• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۱۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۳
بین الملل » سیاسی
انتقاد کرملين از سياست تحريم و باج خواهي کاخ سفيد

هشدار لاوروف به پيامدهاي بحران آفريني آمريکا در منطقه

وزیر امور خارجه روسیه از کشورهای حوزه خلیج فارس خواست از ديپلماسي و گفتگو حمایت کنند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلویزیون روسیا الیوم, وزیر امور خارجه روسیه از کشورهای حوزه خلیج فارس خواست از گفتگو حمایت کنند تا از بروز سناریوهایی که ممکن است برای اجرا شدن آنها از قدرت نظامی استفاده شود, جلوگیری شود زیرا استفاده از زور می تواند بحران دیگری در منطقه ایجاد کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
سرگئی لاوروف در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای اماراتی خود در مسکو گفت: دوستان در آمریکا از مذاکره بدون پیش شرط با ایران می گویند اما هشتاد درصد کالاها و تولیدات ایران را تحریم کردند و بر همگان فشار وارد می کنند تا این تحریم ها اجرایی شود در نتیجه باید پرسید اینکه می گویند مذاکره بدون پیش شرط یعنی چه؟
وی در ابتدای این کنفرانس مطبوعاتی گفت: برای تداوم تقویت همکاری ها توافق کردیم. این همکاری های بر اساس معاهده ای که ژوئن 2018 میان روسای دو کشور به امضاء رسید, ادامه خواهد یافت. همچنین درباره چشم انداز اجرایی شدن طرح های مختلف دو کشور و محافظت از سطح تبادلات تجاری که روند رو به رشد دارد, به تفاهم رسیدیم. در بعد همکاری های فنی, اقتصادی و تجاری منتظر نشست کمیته وزارتی دو کشور هستیم. گسترش روابط فرهنگی و انسانی و تبادلات گردشگری از مواردی است که به همکاری های دو کشور کمک می کند.
وی افزود: درباره روابط منطقه ای و جهانی, تهدیدات تروریستی و قاچاق سلاح تبادل نظر کردیم و معتقدیم همکاری در این زمینه ها بسیار مناسب خواهد بود. همه کشورها در منطقه باید برای حل مشکلات کمک کنند زیرا این حمایت ها به سود خودشان است. بررسی اوضاع لیبی و سوریه و بررسی مفصل قضیه فلسطین از دیگر مباحث ما بود. معتقدیم حل قضیه فلسطین باید بر اساس قطعنامه شورای امنیت و قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین مطابق با ابتکار صلح عربی باشد.
وزیر خارجه روسیه ادامه داد: درباره اوضاع خلیج فارس هم گفتگو کردیم. خواسته ما کاهش تنش در این منطقه است. باید دستور کار مشترکی داشته باشیم تا به دور از تناقضات در پی حل مشکل بر آییم و حتی اگر تناقضی هم وجود دارد, آن را با گفتگو حل کنیم.
سرگئی لاوروف گفت: مبحث دیگر ما طرح روسیه برای ایجاد امنیت مشترک منطقه خلیج فارس و ایران با مشارکت کشورهای همسایه, اعضای اتحادیه عرب, کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اعضای دائم شورای امنیت بود. در این زمینه سخن ما این بود که این موضوع باید بررسی شود. معتقدم با هم می توانیم در کاهش تنش در منطقه مفید باشیم . در گفتگوهایی که داشتیم, برای تداوم رایزنی ها در مسائل مختلف به توافق رسیدیم.
لاوروف در پاسخ به سئوالی درباره تنش در روابط آمریکا و ایران و تهدید ترامپ به استفاده احتمالی از قدرت نظامی و تاثیر این تهدید بر تلاش های دیپلماتیک اعلام کرد: معتقدم حل مشکل از راه مذاکره و گفتگو امکان پذیر است تا هر یک از دو طرف مذاکره احترام طرف مقابل را حفظ کند و در چارچوب قانون بین الملل رفتار کنند که در این صورت گفتگوها نتیجه بخش خواهد بود اما در حال حاضر خلاف این رویه را شاهدیم و عبارات نادرستی را می شنویم یا آنکه شاهد تحریم های تازه ایم. این موارد به جای آنکه سبب نزدیک شدن دو طرف به هم شود, زمینه را برای دور شدن دو طرف از همدیگر فراهم می کند. همکاران ما در آمریکا از ایران خواسته اند وارد مذاکرات بدون پیش شرط شوند اما هشتاد درصد کالاها و تولیدات ایرانی را تحریم کرده اند. بر همگان هم فشار وارد می کنند تا این تحریم ها اجرایی شود, در نتیجه اینکه می گویند مذاکره بدون پیش شرط یعنی چه؟ آمریکا که با این همه پیش شرط, ایران را محاصره کرده است و از این کشور می خواهد تسلیم شود و با تمامی شرایط آمریکا موافقت کند, در واقع به قانون بین الملل احترام نمی گذارد.
