سایه خاشقچی بر داووس صحرا
کنفرانس سه روزه داووس صحرا از 23 اکتبر در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، اما این نشست، به شدت تحت تاثیر قتل جمال خاشقچی، نویسنده سعودی روزنامه واشنگتن پست بود. با توجه به قابل قبول نبودن توضیحات مقامات عربستان درباره قتل خاشقچی، بسیاری از مدعوین از شرکت در این کنفرانس خودداری کردند. تعابیری چون توفان در صحرا برای توصیف تاثیرات قتل خاشقچی بر نشست سرمایه گذاری استفاده شده است.

سابقه داووس صحرا
کنفرانس سرمایه گذاری عربستان که به داووس صحرا شهرت یافته است، برای اولین بار در اکتبر سال 2017 برگزار شد. هدف عربستان از برگزاری سالانه این نشست، جذب سرمایه گذاران و شرکت های بزرگ خارجی است. در سال گذشته 3800 نفر از 90 کشور جهان در این کنفرانس شرکت کردند. مجمع جهانی اقتصاد داووس به این نامگذاری اعتراض کرده و اعلام کرد که این ابتکار هیچ ارتباطی با داووس ندارد. مجمع جهانی اقتصاد با هدف توسعه اقتصاد جهان از سال 1971 تاکنون هر ساله در داووس سوئیس برگزار می شود.

اهمیت داووس صحرا برای عربستان
داووس صحرا از نظر مقامات عربستان برای پیشبرد پروژه بزرگ 2030 از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هدف 2030، کاهش اتکای عربستان به اقتصاد نفتی است و بر این اساس به دنبال جذب سرمایه های کلان و دانش تکنولوژیک است. نهاد ناظر بر سرمایه گذاری عمومی در عربستان پیش بینی کرده بود که تا سال 2020، چهارصد میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب خواهد شد.

حواشی اجلاس
ـ سونامی انصراف سرمایه گذاران بزرگ از شرکت در داووس صحرا: صندلی های خالی در افتتاحیه نشست داووس صحرا توجه بسیاری از محافل رسانه ای جهان را به خود جلب کرد. به جز مقامات و نمایندگان رسانه های آمریکایی، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول هم در این نشست شرکت نکردند. بسیاری از مسئولان اقتصادی کشورهای دیگر از جمله کریستیان سوینگ، رئیس دویچه بانک آلمان و دیرک هوکه، رئیس بخش نظامی شرکت ایرباس این نشست را تحریم کردند. «گوگل»، «جی پی مورگان»، «ویاکم»، «اوبرتکنولوژی» متعلق به یک آمریکایی ایرانی تبار، «آ او ال»، «فورد»، «بلک استون»، شرکت فضایی «بلک راک» و شرکت مالی «سوئیس کردیت» از جمله شرکت هایی هستند که در واکنش به قتل خاشقچی از شرکت در این کنفرانس استعفا دادند. شرکت زیمنس، یکی از سرمایه گذاران بزرگ در عربستان هم از شرکت در این نشست خودداری کرد. لیام فاکس، وزیر تجارت جهانی انگلیس و استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا نیز در اقدامی نمایشی و به اصطلاح به منظور مجازات عربستان در این نشست شرکت نکردند.

ـ تعلیق برخی فعالیت های سرمایه گذاری: «ریچارد برنسون»، رئیس هلدینگ ویرجینیا که مدیریت دو پروژه گردشگری در حاشیه درباره سرخ در عربستان را برعهده دارد، اعلام کرد تا از بین رفتن ابهامات درباره قتل روزنامه نگار عربستانی، فعالیت خود در عربستان را متوقف خواهد کرد. ارنست مونیز، وزیر سابق انرژی آمریکا که در حال حاضر یکی از مشاوران ارشد پروژه ابرشهر عربستان بود، نیز اعلام کرد تا زمان مشخص شدن نتایج تحقیقات در مورد مرگ خاشقچی با عربستان همکاری نخواهد کرد.


ـ هک وب سایت کنفرانس سرمایه گذاری عربستان: در روز اول آبان برابر با 23 اکتبر، هکرها با حمله به وب سایت رسمی کنفرانس سرمایه گذاری عربستان، این پایگاه اینترنتی را از دسترس کاربران خارج کرده و از شرکت هایی که قصد داشتند در این رویداد شرکت کنند خواستند با هدف اعتراض به فعالیت های غیرانسانی و غیراخلاقی رژیم عربستان علیه شهروندان این کشور، کنفرانس داووس صحرا را تحریم کرده و اخبار مرتبط با آن را هم دنبال نکنند. بعد از هک این وب سایت، تصویری از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و جمال خاشقجی دیده می شد.


ـ شرط فاکس نیوز برای شرکت در داووس صحرا: بعد از اعلام رسمی قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در ترکیه، شبکه فاکس نیوز مصاحبه بدون محدودیت با محمد بن سلمان را به عنوان شرط حضور در نشست داووس اعلام کرد.

پژوهش خبری // تهمینه بختیاری

منابع در آرشیو پژوهش خبری در دسترس است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گره‌هایی که در دیدار‌های رو در رو باز می‌شود
موفقیت دانش‌ آموزان خراسان رضوی در جشنواره علمی و پژوهشی کشور
زنگ خطر سلامتی در بین کودکان و نوجوانان با شیوع چاقی
معرفی برترین‌های پاراتکواندو ایران
رونمایی اولیه از «ماینو بانک»؛ نخستین نئوبانک تخصصی صنایع معدنی کشور در کرمان
آشنایی با شیوه‌های مقابله با جنگ رسانه‌ای در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
۶۶۹ حلقه چاه غیرمجاز از مدار خارج شد
افتتاح ساختمان و راه اندازی اورژانس اجتماعی در دیشموک
تشکیل کمیته بازرسی هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در چهارمحال و بختیاری
آغاز پروژه مشترک منابع طبیعی دربم
جوی آرام و ابرناکی در لرستان
نشست بصیرتی - تبیینی در دانشگاه ازاد اسلامی واحد لاهیجان
افتتاح ۶۹ طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان کیار چهارمحال و بختیاری
در بودجه، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای باید محور باشد
برگزاری مسابقات فوتبال رایانه‌ای در گرمسار
بارش رحمت الهی، نویدبخش روز‌های پربرکت برای گلستان
میرحسینی: لایحه اصلاح قانون امور حسبی در حال پیگیری است
بهره برداری از درمانگاه مهر شفا لالی
تشکیل ۱۱۰قرارگاه جهادی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی راهکاری برای مهار سیلابها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا
برگزاری مسابقات والیبال جام جوان در بیارجمند
آموزش بهداشتی حجاج مهریزی با محوریت پیشگیری از بیماری‌های واگیر
ورودی‌های شهر یزد ساماندهی می‌شود
الکترونیکی شدن ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
هشدار چین به آمریکا درباره ایران
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی از فردا
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
ثبت نام شورا‌های روستا‌ها تا ۳۰ بهمن
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)