پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه؛ رئیس جمهور سودان ریاست حزب حاکم این کشور را به معاونش سپرد.
حزب حاکم سودان پنجشنبه اعلام کرد عمر البشیر رئیس جمهور سودان رهبری حزب حاکم این کشور را به معاون تازه منصوبش سپرد. در چند هفته گذشته اعتراضات علیه حاکمیت بشیر ادامه داشته است. اعتراضات و درگیری های مرگبار موجب شد بشیر هفته گذشته به مدت یک سال وضعیت اضطراری اعلام تا اعتراضات را آرام کند.
حزب کنگره مردمی (حزب حاکم سودان) پنجشنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد: "عمر البشیر اختیارات خود را به عنوان رئیس این حزب به احمد هارون منتقل کرده است. هارون رئیس موقت این حزب خواهد بود تا زمانی که این حزب در انتخابات عمومی آینده رئیس بعدی خود را انتخاب کند."
البشیر هفته گذشته و در بخشی از تغییرات مقامات عالی رتبه دولتش برای مقابله با اعتراضات جاری، هارون را معاون خود معرفی کرد. دادگاه بین المللی جنایی لاهه، هارون را به ارتکاب جنایات جنگی در درگیری های دارفور متهم کرده است. خود البشیر نیز در دادگاه بین المللی جنایی لاهه به نسل کشی و جنایات جنگی در دارفور متهم است. وی این اتهامات را رد می کند.
دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری سودان در 2020 برگزار می شود. اعتراضات در سودان از دسامبر آغاز شده است و معترضان دولت این کشور را به سوء مدیریت اقتصادی متهم کرده اند و کناره گیری البشیر از قدرت را خواستارند. در پی ناکام بودن سرکوب اعتراضات، وی هفته گذشته به مدت یکسال وضعیت اضطراری در سودان اعلام کرد.
وی همچنین فرمانداران فدرال و استانی را برکنار و شانزده افسر ارتش و دو نیروی اطلاعاتی و امنیتی را به عنوان فرمانداران هجده استان این کشور منصوب کرده است. وی همچنین دادگاه های ویژه اضطراری برای تحقیق درباره موارد نقض وضعیت اضطراری ایجاد کرده است. پنجشنبه دادگاه های اضطراری هشت معترض را به اتهام شرکت در راهپیمایی های غیر قانونی به زندان محکوم کردند.
مقامات سودان گفتند تا کنون در درگیری های مرتبط با اعتراضات این کشور سی و یک نفر کشته شده اند. البته دیده بان حقوق بشر این تعداد را پنجاه و یک نفر اعلام کرده است. اعتراضات ابتدا علیه تصمیم دولت برای سه برابر کردن قیمت نان آغاز شد اما به تدریج به اعتراضات علیه حاکمیت البشیر تبدیل شد.