• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۱۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گفتگوی ویژه :

رابطه میان توسعه پزشکی و شاخص سلامت

قائم مقام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران دومین کشور توسعه یافته جهان در 25 سال اخیر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حریرچی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: در 25 سال منتهی به 2015 ایران از لحاظ سرعت رشد و توسعه انسانی؛ دومین کشور جهان بعد از کره جنوبی محسوب می شود.
او ادامه داد: قبل از دهه 50 و اوایل دهه 50 امید به زندگی مردم حدود 50 سال بوده است اما حالا این رقم برای خانم ها 79.4 سال و آقایان 75.5 سال ثبت شده است؛ به عبارتی بیش از یک ربع قرن در 40 سال امید به زندگی برای مردم ایران حاصل شده است.
حریرچی گفت: در سال های 50 الی 55 از هر هزار تولد حدود 174 نوزاد تا پنج سالگی فوت می کردند یعنی از هر پنج فرزند یکی فوت می شد و سالانه حدود 30 هزار کودک به دلیل اسهال فوت می کردند که این رقم در حال حاضر به 15 کودک در سال رسیده است. روی هم رفته در مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیردار و غیر واگیردار و همین طور تصادفات در سال های اخیر کاهش شاخص داشته ایم.
او در تعریف عوامل مؤثر بر سلامت افزود: میزان تحصیلات، آب بهداشتی، وجود یخچال در منازل، برق، تلویزیون، آموزش های مؤثر، سواد و وجود کانال های فاضلاب را می توان عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر سلامت عنوان کرد و اینها مواردی هستند که باید در آن به رشد لازم برسیم.
حریرچی گفت: گرچه در اوایل انقلاب جمعیت ایران 35 میلیون نفر بود و حال به 80 میلیون نفر رسیده اما زمانی تعداد متخصصان پزشکی در کشور 5700 نفر بود که 68 درصد آن در تهران متمرکز بود و حالا 39 هزار و هشتصد پزشک فعال داریم که در کشور حضور دارند. سال 56 حدود 7 هزار پرستار در بیمارستان های دولتی داشتیم و حالا این رقم به 72 هزار رسیده، آن سال ها حدود 56 هزار تخت داشتیم و حالا 129 هزار و ششصد تخت داریم. برخی از این ارقام با افزایش 10 برابری همره بوده و برخی دو برابری را ثبت کرده است.
حریرچی در خصوص عدم رعایت بهداشت و تغذیه مردم گفت: حدود 60 درصد مردم ما یا چاق هستند یا در معرض چاقی قرار دارند؛ استفاده از نمک، سیگار، چربی جات و نان ها از علل مؤثر بر این موضوع محسوب می شوند.
او افزود: ما با هزینه حدود پنج دلار توانسته ایم کزاز و دیفتری را درمان کنیم، این در حالیست که هزینه یک شب در آی سی یو در کشورهای دیگر حدود هزار دلار هزینه دارد، ما با تغییر سبک زندگی، توجه به بهداشت، ارتقاء سطح زندگی و ایجاد زیرساخت های اساسی بهداشت توانسته ایم در بهداشت و رشد و توسعه سلامت در کشور گام های مؤثری برداریم.
ایزدی استاد دانشگاه در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: تا سال 1995 در کشور چندان تولید علم صورت نگرفته اما از آن سال به بعد تولید علم و زیرساخت توسعه نظام پزشکی و بهداشتی رشد قابل توجهی داشته است.
­امروز یکی از افتخارات ما وجود هزار شرکت دانش بنیان در حوزه علوم پزشکی در کشور است این یعنی حداقل وجود هزار محصول دانش بنیان در کشور وجود دارد. هزینه کردن در حوزه پزشکی کشور به نوعی پس انداز محسوب می شود.
حریرچی در استودیو گفت: در ارزیابی های انجام شده تا سال 92، وزارت بهداشت رتبه 35 تا 38 در جلب رضایتمندی را به خود اختصاص داده بود اما در پنج سال اخیر در همه ارزیابی ها وزارت بهداشت رتبه اول را کسب کرده است. البته هنوز ایراداتی در نحوه توزیع متخصص در کشور وجود دارد زیرا حدود 40 درصد متخصصین ما در تهران هستند. این یعنی در هدف سوم نظام سلامت که همان کسب رضایتمندی مردم است به جایگاه مد نظرمان نرسیده ایم.
او با بیان اینکه ایران در حوزه تولید علم در میان 192 کشور جهان رتبه 15 است افزود: در سال 2017 ایران برترین کشور تولید کننده علم در میان کشورهای اسلامی بوده است، این در حالیست که تنها 1.2 جمعیت کل دنیا را داریم اما 2.9 علم دنیا را تولید می کنیم.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در سوی دیگر استودیو به کمبود پرستار در بیمارستان های دولتی اشاره کرد و افزود: هر قدر تلاش کردیم موفق نشدیم این مشکل را حل کنیم زیرا هنوز نتوانسته ایم مجوز استخدامی برای پرستاران فراهم کنیم.
او ادامه داد: به قدر کافی نیرو تربیت کرده ایم اما به دلیل کمبود منابع مالی، اقدامی برای سامان بخشیدن به اوضاع پرستاران صورت نداده ایم، البته کمبود منابع مالی مشکل همیشگی ماست. برای استخدام 20 هزار پرستار حدود چند هزار میلیارد بودجه لازم است و این رقم در اختیار مجلس نیست.
شهریاری گفت: اینکه می گویند بودجه طرح تحول سلامت برای گروه های پزشکی ارائه شده، واقعیت ندارد. فقط 12 درصد این بودجه به پرستاران و پیراپزشکان و پزشکان اختصاص یافته، ما باید نخبگان کشور را به معنای واقعی حمایت کنیم، باید جلو وارداتی که مشابه داخلی دارند گرفته شود تا این گونه از تولید کنندگان و نخبگان داخلی حمایت شود.
حریرچی از ادامه یافتن طرح تحول سلامت در سال آینده خبر داد و افزود: تثبیت دستاوردهای طرح تحول سلامت، اصلاح مستمر این طرح و افزایش خدمات رسانی به مردم از اولویت های وزارت بهداشت خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت رعایت ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما
تداوم پیروزی‌ها و صدرنشینی نساجی در لیگ یک فوتبال
بررسی نحوه توزیع اعتبارات طرح‌های مسئولیت‌های اجتماعی در قم
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
زلزله جیرنده را لرزاند
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
تخصیص ۱۲۷ میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون در چهارمحال وبختیاری
خاک‌خواه در جودو از کسب نشان بازماند
برگزاری نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
مداح اهل بیت یاری رسان بیماران نیازمند به پیوند عضو
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پیروزی قاطع ملی‌پوشان تنیس روی میز ایران برابر قطر
برگزاری همایش «نه به تصادف، دنیایی ایمن‌تر بسازیم» در کنگاور
آراد مهدی‌زاده فینالیست ماده ۱۰۰ متر قورباغه شد
محرومیت مشوقین باشگاه پرسپولیس در کمیته انضباطی
آغاز اجرای طرح رایگان دوگانه سوز شدن خودرو‌های شخصی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
برداشت انار از غرب استان سمنان
مطالبات مردمی ۱۷ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)