• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۴۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
در کارگاه آموزشی شیوه‌های نوین موزه داری

توسعه موزه‌ها محصول توسعه جامعه است

مدیرکل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی کشور توسعه موزه‌ها را محصول توسعه جامعه عنوان کرد

توسعه موزه‌ها محصول توسعه جامعه استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی؛ «کارگاه دو روزه آموزشی شیوه‌های نوین موزه داری شمال غرب کشور» همزمان با روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی با حضور «محمدرضا کارگر» مدیرکل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی کشور آغاز شد.
وی در آغاز این کارگاه ضمن تشکر از مدیرکل میراث فرهنگی استان در میزبانی این رویداد، گفت: برگزاری این دوره‌ها برای ارتقا دانش فعالان بخش خصوصی و دولتی شاغل در موزه‌ها ضروری است، چراکه ارتقا سطح کیفی فعالین این حوزه رضایت مخاطبان و غنای محتوایی موزه‌ها را در پی خواهد داشت.
وی در ادامه به وضعیت امروز موزه و موزه‌داری در کشور اشاره کرد و گفت: با مرور ۳۰۰ سال تاریخ موزه‌داری جهان شاهد یک وضعیت مطلوب در عرصه موزه داری هستیم. موزه از مهمترین ارکان فرهنگی جامعه و معیار توسعه است. در واقع موزه هم محصول و هم عامل توسعه آن است.
کارگر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین حوزه‌های معرفی داشته‌های فرهنگی، تاریخی ما موزه‌ها هستند، خوشبختانه شاهد رشد احداث موزه‌ها در کشور هستیم به گونه‌ای که از ۴۰۰ موزه در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۶۷۰ موزه رسیده‌ایم که رشد قابل ملاحظه‌ای است.
وی افزود: تک تک افراد جامعه باید در امور موزه‌ها نقش داشته باشند چراکه موزه‌ها زمانی به عنوان نهاد اجتماعی نقش را ایفا می‌کنند که تمام مردم در این موضوع مشارکت داشته باشند.
کارگر با بیان اینکه امروزه موزه‌ها خودجوش و براساس نیاز اجتماعی شکل می‌گیرند، گفت: در بسیاری از روستا‌ها افراد آثار تاریخی خانوادگی خود را به صورت خودجوش در یک موزه جمع می‌کنند که تبدیل به کانونی برای هم اندیشی می‌شود. در نهایت با توجه نسبت به این اتفاق، به آن‌ها مجوز می‌دهیم. امروز جامعه ایرانی به این نیاز رسیده که در حفظ هویت خود بدون نیاز جدی به حمایت دولت بکوشد و این حفظ هویت در قالب راه‌اندازی موزه شکل می‌گیرد.
وی افزود: پا به عرصه‌ای گذاشته ایم که رشد موزه‌ها نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست. در موزه‌های خصوصی شاهد ۱۲۰ درصد رشد هستیم بطوریکه مدیران میراث فرهنگی استان‌ها به طور مستمر بر تقاضا مکرر بخش خصوصی و مجموعه‌دار‌ها برای راه‌اندازی موزه‌ها تاکید دارند.
کارگر در ادامه با تاکید بر اینکه حفظ و معرفی هویت عاملی برای راه‌اندازی موزه است، ادامه داد: جامعه می‌بایست هویت خود را حفظ کند. این آغاز یک حرکت عمومی برای راه‌اندازی موزه‌ها است. خرسندیم که جامعه ما در مقابل این تهدید فراموشی، مسیر درستی را انتخاب کرده، چراکه موزه پاسخی به نیاز به جاودانگی است.
مدیرکل موزه‌های کشور ادامه داد: اداره کل موزه‌ها و معاونت میراث فرهنگی، تلاش می‌کنند تا به جایگاهی در عرصه موزه‌داری برسیم که در مقایسه با تاریخِ خود، در سایر کشور‌ها کارنامه قابل قبولی داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم افتتاح هزارمین موزه را جشن بگیریم.
کارگر در ادامه سخنان خود به اهمیت و لزوم کارگاه‌های آموزشی موزه داری اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی موزه داری سبب تبادل تجربیات، اطلاعات و همچنین گفتمان فرهنگی و پویایی موزه‌ها می‌شود.
وی گفت: از آنجایی که جامعه نیاز به رشد و توسعه دارد، بنابراین یکی از اتفاقات مهمی که در حوزه موزه داری باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع اجتماعی شدن موزه‌ها است.
کارگر با بیان اینکه موزه‌ها مکان‌های محرک توسعه فرهنگی به شمار می‌روند ادامه داد: اگر موزه‌ها موجب توسعه فرهنگی در جامعه شوند به رسالت موزه داری خود عمل کرده اند؛ در غیراین صورت بسیاری از ظرفیت‌های خود را برای پیشبرد اهداف جامعه از دست می‌دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با وزیر راه و شهرسازی
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از خانه سالمندان حضرت یوسف ارومیه
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با ارامنه شهرستان ارومیه
همزیستی ادیان، سرمایه‌ای راهبردی برای توسعه آذربایجان‌غربی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)