وی ادامه داد: با این حال معتقد به نقطه بی بازگشت نیستم, اگر چه می دانیم برخی از همکاران در آمریکا می خواهند از شرایطی که مطرح کرده اند عقب نشینی نکنند اما دوستان ما در آمریکا باید از چنین شرط و شروطی دوری و در پی حل معضل از راه مدرن و معاصر باشند و در این مسیر ضروری است لحن هشدار دهنده خود را نرم کنند. امروز با همکارم درباره موضوعات مختلف خلیج فارس گفتگو کردم و معتقدم طرح روسیه برای گفتگو میان کشورهای این منطقه و ایران راه حلی در چارچوب حفظ امنیت منطقه است. گفتگو همواره کمک می کند تا تناقضات از میان برداشته شود و این فرصت خوبی برای همه طرف هاست و به همین دلیل کشورهای حوزه خلیج فارس بهتر است به هر نحو ممکن از گفتگو حمایت کنند و مانع سوق دادن منطقه به سناریوهایی شوند که ممکن است برای اجرا شدن آنها از قدرت نظامی استفاده شود چون چنین اتفاقی می تواند بحران دیگری در پی داشته باشد.
وزیر امور خارجه روسیه درباره نتیجه دیدار سه جانبه قدس( نشست روسیه, آمریکا و رژيم صهيونيستي ) گفت: فارغ از هر شرایطی, گفتگو مفید است. گفتگوی یاد شده شاید نتواند مشکلات را حل کند اما معتقدم درک بهتری برای آمریکا ایجاد کرده است تا از سیاست یک جانبه تحریم علیه روسیه, فاصله بگیرد, مثلا رفتار آمریکا در موضوع برنامه جامع اقدام مشترک که طرحی برای حل برنامه هسته ای ایران بود, نه تنها در مسیر برجام چالش زایی می کند بلکه دیگران را نیز از اجرایی کردن تصمیم شورای امنیت باز می دارد زیرا برجام به تایید شورای امنیت رسیده است. در برجام به این نکته اشاره شد که برخی از تحریم ها علیه ایران باید ملغی شود اما آنچه آمریکا انجام می دهد, مانع تراشی در برابر دیگر کشورها در عمل به برجام است.
وی افزود: پاسخ من به این سئوال که آیا نشست سه جانبه مشاوران امنیت ملی توانسته است سبب کاهش تنش شود؟ این است که درک ناکارآمدی رفتار آمریکا نکته ای است که در ادامه برای دیگران مشخص خواهد شد چرا که همه ما منافع مشترکی هم داریم و معتقدیم گفتکو باید توام با احترام متقابل و احترام به منافع باشد, مثلا ما و آمریکا در موضوع سوریه تبادل نظر و گفتگوهایی داریم ضمن اینکه نظامیان روسی و آمریکایی نیز ارتباطاتی با هم دارند. ما در این موضوع که وحدت ارضی, استقلال و حاکمیت سوریه باید حفظ شود, اتفاق نظر داریم. نیکلای پاتروشف روز گذشته و در پایان نشست قدس هم به این موضوع اشاره کرد. خواسته ما در موضوع سوریه گفتگوهای سازنده و فراگیر است و همانگونه که در قطعنامه های بین المللی آمده است, می خواهیم تمامی مناطق این کشور تحت تسلط دولت سوریه باشد اما آمریکا آنجا از گروههای مسلح حمایت می کند و همین امر مانعی در برابر اجرایی شدن برخی توافقات و معاهدات است. درباره نشست سه جانبه قدس باید بگویم هر سه طرف به این موضوع رسیده اند که تلاش برای تبدیل مناقشات سوریه به مخالفت ها با ایران نمی تواند اقدام مناسبی باشد بلکه باید در پی ایجاد گفتگوی ملی در سوریه بود و پشت برخی مسائل مخفی نشد.
لاوروف درباره دیدار روسای جمهوری روسیه و آمریکا گفت: تا به الآن درباره هیچ دستور کاری برای این نشست موافقت نشده است البته از زبان سخنگوی کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا در این زمینه سخنانی به گوش رسید اما پاسخ ما این است که دو رئیس جمهور خودشان تصمیم می گیرند در چه زمینه های گفتگو کنند. در هر حال این گفتگو مفید خواهد بود. در این زمینه اطلاعات دیگری هم در اختیار داریم که بعد با شما خبرنگاران در میان خواهیم گذاشت. 

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه تصريح کرد: آمریکا متوجه شده است که مسکو سیاست خارجی مستقل خود را کنار نخواهد گذاشت.

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)