• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۵۸۴۶
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷
سیاسی » سیاست خارجی
در اعتراض به وضع شیخ زکزاکی؛

مشروح تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در تهران

شماری از پزشکان و اصحاب رسانه در اعتراض به وضع شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه، مقابل دفتر سازمان ملل در تهران تجمع کردند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری صداوسیما، در پی ممانعت از درمان شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه که در حال حاضر در زندان در شرایط جسمی وخیم به سر می‌برد، صبح امروز مقابل دفتر سازمان ملل متحد در تهران این تجمع اعتراض آمیز برگزار شد.
در این تجمع از جامعه پزشکان، حقوق دانان، اساتید و طلاب حوزه ودانشگاهیان و اصحاب رسانه حضور دارند.
معترضان با در دست داشتن تصاویری از شیخ زکزاکی به سکوت سازمان ملل و مجامع بین‌المللی در قبال رخداد‌های بحرین و نیجریه و کشتار شیعیان در این کشور‌ها اعتراض کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه در ماه دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی بعد از حمله ارتش به حسینیه شیعیان و منزل شیخ، دستگیر شد. در جریان این حملات، ده‌ها نفر از شیعیان نیجریه از جمله فرزند شیخ به شهادت رسیدند و افراد زیادی مجروح شدند.
شیخ زکزاکی اکنون بدون امکان دسترسی به پزشک و درمان‌های پزشکی، و بدون راه ارتباطی به همراه همسر بیمارش، همچنان در حبس است.

تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در اعتراض به وضعیت شیخ زکزاکی تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در اعتراض به وضعیت شیخ زکزاکی تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در اعتراض به وضعیت شیخ زکزاکی
 
بیانیه معترضان به وضع شیخ زکزاکی مقابل دفتر سازمان ملل
جمعی از فعالان دانشگاهی، طلاب، حقوقدانان و پزشکان درپایان تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در تهران در اعتراض به وضع وخیم شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه بیانیه‌ای قرائت کردند.
دراین بیانیه امده است:
پس از گذشت حدود چهار سال از کشتار وحشیانه و بی دلیل مردم نیجریه توسط دولت این کشور و دستگیری همراه با شکنجه شیعیان، متاسفانه همچنان شاهد سکوت مجامع جهانی و بین الملل در مقابل این نقض آشکار حقوق بشر هستیم به گونه‌ای که یک انسان در بدترین شرایط جسمی و روحی با نقض آشکار حقوق بشر به شهادت نزدیک می‌شود.
برخود لازم دانستیم ضمن یادآوری اهداف بیانیه حقوق بشر سازمان ملل به مدونان آن، موارد تخلف آشکار دولت نیجریه از مفاد بیانیه حقوق بشر را گوشزد کرده و تاکید کنیم در صورت ادامه این برخورد دوگانه سازمان ملل متحد با مسائل بشری شانیت خود را با پایمال کردن اهدافش زیر سوال خواهد برد بنابراین لازم است برای پیشگیری از اتهام استاندارد دو گانه در برخورد با ظلم‌هایی که علیه بشریت در سراسر جهان صورت می‌گیرد، ورودی قاطع و عاجل بر مبنای اصول تعریفی خود در دستیابی شیخ زکزاکی به حقوق اولیه انسانیش داشته باشد.
موارد نقض حقوق بشر در برخورد با رهبر شیعیان نیجریه عبارتند از:
نقض ماده ۹ میثاق حقوق مدنی-سیاسی: هر کس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد. هر کس دستگیر می‌شود باید در موقع دستگیر شدن از علل آن مطلع شود و در اسرع وقت اخطاریه‌ای دائر بر هر گونه اتهامی که به او نسبت داده می‌شود، دریافت دارد. این ماده به صورت آشکار در دستگیری بدون ارائه حکم شیخ زکزاکی نقض شده است.
نقض ماده ۷ میثاق حقوق مدنی-سیاسی: هیچ کس را نمی‌توان مورد آزار و شکنجه یا مجازات‌ها یا رفتارهای ظالمانه یا خلاف انسانی یا خوارکننده قرار داد
نقض ماده ۵ اعلامیه حقوق بشر: هیچ کس نباید مورد شکنجه و یا سایر رفتار‌ها و یا مجازات‌های غیرانسانی، ظالمانه و تحقیرآمیز قرار بگیرد.
نقض اصول دادرسی منصفانه: عدم دسترسی به مشاوره حقوقی و محرومیت از ملاقات با وکلا.
در مورد برخورد با رهبر شیعیان نیجریه تمامی این اصول از جمله ممنوعیت شکنجه واخذ اقرار تحت فشار روحی و تهدید نادیده گرفته شده است.
نقض ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی-سیاسی: هر کس متهم به ارتکاب جرمی بشود با تساوی کامل لااقل حق تضمین‌های ذیل را خواهد داشت‌:
الف ـ در اسرع وقت و به تفصیل به زبانی که او بفهمد از نوع و علل اتهامی که به او نسبت داده می‌شود مطلع شود. ب ـ وقت و تسهیلات کافی برای تهیه دفاع خود و ارتباط با وکیل منتخب خود داشته باشد.
دـ در محاکمه حاضر بشود و شخصاً یا به وسیله وکیل منتخب خود از خود دفاع کند و در صورتی که وکیل نداشته باشد حق داشتن وکیل به او اطلاع داده شود.
متاسفانه هیچ یک از موارد پیش گفته در روند دستگیری شیخ زکزاکی مورد توجه قرار نگرفته است.
نقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هرکس حق دارد با مساوات کامل ازامکان دادرسی منصفانه و علنی توسط یک محکمه مستقل و بی‌طرف برای تعیین حقوق و تکالیف خویش و یا اتهامات جزایی وارده بر خود برخوردار شود.
علاوه بر موارد مذکور و مهمتر از همه نقض حقوق زندانی برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و ممانعت از تماس و ملاقات با خانواده مندرج در مواد ۹ و۱۰ میثاق حقوق مدنی-سیاسی است که با توجه به خبر‌های واصله از وضعیت جسمی وخیم شیخ زکزاکی راه هر گونه توجیه سکوت مجامع بین المللی را بسته و حیثیت اهداف آنان را به بازی گرفته است.
این دو ماده متضمن حق بازداشت‌شدگان برای تماس و ملاقات با خانواده‌شان و تاکید بر رفتار انسانی و متناسب یا حیثیت ذاتی کلیه افرادی است که از آزادی خود محروم شده‌اند که بر اساس مستندات غیر قابل انکار در روند بازداشت شیخ زکزاکی رعایت نشده و در سکوت مجامع بین المللی این ستم رو به گسترش ادامه دارد.
در آخر اعلام میداریم در صورت سکوت سازمان ملل در مقابل این ظلم آشکار به ابناء بشر مجامع آزاد حقوق بشری و کشور‌های مسلمان از این مسئله نخواهندگذشت و حق انسانی خود را با تکیه بر توان جمعی باز خواهند ستاند.
 
