• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۹۲۴۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۵
اقتصادی » آب و انرژی
دبیرکل انجمن صنفی پالایش نفت:

بنزین یورو تولیدی بالاتر از استانداردهای بین المللی

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت: بنزین یورو تولید شده در کشور، از استاندارد‌های بین‌المللی نیز بالاتر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ​ناصر عاشوری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، در نشستی خبری، با اشاره به اینکه پالایشگاه‌های کشور از نظر کمی و کیفی پیشرفت کرده‌اند، گفت: ظرفیت تولید بنزین کشور به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسیده است و در شرایطی که مصرف بنزین کشور حدود ۸۵ تا ۹۰ میلیون لیتر در روز است، در تلاش هستیم اضافه مصرف را به کشور‌های همسایه صادر کنیم.
عاشوری افزود: از آذر ماه سال گذشته یک لیتر بنزین به کشور وارد نشده است و پالایشگاه ستاره خلیج فارس به تنهایی روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند.
نیازی به تولید بنزین سوپر نداریم
وی با اشاره به ارتقاء کیفیت فرآورده‌های تولید شده در پالایشگاه‌های کشور گفت: بنزین یورو ۴ و ۵ در حد ضرورت و نیاز تولید می‌شود و کیفیت این بنزین‌ها به حدی خوب است که بسیاری از کارشناسان معتقدند نیازی به تولید بنزین سوپر نداریم، زیرا بنزین یورو تولید شده در کشور، از استاندارد‌های بین‌المللی نیز بالاتر است.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت با بیان اینکه پالایشگاه‌ها دو نوع فرآورده تولید می‌کنند، ادامه داد: این فرآورده‌ها شامل فرآورده‌های اصلی مانند بنزین، سوخت هواپیما و ... و فرآورده‌های ویژه مانند انواع حلال‌ها، لوبکات، وکیوم باتوم و ... می‌شود.
پالایش روزانه یک میلیون و 750 هزار بشکه نفت
عاشوری با بیان اینکه شرکت‌های پالایشی با همه ظرفیت و روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه نفت را پالایش می‌کنند، گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه بیشتری تولید می‌شود که ذخیره‌سازی آن‌ها مشکل‌ساز و خطرآفرین است فروش اعتباری مواد اولیه به شرکت‌های پایین دستی صنعت نفت را در دستور کار داریم.
وی در باره ی نحوه محاسبه قیمت فراورده‌های ویژه و خوراک صنایع پایین دستی نفت هم افزود:​ دولت قیمت‌گذاری فرآورده‌های ویژه را به پالایشگاه‌های بخش خصوصی واگذارکرده است و انجمن صنفی پالایشگاه‌ها نیز بر اساس قیمت نفت خام فوب خلیج فارس، نشریه پلاتس و همچنین ارز نیمایی قیمت را محاسبه وآن‌ها را در بورس عرضه می‌کند.
بر خلاف ادعاها قیمت خوراک هم کاهش می یابد هم افزایش
به گفته عاشوری با توجه به اینکه، هر زمان که قیمت نفت خام نوسان داشته باشد، قیمت مواد اولیه واحد‌هایی مانند روغن‌سازی‌ها و یا قیرسازی‌ها نیز تغییر می‌کند گفت: پس این ادعا که قیمت خوراک افزایش یافته درست نیست، چون ممکن است یک ماه افزایش یابد ویک ماه کاهش اما دوستان فقط افزایش‌ها را می‌بینند.
وی سود پالایشگاه‌های خصوصی با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰۰ میلیارد تومانی را در سال گذشته ۴ تا ۹ درصد عنوان کرد و افزود: این در شرایطی است که شرکت‌های روغن‌سازی سودی بین ۱۵ تا ۳۱ درصد را در سال گذشته ثبت کرده‌اند بنابراین ادعای زیان این شرکت‌ها به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه نمی‌تواند درست باشد.
