• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۳۰۷۲۹
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۶
اقتصادی » آب و انرژی
در بورس انرژی

ابلاغ شیوه‎نامه نحوه عرضه نفت‎خام

وزیر نفت مستند به تکلیف مندرج در بند (و) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۸، شیوه‌نامه نحوه عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی را ابلاغ کرد

ابلاغ شیوه‎نامه نحوه عرضه نفت‎خامبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ​ در متن این شیوه‌نامه که بیژن زنگنه آن را ابلاغ کرده، آمده شرکت ملی نفت ایران مکلف است به‌طور منظم و مستمر، ماهانه حداقل ۲ میلیون بشکه نفت خام سبک، ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین و ۲ میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی، در سقف بند (ب) تبصره (۱) قانون بودجه ۱۳۹۸، با رعایت این شیوه‌نامه در رینگ صادراتی بورس انرژی ایران عرضه کند.
همچنین قیمت پایه در هر عرضه نفت که توسط شرکت ملی نفت ایران تعیین خواهد شد، برابر با میانگین قیمت برنت (BWave) روزانه در ۱۰ روز کاری بین‌المللی پیاپی منتهی به دو روز پیش از اطلاعیه عرضه با کسر اختلاف (دلتا) مندرج در OSP ماه متناظر با تاریخ اطلاعیه عرضه، برای بازار مدیترانه خواهد بود. قیمت پایه در هر عرضه میعانات گازی که شرکت ملی نفت ایران آن را تعیین خواهد کرد برابر با ۹۵ درصد میانگین قیمت نفت خام دوبی (ماه نخست) روزانه در ۱۰ روزکاری بین‌المللی پیاپی منتهی به دو روز پیش از اطلاعیه عرضه خواهد بود. قیمت پایه اعلامی مبنای رقابت متقاضیان خواهد بود.
در ادامه این شیوه نامه تاکید شده: قیمت پایه در هر عرضه به دلار آمریکا اعلان وکف قیمت موثر قابل قبول برای فروش در هر عرضه، توسط شخص مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تعیین خواهد شد.
دیگر شرایط فروش نفت خام ومیعانات گازی در بورس انرژی نیز به این شرح است:
-زمان بارگیری محموله، حداکثر ۹۰ روز پس از تاریخ عرضه خواهد بود و خریدار باید طی این بازه زمانی بر اساس فرآیند اعلامی در اطلاعیه عرضه اقدام به بارگیری کند.
-متقاضیان خرید باید پیش از انجام معامله در روز عرضه، نسبت به واریز ۶ درصد ارزش سفارش (بر مبنای قیمت پایه اعلامی در اطلاعیه عرضه) به عنوان پیش‌پرداخت به صورت ارزی یا ریالی به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و یا خارج از بورس با تامین اعتبار از سوی خریدار برای واریز به حساب‌های معرفی شده از سوی شرکت ملی نفت ایران از طریق همه روش‌های ممکن از جمله سازکار‌های ارزی موجود و منوط به تائید شرکت ملی نفت ایران اقدام کنند.
-مبنای تسعیر ارز، میانگین نرخ اسکناس در سنا برای دو روز کاری پیش از روز عرضه است.
-از نظر صلاحیت متقاضیان خرید، صرف توانایی تادیه پیش پرداخت طبق بند ۴، کفایت می‌کند.
-برای تسویه باقی وجه معامله، صورت‌حساب موقت پیش از بارگیری به‌صورت ارزی یا ریالی به میزان ۱۰۰ درصد ارزش محموله صادر می‌شود که خریدار باید نقدی یا اعتباری نسبت به تسویه آن از طریق واریز به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و یا خارج از بورس با تامین اعتبار برای واریز به حساب‌های معرفی شده از سوی شرکت ملی نفت ایران از طریق همه روش‌های ممکن از جمله سازکار‌های ارزی موجود و منوط به تائید شرکت ملی نفت ایران اقدام کند. مبنای تسعیر ارز، نرخ اسکناس در سنا برای دو روز کاری پیش از صدور صورت حساب موقت است.
- برای محاسبه ارزش محموله به‌منظور صدور صورت حساب موقت، اختلاف محاسبه‌شده در بند ۱۰ برای نفت‌خام از میانگین ۱۰ قیمت برنت (BWave) روزانه پیاپی و برای میعانات گازی از میانگین ۱۰ قیمت نفت خام دوبی روزانه پیاپی منتهی به یک روز پیش از صدور صورتحساب موقت کسر می‌شود. خریدار مکلف است افزون بر پیش پرداخت موضوع بند ۴، در تسویه نقدی نسبت به واریز مبلغ صورت‌حساب موقت و در حالت اعتباری ارائه تضامین توافق شده به میزان صدوده درصد صورت حساب موقت، حداکثر تا یک روز پیش از نخستین روز دوره بارگیری، اقدام کند وحداکثر یک هفته پس از بارگیری، صورت‌حساب نهایی صادرخواهد شد.
همچنین در این شیوه نامه آمده است حداقل حجم بارگیری برای حمل دریایی ۳۵ هزار بشکه و برای حمل زمینی هزار بشکه است. خریداران می‌توانند با تجمیع قرارداد‌های خرید، نسبت به برداشت محموله‌های بزرگ‌تر اقدام نمایند. محل و شیوه تحویل محموله‌ها براساس موجودی شرکت ملی نفت ایران در اطلاعیه عرضه تعیین می‌شود. فروش محموله‌ها به صورت مقصد آزاد (به جز سرزمین اشغالی فلسطین) خواهد بود. خرید توسط هر کد معاملاتی، فاقد محدودیت است. پرداخت همه کارمزد‌ها و هزینه‌های معاملاتی بورس به‌عهده خریدار است. در حالت تسویه حساب به صورت ریالی، با توجه به نرخ تسعیر در نظر گرفته شده (اسکناس در سنا)، خریدار معاف از پیمان‌سپاری ارزی ارزش محموله صادراتی است. همه معاملات موضوع این شیوه‌نامه تنها باید از طریق بورس انرژی انجام شود وبالاخره اینکه شرکت ملی نفت ایران مکلف است در پایان هر فصل، گزارش عملکرد این شیوه‌نامه را به وزارت نفت ارسال کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
خبرهای گوناگون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
هشدار چین درباره پیامد ویرانگر بسته بودن تنگه هرمز بر اقتصاد جهان
بازتاب تأکید رهبر انقلاب بر «منزلت معلم» و «امنیت کارگر» در فضای مجازی
لرستان روی خط حماسه در ایستگاه شصت‌ودوم سنگر خیابان
پویش کاشت نهال به یاد شهدای جنگ تحمیلی سوم
میدان داری مردم به روز ملی خلیج فارس رسید
آتش‌بس کجاست؟
سرلشکر رضایی: هگست ارتش آمریکا را گرفتار کرده است
خبر‌هایی از سفر مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی به سمنان
حمایت کارگر،آینده ای پر گهر
بررسی مشکلات طرح های حوزه راه کهگیلویه و بویراحمد
پیشرفت روند ساخت ملی مسکن در استان
پیچش عطر رضوی در شهرهای باشت و دوگنبدان
گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای استان
شصت و دومین شب میثاق مردم جنوب غرب خوزستان با امام شهید
جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز در تپه تاریخی چیا موره لرستان
همدلی معلمان لنده ای برای آموزش دانش آموزان
۱۱ اردیبهشت روزی به نام کار و کارگر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
هزینه یک میلیارد یورویی جنگ برای فرانسه
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)