امکان اعزام تیم پزشکی ایرانی برای درمان شیخ زکزاکی
مسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر استان تهران از امکان اعزام تیم پزشکی از ایران برای درمان شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه در صورت همکاری مجامع بین المللی خبر داد.
طالبی دارستانی در گفتگوی اختصاصی در حاشیه تجمع امروز در مقابل دفتر سازمان ملل در تهران  با اشاره به اخبار دریافتی از دختر شیخ زکزاکی و دفتر وی اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت رهبر شیعیان نیجریه به شدت وخیم است و بر همین اساس با مشورتی که با پزشکان مرتبط داشته ایم اعلام شد که امکان درمان قطعی شیخ زکزاکی وجود دارد.
وی افزود: در صورت همکاری دولت نیجریه و سازمان ملل می‌توان جلوی پیشرفت بیماری شیخ زکزاکی را گرفت.
او با تاکید بر اینکه اگر مجامع بین المللی به مسئله درمان شیخ زکزاکی ورود کنند امکان اعزام تیم‌های پزشکی از ایران هم وجود دارد، اما متاسفانه شاهد سکوت مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل هستیم.
طالبی دارستانی تصریح کرد: متاسفانه در دهه‌های اخیر شاهد اتفاقاتی در زمینه حقوق بشری هستیم که شانیت سازمان ملل را از بین می‌برد.
مسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر استان تهران تصریح کرد: سازمان ملل متاسفانه بر مبنای منشور حقوق بشری از جمله ماده‌های ۹ و ۱۰ عمل نمی‌کند و سکوت اختیار کرده و آن را زیر پا می‌گذارد و شاهد هستیم در برابر موضوع و مسئله‌ای کوچک به طور مثال که در ایران رخ می‌دهد واکنش نشان می‌دهد، اما در مورد موضوع حقوق بشر و وضعیت بحرانی رهبر شیعیان نیجریه سکوت اختیار کرده است.
طالبی دارستانی در پایان با بیان اینکه هر چند به همراهی سازمان مللی که سکوت اختیار کرده امیدی نداریم، اما با حضورمان در تجمع امروز خواستیم هشدار آخر را در زمینه وضعیت شیخ اعلام کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مذاکره ادامه دارد بدون عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
مسیر جاده‌ای شیراز به جنوب کشور ، ۶۰ کیلومتر کوتاهتر می‌شود
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)