عاشوری اضافه کرد: گران‌فروشی در کار نیست، زیرا سه ماه پیش قیمت را ۱۳ درصد کاهش دادیم و در روز‌های گذشته نیز با کاهش قیمت نفت از ۶ تا ۲۶ درصد کاهش قیمت را ثبت کرده‌ایم.
افزایش ظرفیت پالایشی کشور
وی گفت: طرح‌های توسعه پالایشگاهی را در پالایشگاه‌های ستاره خلیج‌فارس، اصفهان و تبریز شاهد بودیم که در راستای طرح افزایش ظرفیت گازی و نفتی کشور بوده است. وی افزود: با این هدف، چندی پیش کلیات طرحی برای پترو پالایشگاه‌ها تنظیم شد که به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد و دولت دو ماه زمان در اختیار دارد تا آئین‌نامه اجرایی آن تدوین شود.
عاشوری اظهار امیدواری کرد:با ایجاد زیرساخت‌های لازم، ظرفیت‌های بخش خصوصی و مردمی و پول‌های سرگردان به جای حرکت در بازار‌هایی مانند طلا، سکه و ارز به این سمت بیاید تا جلوی خام‌فروشی گرفته شده و برای صادرات برنامه‌ریزی کنیم.
برنامه پالایشگاه ها برای مازاد نفت کوره
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه‌ها برای مازاد نفت کوره برنامه دارند، گفت: اکنون طرح‌ها در حال اجرا هستند تا تولید نفت کوره به حداقل برسد، اما از آنجا که صنعت پالایشی، صنعتی هزینه‌بر است دولت در ۵ سال گذشته به پالایشگاه‌ها اجازه داد تا بخشی از سود خود را برای کیفی‌سازی هزینه کنند و در خواست فعلی ما نیز این است که این فرصت برای ۵ سال دیگر نیز تمدید شود تا طرح‌ها به پایان برسد.
عاشوری در مورد مالیات نیز افزود: دولت در اواخر ۹۶ لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده را آماده کرد و بخشی که مربوط به شرکت‌های پالایشی است نه فرار مالیاتی و نه حتی بخشودگی است بلکه ما به دنبال شفافیت هستیم و امیدواریم این مهم با تصویب مجلس محقق شود.
دبیر انجمن صنایع پالایشی کشور ادامه داد: با اصلاح قانون، فروش ارزی، مرزی و بانکرینگ(سوخت رسانی با کشتی ها و شناورهای کوچک و بزرگ در دریا و یا اسکله) از فهرست مالیات بر ارزش افزوده خارج می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
تجلیل از فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج دلفان
سوخت‌ غیراستاندارد خودروها و صنایع عمده‌ترین عامل آلودگی هوا است
ارائه ۵۰ درصد تخفیف با کدملی در نمایشگاه کتاب کیش
جان باختن زوج شاهین دژی به دلیل مسمومیت با گاز منوکسیدکربن
برگزاری یادواره شهدا در دورود
میاندوآبی‌ها مهمان سفره اطعام فاطمی
برگزاری بیست‌وپنجمین دوره مسابقات المپیک ناشنوایان در توکیو
افزایش شاخص کیفیت هوا از فردا
آژیر خطر بیابان‌زایی و فرسایش خاک در ایلام
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
سی ودومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع) در لنگرود
کشف و ضبط ادوات صیادان در زرینه‌رود شاهین‌دژ
درخشش ورزشکاران میاندوآبی در مسابقات پاراتنیس روی میز شمال‌غرب کشور
گردهمایی مغز‌ها برای یافتن راه‌کار‌های علمیِ مقابله با ریزگرد‌ها
سوگواری ایام فاطمیه؛ روایت جاودانه‌ای از ایمان و مظلومیت
افتتاح آزمایشگاه برق و الکترونیک در چهارمحال و بختیاری
افتتاح مرکز مشاوره خانواده مهر در باروق
کتابخوان های برتر البرز معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)